Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETİM DURUMLARINI DÜZENLEME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETİM DURUMLARINI DÜZENLEME"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETİM DURUMLARINI DÜZENLEME

2 Öğretim Durumlarının Planlanması
Giriş Sunu planlama Alıştırmaları planlama Geri bildirimi planlama Değerlendirmeyi planlama

3 GİRİŞ Konuya dikkatin çekilmesi Konun öneminden bahsetmek
Sözel (sesin yükseltilmesi, günlük yaşantıdan örnek vermek) Görsel materyaller kullanma Konun öneminden bahsetmek Hedeflerden haberdar etmek Giriş davranışlarını saptama Yeni ve eski öğrenmeler arasında ilişki kurma

4 ÖĞRETİMİ PLANLAMA Dikkat edilecek noktalar: Sunu düzenli olmalı
İçerik dışı bilgiler azaltılmalı Aşırı bilgi yükü olmamalı Öğrenilecek konular küçük parçalara ayrılmalı Derse katılım sağlanmalı Bilgiler yavaş sunulmalı Öğretim aşamasındaki stratejiler Ders özeti (Ders sırasında ve bitiminde) Tekrarlar Kolaydan zora sıralama Genelleme yapma Dikkat çekme

5 ALIŞTIRMALARI PLANLAMA
Öğrencinin aktif katılımını sağlar. Öğrencinin eksik ve yanlışlarını görme fırsatını sağlar. Öğrencilerin hatırlamasını kolaylaştırır. Bellekte uzun süre tutulmasına yardım eder. Uygulama olanağı verir.

6 GERİ BİLDİRİMİ PLANLAMA
Yanlışla birlikte doğruda söylenmeli. Hatanın yönü ve boyutu hakkında bilgi verir. Doğru cevabın gerekçesini hazırlayın. Doğru cevabı ödüllendirin.

7 DEĞERLENDİRMEYİ PLANLAMA
Öğrencilerin giriş davranışı ölçülecek mi? Ne zaman? Öğrencilere bir ön test uygulanacak mı? Ne zaman? Öğretim sırasında öğrenci davranışları ölçülecek mi? Ne zaman? Son test uygulanacak mı? Ne zaman?


"ÖĞRETİM DURUMLARINI DÜZENLEME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları