Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8A – 8D 09.04.2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8A – 8D 09.04.2015."— Sunum transkripti:

1 YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8A – 8D

2 SORU 1

3 CEVAP D

4 SORU 2 A)57 B) 52 C) 49 D) 38

5 CEVAP C

6 SORU 3 8 öğrenci arasından 3 öğrenci kaç farklı şekilde seçilir? A)54 B) 56 C) 58 D) 60

7 CEVAP B

8 SORU 4 Alper ve ailesinden 4 kişi aşağıdaki halk otobüsüne binmiş ve arka arkaya oturmuşlardır. Sırasıyla; 1 numaralı koltuğa annesi 2 numaralı koltuğa yeğeni 3 numaralı koltuğa dayısı 4 numaralı koltuğa kardeşi oturmuştur. Buna göre zekât verebilecek nisap miktarı parası olduğu için 1/40’ını vermek isteyen Alper, otobüsün kaç numaralı koltuğuna zekât veremez? A) 1B) 2C) 3D) 4

9 CEVAP A

10 AçıklamaKavram IKurban Bayramı’nın öncesindeki arefe gününün sabah namazından itibaren bayramın 4. gününün ikindi namazına kadar (23 vakit) farz namazların arkasından birer defa alınan tekbirdir. Zilhicce IIÇocuğu doğan bir kimsenin doğumun ilk günlerinde Allah’a şükür için kestiği kurbandır. Akîka IIISevinçli, güzel bir olay veya haberden sonra kişinin Yüce Allah’a şükrünü ifade etmek üzere kestiği kurbandır. Şükür IVKurban Bayramı’nın yaşandığı hicrî 10. aydır.Teşrik VAlevî-Bektaşî geleneğinde yol kardeşliği sözü verilirken kesilen kurban. Müsahiplik SORU 5 Tabloda kurban ibadeti ile ilgili kavramlar ve açıklamaları verilmiştir. Buna göre verilen kavramlardan hangileri yer değiştirilirse tablo doğru olur? A) I - IVB) I – V C) II – IVD) III - V

11 CEVAP A

12 SORU 6 Ankara’da bir üniversite öğrencisi olan Ayşenur’un, bilgilendirme kursları için sırasıyla; I- Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde zarar görenlere destek veren kurs merkezine, II- Fakir, öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara yardımcı olan kurs merkezine, III- Sağlık hizmetleri kurs merkezine, IV- Alkol ve uyuşturucu maddeleriyle mücadele eden kurs merkezine gitmesi gerekmektedir. Buna göre Ayşenur, sırasıyla hangi dolmuşlara binmelidir? A) Kırmızı – Mavi – Sarı – Yeşil B) Yeşil – Mavi – Kırmızı – Mavi C) Sarı – Mavi – Kırmızı – Yeşil D) Kırmızı – Mavi –Yeşil – Sarı

13 CEVAP A

14 SORU 7 Which of them is not success? A)If you smile at people, you are successful B)If you appreciate beautiful things,it’s success C)Play with children and sing D)win every contest in your life and be rude to children

15 CEVAP D

16 SORU 8 Years,years ago, there was a liar boy.He didn’t tell the truth to his father named ‘‘Gepetto’’.When he told a lie, his nose was getting longer and longer. At the end,he noticed that it was a bad behaviour. Bu kısa hikayede anlatılan ‘‘ana karakter’’ kimdir ? A)Alice in Wonderland B)B) Hansel and Gratel C) Pinocchio D) The Old Man and The Sea

17 CEVAP C

18 SORU 9 Ümit ÖZSEPET:Education is a process-not a destination Erdal DEMİR: What do you mean? Ümit ÖZSEPET: I mean……………………………….. A)Reaching your goal without health means nothing B)Family happiness should be one of the priorities C)You can always learn new things and these enrich your life D)You can choose your own destination

19 CEVAP C

20 SORU 10 Aşağıdakilerden hangisi Yozgat İlinin komşusu değildir. A)Ankara B)Kırşehir C)Kayseri D)Nevşehir

21 CEVAP A

22 SORU 11 Aşağıdakilerden hangisi Ülkemizin İlk kadın başbakanıdır? A)Nimet Çubukçu B)Emine Erdoğan C)Hayrunnisa Gül D)Tansu Çiller

23 CEVAP D

24 SORU 12 Aşağıda tellerinin özellikleri verilen müzik aletlerinden hangisi en yüksek sesi çıkarır? A) Kalın-kısa B) İnce-uzun C) Kalın-uzun D) İnce-kısa

25 CEVAP D

26 SORU SBS

27 CEVAP D

28 SORU SBS

29 CEVAP A

30 SORU 15 İyice düşünüp öyle karar vermelisin. Bu cümleyle aynı yapıda olan cümle aşağıdakilerden hangisidir? A) Hiçbir başarı tesadüf değildir. B) yağdı, çocuklar sokaklara döküldü. C) Çiçekler açınca dağlar rengarenk olur. D) Ödevlerini yapar, hiç aksatmazdı.

31 CEVAP C

32 SORU 16 Sevgili günlük, Bu gün okulun ilk günü. Yeni sınıfıma doğru giderken arkamdan biri bana seslendi. Birde baktımki ne göreyim! Mahalle arkadaşım Gülendam… Yukarıdaki günlükte kaç tane yazım yanlışı var? A)3 B) 4 C) 5 D)6

33 CEVAP B

34 SORU 17 Bir işin sonuna kadar gitmeyecek olduktan sonra ona başlamak neye yarar? Yukarıdaki cümlede neyin önemi belirtilmek istenmiştir? A) Karalı olmanın B) Başarılı olmanın C) Cesur olmanın D) Planlı olmanın

35 CEVAP A

36 SORU 18

37 CEVAP C

38 SORU 19

39 CEVAP B

40 SORU 20

41 CEVAP A


"YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8A – 8D 09.04.2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları