Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof. Dr. Baki Hazer Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Günlük Yaşantımızdaki Kimyasallar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof. Dr. Baki Hazer Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Günlük Yaşantımızdaki Kimyasallar."— Sunum transkripti:

1 Prof. Dr. Baki Hazer Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Günlük Yaşantımızdaki Kimyasallar

2 Dersin Künyesi Dersin Kodu, Adı ve Kredisi KİM461 Günlük Yaşantımızdaki Kimyasallar 2 0 2 KIM461 Chemicals in Daily Life (ECTS 2) Seçmeli/ZorunluSeçmeli ÖnşartYok Dersin süresi Ders saati: 50 dakikadır Dersin İçeriği Temel kavramlar, Evlerde kullanılan temel bazı gıda, temizlik ve genel bakım maddelerinin kimyasal içerikleri, özellikleri ve elde edilişlerinin incelenmesi. Dersin Amacı Kimya eğitimi almış bireyler olarak çevrelerinde günlük kullanılan madde ve malzemelere kimyacı gözüyle bakmalarını sağlamak ve içerikleri hakkında bilgilendirmek. Öğrenim ÇıktılarıDersi başarıyla tamamlayan öğrenci ev ortamında kullanılan her türlü eşyanın kimyasal bileşimi hakkında bilimsel bir açıklama yapabilir. Başlıca oje, kremler, temizlik malzemeleri, sirke, limon tuzu, maya, kabartma tuzu ve benzeri maddelerin yapılarını bilir. Kaynak Kitap John Emsley (2004); Vanity, Vitality, and Virility, Oxford University Press, New York. Yardımcı Kitaplar What’s That Stuff, C&EN Science&Technology, 2007 American Chemical Society (2007); Yük. Müh. Hidayet Erbil (1979); İmalat Ansiklopedisi, İnkilap ve Aka Kitabevleri Koll. Şti., İstanbul; George T. Austin (1985), Shreve’s Chemical Process Industries, McGraw-Hill, New York.

3 Ders İşleme Planı HaftaKonu Başlığı 1. Hafta Mutfakta kullanılan temel gıda maddeleri. Tuz, şeker, bal, sirke, kabartma tozu. 2. HaftaLimon tuzu, sentetik tatlandırıcılar, mayalar ve içme suyu. 3. HaftaYemeklik yağlar-margarinler, tereyağı, doymamış yağlar. 4. HaftaGıda koruyucuları, antioksidanlar, süt ve yumurta pastörizasyonu. 5. HaftaSağlık ve vücut dış görüntü kimyasalları-kremler, ojeler, saç boyaları ve dudak boyaları. 6. HaftaŞampuanlar ve sabunlar. Diş beyazlatıcılar. Ciklet. 7. HaftaDeterjanlar, asitler ve temizleme tozları. 8. HaftaPlastik boyalar, mürekkepler, vücut dövmeleri. 9. HaftaYapıştırıcılar-plastik yapıştırıcılar ve doğal ürünlü yapıştırıcılar. 10. HaftaPlastik torbalar, PVC su boruları ve penler. Yatak süngeri ve plastik oyuncaklar. 11. HaftaDericilik ve deri işleme kimyasalları. 12. HaftaDoğal gaz, motor yağı, karbonun önemi. 13. HaftaBöcek öldürücüler, havuz kimyasalları. 14. HaftaHavai fişekler, zımpara kağıdı.


"Prof. Dr. Baki Hazer Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Günlük Yaşantımızdaki Kimyasallar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları