Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UYGULAMA 5 yaşın altındaki çocuk ölüm sayısını etkileyen nedenleri araştırmak amacı ile 63 ülkede 2003 yılında yapılan araştırmadan elde edilen verilerle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UYGULAMA 5 yaşın altındaki çocuk ölüm sayısını etkileyen nedenleri araştırmak amacı ile 63 ülkede 2003 yılında yapılan araştırmadan elde edilen verilerle."— Sunum transkripti:

1 UYGULAMA 5 yaşın altındaki çocuk ölüm sayısını etkileyen nedenleri araştırmak amacı ile 63 ülkede 2003 yılında yapılan araştırmadan elde edilen verilerle oluşturulan modeller aşağıda verilmiştir. CM: Çocuk Ölüm Sayısı EGITIM: Anne Eğitim Düzeyi(X 1 ) TDO: Toplam Doğum Oranı(X 2 ) Model A: CM = + EGITIM + TDO Model B: CM = + Eğitim Model C: CM = + TDO CM: Çocuk Ölüm Sayısı EGITIM: Anne Eğitim Düzeyi TDO: Toplam Doğum Oranı

2 MODELLER

3

4 Verilen sonuçlara göre hangi modeli tercih edersiniz? Neden.

5 Çözüm İlk olarak sınırlanmamış modelimizi yazalım. İkinci olarak sınırlanmış modelimizi yazalım

6 F hesap F-tablo değerinden büyük olduğu için alternatif hipotez kabul edilir. O halde Toplam doğum oranının modelde olması gerekir.

7 İlk olarak sınırlanmamış modelimizi yazalım. İkinci olarak sınırlanmış modelimizi yazalım

8 F hesap F-tablo değerinden büyük olduğu için alternatif hipotez kabul edilir. O halde Anne eğitim düzeyi modelde olması gerekir.

9 SONUÇ Gerek Toplam doğum oranı gerekse anne eğitim düzeyi değişkenlerine ilişkin katsayılar sıfırdan farklı olduğu ve istatistiksel açıdan anlamlı olduğu için modelde yer alması gerekir. O halde ilk model tercih edilmelidir.


"UYGULAMA 5 yaşın altındaki çocuk ölüm sayısını etkileyen nedenleri araştırmak amacı ile 63 ülkede 2003 yılında yapılan araştırmadan elde edilen verilerle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları