Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dracaena deremensis.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dracaena deremensis."— Sunum transkripti:

1 Dracaena deremensis

2 Familyası: Agavaceae Adı: Dracaena deremensis Türkçe Adı: Kardeş kanı

3 Tropik, subtropik Asya ve Afrika kökenli, yaprakları rozet dizilişli, değişik renk ve yapıda gösterişli bitkilerdir.

4 EKOLOJİK İSTEKLERİ Işık: Yarı gölge yerlerde bulundurulmalıdır. Çok aydınlık yerlerde bulunduruldukları taktirde alaca renk zamanla kaybolur. Sıcaklık: Gelişme döneminde 22-24C, dinlenme döneminde 12-15C olmalıdır. Oransal nem: Bitki yüksek oransal nem ister(%80-85)

5

6 Toprak: Torflu, kumlu karışımlarda ya da tınlı, torflu, kumlu toprak karışımında iyi gelişir. Sulama: Gelişme döneminde bol su verilmeli, yapraklara oransal nemi düşük olan yerlerde bol su püskürtülmelidir. Kışın su miktarı azaltılmalıdır.

7 Bakım Önlemleri Saksı değişimi: Genç bitkilerde her yıl , yaşlı bitkilerde ise 2-3 yılda bir Nisan ayında yapılır. Budama : İyi bir gelişme göstermeyen bitkilerin üst kısmı tümüyle kesilerek çelik amacıyla kullanılır.

8 Gübreleme: Gelişme döneminde 15 günde bir yapraklı bitkiler için hazırlanan gübre ile gübrelenmelidir. Gereğinden fazla gübreleme alaca yaprak renginin zamanla kaybolmasına neden olur.

9 Üretim: Çelik , hava daldırması ve tohum ile yapılır.

10

11 TASARIM ÖZELLİKLERİ Yaprak şekli ve rengiyle bitkinin formuyla dikkati çeker. Büyük mekanlarda kullanılabilir. Farklı mekanları bölmeye yarayabilir. Fiziksel ve görsel bariyer oluşturabilir. Evlerin salonlarında, ofislerde, toplantı salonlarında kullanılabilir.

12

13

14


"Dracaena deremensis." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları