Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.wikispaces.com Adım 1 www.wikispaces.com adresine gidin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.wikispaces.com Adım 1 www.wikispaces.com adresine gidin."— Sunum transkripti:

1 Adım 1 adresine gidin

2 Adım 2 Sağ tarafta bulunan forma kullanıcı adı (yeni belirlenecek) Şifre (yeni belirlenecek) (varolan adresiniz) adresinizi yazarak Get Started butonuna basınız.

3 www.wikispaces.com Adım 3
Sonraki sayfada karşınıza gelen Create a New Wiki bölümünü doldurarak wiki sayfanızı oluşturun. Wiki name: wiki sayfasına vermek istediğiniz isim, ünitenizin ismi, grubunuzun veya projenizin ismi olabilir Wiki permission: (izinler) Burada 3 seçenek var. Public: Herkese okuyabilir, herkes değişiklik yapabilir Protected :korumalı anlamında, herkes okuyabilir ama sadece üyeler(members) düzenleme yapabilir. Private: Ücretli yararlanmak isterseniz seçebilirsiniz Wiki type: Burada oluşturduğumuz wikinin türünü seçiyoruz Create butonuna basarak wiki sayfamızı oluşturma işlemini tamamlıyoruz

4 Adım 4 Sonraki adımda wiki sayfanız gelecektir. Bir defaya mahsus yardım ekranı karşınıza çıkar. Yardım konularına göz atabilirsiniz. Bu ekranı sağdaki x işaretine basarak kapatabilirsiniz. Sonradan bu ekrana sağ üstteki Help (yardım) kısmından ulaşabilirsiniz.

5 Adım 5 Wiki sayfamızı düzenlemeye başlayabiliriz. Şu anda ana sayfa ekranında bulunuyoruz. Sağdaki Edit bağlantısına tıklayarak bu sayfayı düzenlemekle başlayabiliriz.

6 Adım 6 Ana sayfamı aşağıdaki gibi düzenledikten sonra Save butonuna basarak çalışmamı kayıt etmiş ve yayınlamış oldum.

7 Adım 7 Yeni bir sayfa eklemek için sağda bulunan New Page bağlantısını tıklayabilirsiniz. Karşımıza gelen pencerede Page Name : Sayfanın adını yazın Add tags : Sayfa hakkında ipucu veren etiketler girebilirsiniz. Create dedikten sonra karşınıza gelen sayfanıza içerik ekleyebilirsiniz.

8 Adım 8 İçeriğimizi girip düzenledikten sonra yukarıdaki Save butonuna basarak kayıt edebilirsiniz.

9 Adım 9 Kaydetme işleminden sonra sayfamız yayına girdi. Okla gösterilen yerde bu wiki sitesinin diğer alt sayfalarını görebilirsiniz.

10 2 1 3 www.wikispaces.com Adım 10
Anasayfanın kurulumda adı Home standart olarak İngilizce gelmişti. Bu ismi değiştirmek için üstteki sekmelerde PAGE sekmesine basınca açılan menüden Rename seçin (1 nolu resim) ve gelen ekrana yeni ismini yazın(2 nolu resim). 2 1 3

11 Adım 11 Genel olarak diğer sekmelere bakarsak PAGE Bu bölümde görüntülenmekte olan sayfa ile ilgili yapabileceğiniz işlemler yer almakta (örneğin sayfanın adını değiştirmek, sayfayı silmek, sayfayı yazdırmak gibi) DISCUSSION Tartışma(fikir alış verişi) anlamına gelip, bu bölümde tartışma başlatabilir, başlatılmış tartışmalara katılabilirsiniz (forumlara benzetebiliriz). HISTORY Bu bölümde bu sayfanın hangi tarihlerde, kimler tarafından değişikliğe uğratıldığını görebiliriz. Gerektiğinde sayfayı daha önceki şekline de çevirebiliriz. NOTIFY ME Bu bölümde RSS ile bu sayfadaki değişikliklerin adresinize postalanmasını sağlayabilirisiniz.

12 Adım 12 Sol taraftaki bağlantılara bakacak olursak New Page Yeni bir sayfa ekler Recent Changes Wiki sitesinde yapılan son değişiklikleri buradan görebilirsiniz, hangi kullanıcının ne gibi değişiklikler yaptığına bakabilirsiniz Manage Wiki Wiki yönetim panelini açar

13 1 2 www.wikispaces.com Adım 13
Manage wiki bağlantısını tıkladığınızda karşınıza gelen yönetim paneli Members seçeneğinde bu wiki sayfasının diğer ortak çalışanlarını ekleyebilirsiniz. 1 Arkadaşınızın adresini yazıp Invite butonuna basarak ona bu sayfada ortak çalışan olarak davet göndermiş olursunuz. Arkadaşınız kendisine ile gelen davet mektubu içindeki bağlantıyı tıklayarak bu sayfaya ortak çalışan olabilir. 2

14 Adım 14 Tüm bu anlatılanlar ve daha fazlası için ana sayfasında Tours bölümüne gelerek 5 başlık altında hazırlanmış tanıtım ve kullanım videolarını izleyebilirsiniz.

15 Adım 15 adresine gelerek denemelerinizi burada yapabilir, sonrasında kendi grubunuza ait wiki sayfanızı hazırlayabilirsiniz. Soru ve öneriler için Gülay ÖZTÜRE


"Www.wikispaces.com Adım 1 www.wikispaces.com adresine gidin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları