Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8C – 8A 03.04.2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8C – 8A 03.04.2015."— Sunum transkripti:

1 YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8C – 8A

2 SORU Ramazanı bir kişilik fitre ücretinin 10 TL olduğunu öğrenen Türkçe öğretmeni Selim Bey, Ramazan Bayramı’na kavuştukları gerekçesiyle bayram sabahı kendisi, eşi ve 2 yaşındaki çocuğu için bir fakire 30 TL fitre ücreti vermiştir. Verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Fitrenin bir diğer adı, sadaka-i fıtrdır. B) 2 yaşındaki çocuğu buluğ çağına girmediğinden onun için fitre vermesi gerekmezdi. C) Selim Bey’in göstermiş olduğu bu davranış, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görmüştür. D) Selim Bey fitresini ödeyerek farz ibadetini yerine getirmiştir.

3 CEVAP B

4 SORU 2 I- “Dürüst ve güvenilir tüccar, ahirette peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraber olacaktır.” II- “Müslüman, elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kimsedir.” III- “Yapacağı fenalıklardan yakınları güven içinde olmayan kimse cennete giremez.” IV- "İlim öğrenmek her Müslüman’a farzdır." Buna göre, aşağıdakilerden hangisi verilen hadislerden birine örnek sayılmaz? A) Mehmet Bakkal, mahallemizin tartıda hile yapmayan tek esnafıdır. B) Komşumuz Ali Bey, öylesine iyi kalpli biri ki ona evimi teslim eder giderim. C) Haksızlıklar karşısında susmamayı ondan öğrendim. D) Benim tanıdığım Osman hırsızlık yapmaz, kötü söz (dedikodu, yalan, iftira, gıybet vb.) söylemez

5 CEVAP C

6 SORU 3 I- Selma Hemşire: Bugün itibariyle ihtiyaçlarım dışında 80,18 gr altınım olduğu için bu miktarın 1/20’sini fakirlere vermem gerekiyor. II- Fabrikatör Nuri Bey: “Fakir olan torunuma zekât verebilirim.” III- Emekli Polis Cafer Bey: “Fakir olan erkek kardeşime zekât verebilirim.” IV- Gülay Hanım: “Geçenlerde bir otomobil aldım. Bugün de zekâtını verdim.” Yukarıdaki isimler zekât ile ilgili bilgiler vermişlerdir. Bunlardan yalnız bir tanesi doğru bilgi vermiştir. Üzerinde doğru bilginin olduğu lambayı yakmak istersek hangisini yakmalıyız? A) IB) IIC) IIID) IV

7 CEVAP C

8 SORU 4 Kenar uzunlukları sırasıyla verilen ABC üçgenlerinden hangisi çizilemez. A) a=6, b=6, c=11 B) a=2, b=3, c=4 C) a=5, b=6, c=4 D) a=7, b=5, c=13

9 CEVAP D

10 SORU 5

11 CEVAP C

12 SORU 6

13 CEVAP A

14 SORU 7 2n=60 kromozomlu bir ineğin bir hücresi ardı ardına üç mitoz ve 1 Mayoz bölünme geçirdiğine göre sonuçta oluşan hücre sayısı ve kromozom sayısı nedir? A) 32 hücre, 30 kromozomB) 16 hücre, 60 kromozom C) 32 hücre, 60 kromozom D) 16 hücre, 30 kromozom

15 CEVAP A

16 SORU 8 MaddeBuharlaşma Isısı(J/g) Su2257 Aseton854 Alkol520 Eter296 Özel ayarlı bir ısıtıcı ile eşit miktarda ısı bu sıvıların bulunduğu kaba verilirse en önce hangisi tamamen buharlaşır? A) Eter B) Aseton C) Alkol D) Su

17 CEVAP A

18 SORU 9 Ceyda, Nisa, Arda ve Yusuf fotosentez olayını şekildeki gibi denklem ile göstermek istiyorlar. Hangi iki öğrenci yer değiştirir ise fotosentez denklemi doğru ifade edilmiş olur? A) Ceyda – Yusuf B) Nisa – Arda C) Ceyda – Arda D) Nisa – Yusuf

19 CEVAP A

20 SORU 10 When you come to Ankara, you must see Atakule and Atatürk’s Mausoleum because they are important……………. of Ankara. A) landmarks B) resorts C) underground cities D) ruins

21 CEVAP A

22 SORU 11 Detective : ……………………………………? The gatekeeper : Sure, I left the building last. I locked all the doors but I forgot to set the alarm system. When I came to the building in the morning, I couldn’t see any of the jewelries. The doors were opened. a- Can you give me some information about the robbery b- What happens if someone moves a piece of jewelry. c- Who was with you that night d- What kind of security precautions did you take

23 CEVAP A

24 SORU 12 Jesica : I can‟t stand doing errand. I don‟t like spending my whole time doing these things. I think they are all nonsense. Ann : ………………………….. I can give a simple example. If you clean your house vigorously, your anxiety,distress or depression may decrease.I mean they are helpful for our health. A) I think so. B) Really ? Great idea. C) You are wrong. D) I completely agree with you.

25 CEVAP C

26 SORU 13

27 C

28 Soru 14

29 B

30 Soru 15

31 A

32 Soru 16

33 CEVAP D

34 Soru 17 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Serkan Bey ki burada hepimizden deneyimlidir. B) TBMM’nin açılışı olan 23 Nisan, çocuk bayramı olarak kutlanır. C) Babam haftalığıma on beş lira zam yaptı. D) Cumhuriyet bayramında biz de yürüyüşe katıldık.

35 CEVAP D

36 Soru 18 “İnsanların en çok korktukları rüzgârlar, sakla­dıkları yerlerini açan rüzgârlardır.” Bu cümlede anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisi­dir? A)İnsanlar en çok gizledikleri şeyleri ortaya çıkaran olaylardan korkarlar. B)İnsanlar sırlarının açığa çıkmasını istemez­ler. C)İnsanlar bazen en ufak şeylerden korkabi­lirler. D)İnsanlar sakladıkları eşyaların başkalarının eline geçmesinden korkarlar

37 CEVAP A

38 Soru 19 “İnce Memed, Yer Demir Gök Bakır, Teneke” romanlarının yazarı olan ve yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü Türk yazarı kimdir. ? A)Yaşar Kemal B)Sebahattin Ali C)Necip Fazıl Kısakürek D)Ayşe Kulin

39 CEVAP A

40 Soru 20 Türkiye'nin uluslararası telefon alan kodu aşağıdakilerden hangisidir? A)+50 B)+66 C)+90 D)352

41 CEVAP C

42 SORU Yedek

43 CEVAP D


"YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8C – 8A 03.04.2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları