Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında."— Sunum transkripti:

1 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında İngilizce’yi C1 düzeyinde konuşabilmeleri ve üniversite hazırlık sınavından muaf olabilmelerini sağlamak. İngilizce Proje Sınıflarında eğitimler haftada 10 saat şeklinde planlanmıştır ve bu saatler içinde; Grammar and vocabulary(dil bilgisi,kelime) Listening (dinleme) Speaking (konuşma) Reading and writing(okuma ve yazma) becerilerini geliştiren çalışmalar yapılmaktadır.

2 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
Derslerin 6 saati hafta içinde, 4 saati Cumartesi günlerinde olacak şekilde planlanmıştır. Cumartesi günü verilen eğitimler TAKVİYE/KURS eğitimi olmayıp hafta içi verilen eğitimlerin devamıdır. Cumartesi günü için devam-devamsızlık konusunda velilerimizin özel önem göstermesi gerekmektedir. Derslerin ortak özelliği %100 İngilizce işlenmesidir.

3 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
Eğitimlerin birinci aşaması Ekim-Mayıs ayları arasında 26 hafta şeklinde uygulanacaktır. Toplamda 260 saatlik eğitimlerimizden sonra yazın 120 saat bir eğitim verilecektir. Yaz eğitimleri programımızın olmazsa olmazıdır. Eğitimlerde “CAMBRIDGE UNIVERSITY “ sinin uluslar arası standartlarda İngilizce Öğretimi için hazırlamış olduğu kaynak kitaplardan faydalanılmaktadır. Ders kitaplarına ek olarak 10 adet sesli hikaye kitaplarıyla İngilizce eğitimine evde de destek verilmektedir. Günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerin bulunduğu kelime kitaplarıyla da kelime hazinelerinin gelişmesi sağlanmaktadır.

4 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
Eğitim takvimimiz: 17 Ağustos – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında hafta içi 5 gün, günde 6 ders saati olarak 4 haftalık toplamda 120 saatlik 3. kur eğitimleri uygulanacaktır. 10 Eylül 2015 günü yazılı sınav uygulaması yapılacaktır. 11 Eylül 2015 tarihinde ise sözlü sınav uygulaması yapılacaktır. Böylelikle öğrenciler 3. kuru (toplamda 380 Saatlik eğitimlerini tamamlamış olacak ve B1 düzeyinde bir üst sınıfa geçmiş olacaklardır.

5 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
Sınav Sistemimiz: Her bir kur içinde ders bazlı 2 adet ara sınav yapılacaktır. (quiz sınavı) Her bir quiz sınavının %10’u hesaplanacaktır. 2 quiz için öğrencinin almış olduğu notların %20’si kur geçme notuna etki edecektir. Kur geçme sınavının %50’sini yazılı, %50’sini ise sözlü oluşturacaktır. Her iki sınavın %80 ise kur geçme notunun ortalamasına katılacaktır. Öğrencilerin resmi yazılıları ise okul kitaplarından yapılıp 3 yazılı şeklinde sisteme işlenecektir.

6 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
Kur Geçme Notlarının Projeye Etkisi: Birinci kur sonunda öğrencilerin başarı notuna göre 2. dönem sınıflar değişecektir. Kur geçme sınavı ortalaması 70 ve altında olanlar kuru geçemeyeceklerdir. Kur sınav ortalaması altında olanlar 3 hafta (30 Saat) kur tekrar eğitimi görecek, sonra yapılacak olan sınava göre 2. kura devam edip edemeyeceklerine karar verilecektir. Sınavlarda 50’nin altında alan öğrenciler proje’den çıkarılıp normal sınıflara alınacaktır.

7 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
10. Sınıflarda Yurt Dışı Meselesi 3. Kur bitirme sınavından 75 ve üstte alan öğrencilere 01 Haziran -19 Haziran tarihleri arasında 3 haftalık haftada 6 gün ve 40 saatlik toplamda 120 saatlik ek bir program uygulanacaktır. Öğrenciler, B1 seviyesinde eğitimlerini tamamladıktan sonra İngilizcenin konuşulduğu İngiltere, Amerika vb ülkelere giderek edindikleri İngilizceyi pratik yapmak imkanı elde edeceklerdir.

8 BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
Velilerden taleplerimiz: Başta Cumartesi günleri olmak üzere devam devamsızlık konusunda aşırı derecede hassasiyet göstermeleri İngilizce Proje mantığını ve önemini öğrencilerle görüşmeleri Proje geçme notu ve sınıftan düşebileceği konularında öğrencileri uyarmaları Ödevler konusunda özellikle İngilizce ödevlerini sorgulamaları, öğrencilerin bol bol dinleme yapabilmeleri için destek sağlamaları Öğrencilerin yüksek not almaları durumunda ödüllendirme süreçlerine dahil olmaları


"BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları