Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hasan NALBANT Evlilik ve Aile Danışmanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hasan NALBANT Evlilik ve Aile Danışmanı"— Sunum transkripti:

1 Hasan NALBANT Evlilik ve Aile Danışmanı
Ailenin Korunması Projesi Elmadağ ilçe M.E.M. AR-GE BİRİMİ Aile İçi İletişim Hasan NALBANT Evlilik ve Aile Danışmanı

2 Son yıllarda işler çok yolunda gitmiyor
Son yıllarda çok aile bir parça muzdarip. Herkes bir parça hayal kırıklığı yaşıyor. Sorun yaşamayanlar bile ne yaptıklarını bilmeden akıntıya teslim olmuş gider durumdalar. Ailede sorun varsa eşlerin gördükleri her şey gerçekten bir parça farklıdır. Sorun yaşanılan çocuğun artalanını gördüğümüzde kızgınlık yerine şefkat duymaya başlanıyor.

3 Ailenin Kişiliği Her insanın bir kişiliği olduğu gibi her ailenin de bir kişiliği vardır. İlk aylara dikkat.

4 Her zaman sağlıklı bireylerin bir araya gelmesi sağlıklı bir aile olmaya yetmez
Son derece hanım efendi beyefendi iki insan evleniyor ama bir süre sonra kendilerini tanımıyorlar.

5 Çocuk Arıza Yapmaz Aileler çocuklarını getirirler, ama bilmezler ki çocukta beliren sorunun ailenin toplamdaki başarısızlığıdır. Çocuk tek başına arıza yapmaz. Ailenin sorunu çocukta çıkar. Çocuk sadece ailenin arıza göstergesidir.

6 Ailenin Sevgi Deposu Her ailenin bir sevgi deposu vardır. Aynı zamanda aileyi çalıştıran enerjide budur. Bu depo dolu ise sorun sorun olmaktan çıkar. Depo boşalırsa herhangi bir durum da sorun olabilir.

7 Ailede Denge Her ailenin bir dengesi vardır. Aile dengesini kaybederse tekrar dengesini bulmak için çabalar. Aslında kavgalarda dengeyi sağlamak için yapılan eylemlerdir. Karı ve koca yalnız başlarına dengeyi çok bozmazlar. Genelde dışarıdan müdahaleler dengeyi bozar.

8 Kadın ve Erkek Psikolojisi
Kadın ve erkeğin bir doğası vardır ve kadın ve erkek psikolojisinin bu doğada bir anlamı vardır.

9 Ayran Olabilmek Çinlilerin parmak dersi.
Ayran olabilmeyi başarmış aileler çocuklarını eleştirmiyor, cesaret veriyorlar. Ayran olmaya mani olanlar evlilik öncesindeki işgüzarlar. Sağlıklı ailede tehdit yoktur, bütünlük vardır, aile üyesinin sorunu ailenin sorunudur.

10 Koalisyon Bazen kadın kocasından istediği ilgiyi bulamadığında çocuklarına yönelir. Çocukları ile koalisyon kurarak baba ile savaşır. Ancak bilmelidir ki bu durum işine uzun vadede yaramayacaktır. İki dağ muvazene etse bir çakıl tanesi dengesini bozar.

11 Ailede İletişim İletişim sadece sözlü yapılmaz. Özellikle fiziksel iletişim olmalıdır. Dokunmak esas olmalıdır. Sımsıkı sarılırsınız dünyalara değer. Sevgi ile bir bakış ekmeksiz susuz yaşatır. Eşimizin bizi anlaması bizimde sorumluluğumuzdur. Bir çocuk sadece sözcüklerle sevilmez.

12 Ailede İletişim Eşler nitelikli beraberliği alış veriş merkezlerinde geçirmek zannediyorlar. Eşler konuşmak istemiyorlar. Erkek diyor ki konuşmaya başlayınca kavgaya dönüşüyor. Kadında, konuşmayınca ben de ona zarar vermek istiyorum. Erkek soğuyor kadın çaresizlik hissediyor. Yemeğini yer kalkar bilgisayarın başına oturur. Sonra kızınca kızdı diyor.

13 Pohpohlama Günü Kadın kolay kolay yorulmaz. Yeterli temel ihtiyacı olan değer verilme ihtiyacı giderilsin. İyi bir iltifatla yemeden içmeden yaşayabilir.

14 Tartışmalar, Kavgalar Bir erkeğin karısı ile aynı seviyeden tartışma hakkı yoktur. Mizah ile tolöre etme yükümlülüğü vardır. Bazı erkekler çok mantıklı oluyorlar. Kadını köşeye sıkıştırıp kabul ettirse bile pratikte uygulamaya geçmiyor. Çünkü sorun başlı başına bir sorun değildir.

15 Derman arardım derdime
Derdim bana derman imiş. Erkekler bazen neyi eksik ediyorum evin her ihtiyacını karşılıyorum diyerek gerçek sorunu görmemezlikten geliyorlar. Evin ihtiyaçlarını karşılamak sevgi ihtiyacını karşılamaktan daha kolay geliyor.

16 Döngüsellik Ailede yaşanan sorunlarda her zaman döngüsellik görülür. Her tartışmadan farklı bir konu olmaz. Ama 40 yıldır aynı konuyu tartışan çoktur.

17 KÖK AİLE SORUNLARI Kök ailelerinizi savunarak uzaklaşmayın. Bir birinize karşı soğumayın. Bağlanma kuramı gereği eşler birbirlerine bir doğal olarak bağlanırlar. Biz balayında kaynanamla aynı odada kaldık. Şimdilerde aynı şehirde olmak bile tahammül edilemez oldu. Daha enteresanı kaynanalar eski kaynanalar da değil hani.

18 Çocuk Aileden Beslenir
Anne karnında çocuğun beslenmesi ne ise aile karnında da çocuğun beslenmesi odur. Ailede ne varsa çocuk ondan beslenir.

19 Ülkemizde yapılan bir araştırma ders başarısı düşük 7-17 yaş grubu çocukların yarısının anne baba ilişkilerinin kötü olduğunu ortaya koyuyor.

20 Anne Baba Tutumları Anne baba tutumları da karı kocalığa göre şekilleniyor. Bazen anne kim daha iyi anne baba bunu ispatlamaya çalışıyorlar. Sütün kalitesi ne ise sevginin de bir kalitesi vardır. Son zamanlarda sanırım başka şeyler gibi sevgiden hormonlu ve doğallıktan uzak.

21 TEŞEKKÜRLER


"Hasan NALBANT Evlilik ve Aile Danışmanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları