Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çoktan seçmeli testleri, büyük miktarlarda katılımın söz konusu olduğu ulusal düzeyde gerçekleştirilen sınavların vazgeçilmezi hâline getiren en önemli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çoktan seçmeli testleri, büyük miktarlarda katılımın söz konusu olduğu ulusal düzeyde gerçekleştirilen sınavların vazgeçilmezi hâline getiren en önemli."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 Çoktan seçmeli testleri, büyük miktarlarda katılımın söz konusu olduğu ulusal düzeyde gerçekleştirilen sınavların vazgeçilmezi hâline getiren en önemli özellikler, değerlendirmelerinin çok hızlı, kolay ve objektif olmasıdır. Özellikle değerlendirmenin objektifliği yarışma amaçlı sınavlarda hayati öneme sahip olduğundan, ister istemez toplumda bunlara karşı bir güven duygusu gelişmiştir (Baker, 2001; Dillon, 2004).

5 Her ne kadar çoktan seçmeli testler, gerek şans başarısından gerekse görünce hatırlamanın cevabı düşünüp planladıktan sonra yazmaktan daha kolay olmasından dolayı başarıyı olduğundan fazla gösterseler de, yaygın bir şekilde kullanılmaya devam edilmektedirler.

6

7

8

9

10

11 i)Doğru cevabı kesin ve bir tane olan maddeler ii)Anahtarlanmış cevabı en doğru olan maddeler iii)Bileşik cevap gerektiren maddeler iv)Doğru cevabı gizli maddeler v)Doğru cevabı birden çok olan maddeler

12 i)Kökü olumsuz maddeler ii)kökü soru kipinde olan maddeler iii)Kökü eksik cümle tipinde olan maddeler

13 Maddelerin Gruplanışına Göre i) Ortak köklü maddeler

14 ii) Ortak seçenekli maddeler:

15

16 a) Tam bilgi b) Bilgi yokluğu c) Kısmi bilgi d) Yanlış bilgi e) Kısmi yanlış bilgi f) Şansla cevap verme

17

18 0-1 Puanlaması

19

20 Ağırlıklı Puanlama Yaklaşımı Madde güçlük düzeyine göre puanlama

21 Ölçülen davranış (kazanım) düzeyine göre puanlama:

22 Seçeneklerin doğruluk derecesine göre puanlama

23

24 Madde Güçlük İndeksi Madde Ayırt Edicilik İndeksi

25

26

27 Çoktan seçmeli testleri, büyük miktarlarda katılımın söz konusu olduğu ulusal düzeyde gerçekleştirilen sınavların vazgeçilmezi hâline getiren en önemli özellikler, değerlendirmelerinin çok hızlı, kolay ve objektif olmasıdır. Özellikle değerlendirmenin objektifliği yarışma amaçlı sınavlarda hayati öneme sahip olduğundan, ister istemez toplumda bunlara karşı bir güven duygusu gelişmiştir.


"Çoktan seçmeli testleri, büyük miktarlarda katılımın söz konusu olduğu ulusal düzeyde gerçekleştirilen sınavların vazgeçilmezi hâline getiren en önemli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları