Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye’de kalem denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen ADEL, 1967 yılında kurulup 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye’de kalem denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen ADEL, 1967 yılında kurulup 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete."— Sunum transkripti:

1

2 Türkiye’de kalem denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen ADEL, 1967 yılında kurulup 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete geçti. ADEL’e ismini veren, şirketin Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan’dan sonra üçüncü ortağı olan Adnan Ellialtı’ydı. Ortaklık uzun sürmese de konulan isimden vazgeçilmedi. ADEL’in ürettiği kalemler ve kırtasiye ürünleri yüksek kaliteleri ile tüm Türkiye’de tanındı, nesillerin eğitiminde önemli yer aldı. “Adel” markasının yanısıra Faber-Castell’in lisansı ile “Johann Faber” markası altında da milyarlarca kalem üretildi.

3 Kuruluşundan itibaren, Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell ile işbirliği içinde olan ADEL için 1995 yılı yeni bir dönüm noktası oldu. Faber-Castell’in şirkete ortak olmasıyla ADEL, hem ürettiği ürünlerde “Faber-Castell” markasını da kullanmaya başladı, hem de Faber-Castell’in Türkiye’deki münhasır distribütörü haline geldi. 1996 yılında halka açılan ADEL’in günümüzde %27.71 hissesi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir.

4 VİZYON Uluslararası operasyonları da olan, Türkiye’nin en büyük Kırtasiye Grubu olmak. MİSYON Değerlerimiz ışığında tüketiciye yüksek kaliteli ve güvenilir ürünleri uygun fiyata sunmak. Türkiye ve diğer ülkelerde büyümek.

5 Y.K.ÜYELERİ ( ADEL) SALİH SERDAR BÖLÜKBAŞI Yönetim Kurulu Başkanı İBRAHİM YAZICI Yönetim Kurulu Başkan Vekili TUNCAY ÖZİLHAN Yönetim Kurulu Üyesi GÜLŞEN YAZICI NİLGÜN YAZICI TÜLAY AKSOY SÜLEYMAN VEHBİ YAZICI SALİH METİN ECEVİT ROLF SCHİFFERENS ANTON WOLFGANG GRAF von FABER-CASTELL KAMİL ÖMER BOZER Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye) AHMET CEMAL DÖRDÜNCÜ

6 CEO: TANER DURSUN Adel Kalemcilik genel müdürü Taner Dursun 1963 doğumlu ve 5 yıldan beri aynı görevde bulunuyor.

7 Şirketimiz Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A. Ş
Şirketimiz Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. , İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu'na sicil numarası ile kayıtlı olup, Ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir. SERMAYE PAY ORANI(%) Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ,93 56,89 Faber-Castell Aktiengesellschaft ,07 15,40 Halka Arz Edilen Hisseler ,93 22,60 Diğer ,07 5,11 ,00 100

8 ÜRÜNLER VE DİĞER MARKALARLA İLİŞKİLERİ
ADEL’in fabrikasında yılda 195 milyon adet ağaç cidarlı kalem, 21 milyon adet keçeli kalem, 15 milyon adedin üzerinde tükenmez, roller ve mekanik kurşunkalemin yanısıra 3.5 milyon kutu pastel boya, 3.5 milyon kutu suluboya üretilmektedir. Faber-Castell ürünlerini de ithal ederek ülkemizde tüketicilere sunmaktadır. ADEL, portföyündeki ürünlerini “Faber-Castell”, “Graf von Faber-Castell”, “Eberhard Faber”, “Adel”, “Atlas” ve “Creativity for Kids” markaları altında güçlü bir satış ağı ile tüm Türkiye'ye pazarlamaktadır. ADEL, 55'den fazla ülkeye de “Adel” ve Faber-Castell markalarıyla üretilen ürünlerini ihraç etmektedir. Mamul ürün satışlarının yaklaşık %65’i “Adel” markalı standart ürünlerden oluşmaktadır.

9

10

11

12 Creativity for Kids

13 RAKİPLERİ Montblanc,Rotring,Cross,Parker, Scrikss,Bic, Montegrappa,Waterman, ST. Dupont.

14 İnsan Kaynakları Uygulamaları
ADEL KALEMCİLİK ‘de İşe Alma ve Yerleştirme - Oryantasyon- Performans Yönetimi- Eğitim ve Geliştirme - Kariyer Yönetimi- İş Değerlendirme- Ücret Yönetimi, İnsan Kaynakları Sistemleri mevcuttur. Şirket Vizyonu Misyonu ve Stratejik İş planı doğrultusunda ihtiyaç duyulan iş gücü teminin de, Anadolu Grubu Yetkinlikleri dikkate alınarak, önce şirket içi kaynaklara sonra grup şirketlerine daha sonra da dış kaynaklara başvurulur. İşe alınan tüm çalışanlara Organizasyonun Yapısı, Çalışma İlkeleri, Şirket Politikaları, İş Sağlığı ve İş Güvenliği bilgileri ve İş Başı Eğitiminden oluşan geniş kapsamlı Oryantasyon Eğitimi verilir.

15 “Çocuklar Gülsün Diye” Projelerine ADEL Desteği
Yazım, çizim, boyama ürünleri pazarındaki ADEL,“Çocuklar Gülsün Diye” derneği ile çok önemli bir birlikteliğe imza attı. 23 Nisan’da Van’da açılışı yapılan anaokulunun her türlü kırtasiye ihtiyacını karşılayan ADEL, bundan sonraki süreçte de derneğin tüm projeleri için desteğini artırarak sürdürecek.

16 “Kalemlerin Yıldızı” Bağdat Caddesi’nde parlayacak!
ADEL Kalemcilik, UNICEF Türkiye’nin “2015’e kadar Temel Eğitimsiz Çocuk Kalmasın” hedefine öncülük eden “Stars of İstanbul” projesine, 1 yıldızın 100 çocuğun eğitimine destek verdiği proje “Kalemlerin Yıldızı” ile destek oluyor.

17 Türkiye, Dünyada Üçüncü Pazarı Oldu, Çocuklara 'Tosbag' Yaptı
Anadolu Grubu ve Dünyaca Ünlü Yazım Gereçleri Firması Alman Faber -Castell'in Ortaklığında Faaliyet Gösteren Adel Kalemcilik, Evini Sırtında Taşıyan Tosbağadan (Kaplumbağa) Esinlenerek 'Tosbag' Çanta Serisini oluşturdu.

18 CEYDA ÇÖTÜR BETÜL EBRU TAŞ


"Türkiye’de kalem denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen ADEL, 1967 yılında kurulup 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları