Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİTİTLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİTİTLER."— Sunum transkripti:

1 HİTİTLER

2 Hattiler MÖ 2500-MÖ 1700 yıllarında Anadolu’da büyük bir uygarlık oluşturmuş olan Hattiler hakkında elde edilen bilgiler oldukça kısıtlıdır. Göçler sonucunda Anadolu’ya geldikleri tahmin edililir.

3 Yapılan araştırmalar Hititlerin kültür ve inancının Hattilerden etkilendiği bulumuştur.
Hatti kültürüne ait kalıntılar Alacahöyük ‘de bulunmuştur. Hatti kültürü, Hitit kültürü içinde yaşmaya devam etmiştir.

4

5 Hititler Hititler, MÖ 2000 yılı başlarında Kafkaslar’ dan Orta Anadolu’ ya gelerek Kızılırmak boylarına yerleşmişler, ve MÖ 1400 yıllarında imparatorluk haline gelmişlerdir.

6 Başkentleri Hattuşaş’tır ve Anadolu’nun büyük bir kısmını kontrol altında tutabilmişlerdir. Bu dönemin en önemli siyasi olayı, Hititlerin ile Mısırlılar arasında yapılan Kadeş Anlaşması’dır (MÖ 1280)

7 MÖ 1200’lerde Ege göçleri ile batıdan gelen kavimlerin Hiti Devleti'ni yıkması sonucunda Güneydoğu Anadolu' da Hitit şehir devletleri kurulmuş ve bu dönemi tarihçiler 'Geç Hitit Şehir Devletleri Dönemi' olarak adlandırmışlardır.

8 Hititlerin ilk döneminde kralın yetkileri soylulardan oluşan Pankuş meclisi tarafından sınırlandırılmıştır. Ancak imparatorluk döneminde Pankuş meclisinin yetkileri azalırken kralın yetkileri artmıştır.

9 Devlet yönetiminde kraldan sonra en yetkili kişi Tavananna adı verilen kraliçeydi. Kral savaşta olunca ülkeyi Tavananna yönetirdi. Hititler Mezopotamya'dan aldıkları kanunlara eklemeler ve düzeltmeler yaparak Anadoludaki ilk kanunları oluşturmuşlardır.

10

11

12

13


"HİTİTLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları