Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİKRO İKTİSAT PROBLEM ÇÖZÜMLERİ 3 Aralık 2008

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİKRO İKTİSAT PROBLEM ÇÖZÜMLERİ 3 Aralık 2008"— Sunum transkripti:

1 MİKRO İKTİSAT PROBLEM ÇÖZÜMLERİ 3 Aralık 2008
Ar.Gör.SERÇİN ŞAHİN

2 SORU 1 Bir monopolistin aşağıdaki gibi bir talep fonksiyonuna sahip olduğunu düşünelim: Q = 400 – 5.P Monopolistin marjinal maliyeti MC=50$ olsun. Buna göre, monopolistin karını maksimize eden fiyat ve miktarı A) “Ters Esneklik Fiyatlama Kuralı”na göre bulunuz. B) Marjinal hasılatın marjinal maliyete eşit olması kuralına göre bulunuz.

3 SORU 2 Bir monopolcünün sahip olduğu talep eğrisi aşağıdaki gibidir:
P = 106 – 0,9.Q Bu monopolcünün iki fabrikası bulunmaktadır. Fabrikalarındaki marjinal maliyet fonksiyonları ise şu şekilde olsun: MC1 = 10 + Q1 MC2 = 5 +1/4.Q2 Buna göre, monopolcünün bu piyasadaki optimal miktar ve fiyatını bulunuz. Monopolcü bu miktarı fabrikaları arasında nasıl dağıtır?

4

5 SORU 3 (PROBLEM 11.12) Bir kömür madeninin üretim fonksiyonu aşağıdaki gibidir: Q = ½.L Firma çıktı piyasasında fiyat-alıcıdır(price-taker) ve çıktı fiyatı P=32$’dır. Aynı firma emek piyasasında ise monopsoncudur ve emek piyasasında karşılaştığı emek arz eğrisi şu şekildedir: W(L) = 4.L A) Monopsoncunun marjinal harcama fonksiyonu nedir? B) Monopsoncunun kullanacağı optimal emek miktarı nedir? Firma bu miktarda emek çekebilmek için ne kadar ücret vermelidir? C) Emek piyasasında monopson yapısının olması nedeniyle boşa giden kayıp nedir?

6


"MİKRO İKTİSAT PROBLEM ÇÖZÜMLERİ 3 Aralık 2008" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları