Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?"— Sunum transkripti:

1

2 Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?

3 şeklindeki, akıl almaz bir tartışmanın gündeme getirildiği günümüz koşullarında; “TÜRKİYE’DE İRTİCA VAR MI, YOK MU ?” “TÜRKİYE’DE İRTİCA VAR MI, YOK MU ?”

4 İRTİCAİ OLAYLAR HER GEÇEN GÜN ARTARKEN, İRTİCAİ OLAYLAR HER GEÇEN GÜN ARTARKEN, KANIMCA ÇOK DAHA CAN ALICI BİR SORUYA YÖNELME ZAMANI GELMİŞTİR: KANIMCA ÇOK DAHA CAN ALICI BİR SORUYA YÖNELME ZAMANI GELMİŞTİR:

5 NASIL BU KADAR RAHAT VE KOLAY İLERLEYEBİLİYOR ? NASIL BU KADAR RAHAT VE KOLAY İLERLEYEBİLİYOR ? ÜLKEMİZDE İRTİCA, ÜLKEMİZDE İRTİCA,

6 Özetle: “Ülkeyi yöneten iktidar, irticaya fırsat veriyor, en iyimser ifadeyle, GÖZ YUMUYOR !” Özetle: “Ülkeyi yöneten iktidar, irticaya fırsat veriyor, en iyimser ifadeyle, GÖZ YUMUYOR !” EN BASİT YANIT, HER GÜN KARŞILAŞTIĞIMIZ AÇIKLAMA VE YORUMLARDIR. EN BASİT YANIT, HER GÜN KARŞILAŞTIĞIMIZ AÇIKLAMA VE YORUMLARDIR.

7 SORUN gerçekten bu kadar BASİT Mİ ? SORUN gerçekten bu kadar BASİT Mİ ? Peki, Peki,

8 Diğer deyişle, bu iktidar değiştiğinde, irticanın desteklenmesi ve ilerlemesi de SONLANACAK MI ? Diğer deyişle, bu iktidar değiştiğinde, irticanın desteklenmesi ve ilerlemesi de SONLANACAK MI ?

9 Yanıtlanması cesaret gerektiren bu soru BİZİ, aşağıdaki DERİN SORU / SORUNLARA getiriyor: Yanıtlanması cesaret gerektiren bu soru BİZİ, aşağıdaki DERİN SORU / SORUNLARA getiriyor:

10 İ rticaya karşı toplumsal tepkiler, neden halk tarafından yaygın olarak dışa vurulmuyor? İ rticaya karşı toplumsal tepkiler, neden halk tarafından yaygın olarak dışa vurulmuyor?

11 İ rtica, mürteciler tarafından i slam ile nasıl özdeşleştiriliyor? Daha da önemlisi, bu konuda halk nasıl inandırılıyor? İ rtica, mürteciler tarafından i slam ile nasıl özdeşleştiriliyor? Daha da önemlisi, bu konuda halk nasıl inandırılıyor?

12 Laiklikle i slam, halkın bilinç ve bilinçaltında nasıl karşı karşıya getiriliyor ve bu durum, ATATÜRK SEVGİSİNE karşı nasıl gizli koz olarak kullanılabiliyor? Laiklikle i slam, halkın bilinç ve bilinçaltında nasıl karşı karşıya getiriliyor ve bu durum, ATATÜRK SEVGİSİNE karşı nasıl gizli koz olarak kullanılabiliyor?

13 Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış bir neslin çocukları, bugün kendi çocuklarına, ATATÜRK’ün armağan ettiği değerlere sahip çıkmayı neden yeterince öğretemiyor? Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış bir neslin çocukları, bugün kendi çocuklarına, ATATÜRK’ün armağan ettiği değerlere sahip çıkmayı neden yeterince öğretemiyor?

14 i slam’ın temel kaynağı olan KUR’AN-ı KERİM, anadilimizde okunup anlaşılması yerine, denetimsiz açılan kurslarda gencecik beyinlere nasıl papağan gibi ezberletiliyor? i slam’ın temel kaynağı olan KUR’AN-ı KERİM, anadilimizde okunup anlaşılması yerine, denetimsiz açılan kurslarda gencecik beyinlere nasıl papağan gibi ezberletiliyor?

15 Dinin siyasete karıştırılması ve din üzerinden ticaret yapılması (Dua kitapları, mevlitler, kabirlerde hocalara okutulan Yasin’ler vb.) halka nasıl “DİNDARLIK ” olarak yansıtılıyor?

16 KANIMCA, İRTİCANIN HORTLAMASINI ŞU YA DA BU KİŞİ, KURUM, KURULUŞ, vs.ye FATURA ETMEDEN ÖNCE, KENDiMiZE AŞAĞIDAKi SORULARI MUTLAKA SORMALIYIZ: KANIMCA, İRTİCANIN HORTLAMASINI ŞU YA DA BU KİŞİ, KURUM, KURULUŞ, vs.ye FATURA ETMEDEN ÖNCE, KENDiMiZE AŞAĞIDAKi SORULARI MUTLAKA SORMALIYIZ:

17

18 Karşıt kavramlar olarak dayatılmak istenen LAİKLİK VE İSLAM’ı Türk Ulusu’na gerçek anlamlarıyla ne kadar anlatabiliyoruz Karşıt kavramlar olarak dayatılmak istenen LAİKLİK VE İSLAM’ı Türk Ulusu’na gerçek anlamlarıyla ne kadar anlatabiliyoruz

19 İ nancın güvence altına alınmasında LAİKLİĞİN DEĞER ve ÖNEMİNİ hakkıyla dile getirebiliyor, halkı bilinçlendirebiliyor muyuz İ nancın güvence altına alınmasında LAİKLİĞİN DEĞER ve ÖNEMİNİ hakkıyla dile getirebiliyor, halkı bilinçlendirebiliyor muyuz

20 Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü hakkıyla anlatabilmek için, bugünkünden daha büyük çaba gösteremez, daha büyük özveride bulunamaz mıyız Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü hakkıyla anlatabilmek için, bugünkünden daha büyük çaba gösteremez, daha büyük özveride bulunamaz mıyız

21 Eğitim-öğretim sisteminde ATATÜRKÇÜLÜK’ten uzak, gerici dayatmalar var. Peki, çocuklara ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK BİLİNCİNİ, okula başlamadan, aile içinde kazandırmayı kim engelleyebilir Eğitim-öğretim sisteminde ATATÜRKÇÜLÜK’ten uzak, gerici dayatmalar var. Peki, çocuklara ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK BİLİNCİNİ, okula başlamadan, aile içinde kazandırmayı kim engelleyebilir

22 *ATATÜRK COŞKUSU, büyük önderimizin Onuncu Yıl Nutku’ndaki ses tonunda gizlidir.. *ATATÜRK COŞKUSU, büyük önderimizin Onuncu Yıl Nutku’ndaki ses tonunda gizlidir.. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün düşünce sistemini, ilke ve devrimlerini yeterince düşünüp inceleyebiliyor ve GENÇLERE *ATATÜRK COŞKUSUYLA AKTARABİLİYOR MUYUZ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün düşünce sistemini, ilke ve devrimlerini yeterince düşünüp inceleyebiliyor ve GENÇLERE *ATATÜRK COŞKUSUYLA AKTARABİLİYOR MUYUZ

23 İrticanın ilerlemesini önleyebilecek tek güç, HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİDİR. İrticanın ilerlemesini önleyebilecek tek güç, HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİDİR. Ancak bunu, KARANLIĞI YUMRUKLAYARAK asla başaramayız. Ancak bunu, KARANLIĞI YUMRUKLAYARAK asla başaramayız.

24 Hepimiz kendi çapımızda, etrafımızı aydınlatacak küçük birer IŞIK yakabilirsek, i RT i CANIN KARA BULUTLARI DA ülkemizin üstünden kısa zamanda çekilecektir... Hepimiz kendi çapımızda, etrafımızı aydınlatacak küçük birer IŞIK yakabilirsek, i RT i CANIN KARA BULUTLARI DA ülkemizin üstünden kısa zamanda çekilecektir...

25 İLETİŞİM İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96 İLETİŞİM İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96 Aslı DİNÇMAN aslidincman@mynet.com aslidincman@mynet.com www.aslidincman.wordpress.com www.aslidincman.wordpress.com


"Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları