Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Sayfa Yapısı Sayfa Arka Plan Yerleştir Microsoft Office Word 2007

2 1- Sayfa Düzeni Sekmesi / Sayfa Yapısı grubu
Kenar Boşlukları düğmesini kullanarak belgenin tamamına veya istediğimiz bölümüne seçtiğimiz boyutlarda kenar boşlukları boyutlarını uygularız. Özel Kenar Boşluklarına tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki pencere gelecektir.

3 1- Sayfa Düzeni Sekmesi / Sayfa Yapısı grubu
düğmesi ile kâğıdın yatay veya dikey olması yönündeki tercihimizi yaparız. düğmesi ile geçerli bölüm için kâğıt boyunun nasıl olmasını istediğimizi seçeriz. Kullanmak istediğimiz kâğıt boyunu belgedeki tüm bölümlere uygulamak için Tüm Sayfa Boyutları komutuna tıklamamız gerekir. Bir metni iki veya daha fazla sütuna bölebiliriz. Bunun için Sayfa Düzeni sekmesindeki Sayfa Yapısı grubunda bulunan nesnesi seçilir. Sütunlar nesnesine tıkladığımız zaman bir, iki, üç, sola, sağa ve diğer sütunlar seçeneklerinden oluĢan bir menü açılır.

4 2- Sayfa Düzeni Sekmesi / Sayfa Arka Planı grubu
Sayfanın arka planını bir metin veya resim ile damgalayabiliriz. Bu işlem için Sayfa düzeni sekmesinde sayfa arka planı grubunun altındaki Filigran seçeneği kullanılır. Sayfamıza Arkaplan rengi eklemek için Sayfa düzeni sekmesinde sayfa arka planı grubunun altındaki Sayfa rengi seçeneği kullanılır. Kelime işlemci programını kullanarak sayfaya kenarlık ve gölgelendirmede ekleyebiliriz. Sayfa düzeni sekmesindeki Sayfa arka planı grubundan sayfa kenarlıkları seçilir. Stil, renk ve uygulama yeri seçildikten sonra Tamam düğmesine tıklanır.

5 3- Sayfa Düzeni Sekmesi / Yerleştir Grubu
Konum düğmesi ile seçilen nesnenin(Resim, Çizim vb) sayfanın neresinde hangi konumda olacağını belirleriz. Seçilen 1den fazla nesnenin üst üste olması halinde hangisinin üstte veya altta olacağını ayarlamamızı sağlayan düğmedir. Resim veya nesneler ile metin arasında görünürlüğü ayarladığımız düğme. Nesneleri hizalamamızı sağlayan düğmedir. 1den fazla nesneyi tek bir nesneye çevirmeyi sağlayan düğmedir. Seçilen nesneyi döndürmeyi veya çevirmeyi sağlayan düğmedir.


"TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları