Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8D – 8B 06.04.2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8D – 8B 06.04.2015."— Sunum transkripti:

1 YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8D – 8B

2 SORU 1 I- Vacip olmaları II- Etlerini herkesin yiyebilmesi III- Kurban Bayramı’nda kesilmeleri IV- Allah rızası için kesilmeleri Yukarıda verilenlerden hangileri A, B ve C için ortaktır? A) Yalnız IVB) I ve IV C) II ve IIID) III ve IV

3 CEVAP A

4 SORU 2 “Ya öğreten ya öğrenen ya dinleyen ya da bunları seven ol. Sakın beşincisi olma; helak olursun.” 11. Buna göre aşağıdakilerden hangisi verilen hadis-i şerife örnek olamaz? A) "İlim öğrenmek için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır." Hadis B) “Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğreteninizdir…” Hadis C) “Kur’an okunduğu zaman ona kulak verin ve susun ki size merhamet edilsin. (A'raf suresi 204. ayet) D) “Ey iman edenler! Düşmana karşı her türlü savunma tedbirinizi alınız.” (Nisa suresi, 71. ayet)

5 CEVAP D

6 SORU 3 Rasulullah (s.a.v.) “Üç kişiden kalem kaldırıldı. Bunlar ki uyanıncaya kadar uyuyakalan kişi, akıllanıncaya kadar akıl hastası ve akıl baliğ oluncaya kadar çocuk.” uyurdu. Buna göre yukarıdaki ifadeye göre aşağıdaki çıkarımlardan hangisinde bulunulamaz? A) Aklı olmayanın dini de yoktur. B) Müslüman çocuklar büluğ çağından önce ve sonra işledikleri kötü davranışlardan sorumlu tutulurlar. C) Uyuyakalan bir yetişkin, kılamadığı vakit namazını uyanınca kılabilir. D) Akıl hastası, sağlığına kavuştuğunda önceki ibadetlerinden sorumlu tutulmaz.

7 CEVAP B

8 SORU 4

9 CEVAP B

10 SORU 5 Yukarıda verilen ifadenin en sade şekli aşağıdakilerden hangisidir? A) (x + 3) B) (x + 5) C) (x − 6) D) (x – 2)

11 CEVAP D

12 SORU 6 Bir davete katılan 12 kişi birbirleri ile el sıkışarak selamlaşıyorlar. Kaç tane selamlama işlemi vardır? A) 66 B) 45 C) 33 D) 12

13 CEVAP A

14 SORU 7 Gözyaşı kutusunu açtım. İçimde minicik damlacıklar vardı. Sevinçlisi, üzüntülüsü, kederlisi… Küçük, masum damlacıklar zamanla olgunlaşmış, birer inci tanesine dönüşmüştü. Yukarıdaki paragrafta geçen cümlelerle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A)Eksiltili cümle kullanılmıştır. B)Birden çok yüklemi olan cümle kullanılmıştır. C)İsim cümlesi vardır. D)Fiilimsi bulunan cümle kullanılmıştır.

15 CEVAP D

16 SORU 8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi özne- yüklem ilişkisi bakımından diğerlerinden farklıdır? A)23 Nisan törenlerle kutlandı. B)Çocuklar arasında yarışmalar düzenlendi. C)Yarışmayı 8. sınıf öğrencisi kazandı. D)Kazanan öğrenciye hediyeler verildi.

17 CEVAP c

18 SORU 9 “Yaşamı bir fotoğraf gerçekliğiyle aktarması beni yazardan soğutuyor.” diyen birinin yakındığı durum hangisidir? A)Yazarın yazdıklarına kendinden bir şeyler katmaması B)Gerçekleri olduğu gibi aktarmaması C)Gördüklerine düşüncelerini katması D)Gerçekleri şekillendirerek sunması

19 CEVAP A

20 SORU 10

21 CEVAP B

22 SORU 11

23 CEVAP D

24 SORU 12

25 CEVAP C

26 SORU 13 Yukarıdaki şekilde ç ay ve ç ay kaşığının sıcaklıkları verilmiştir. Ç ay kaşığı ç ay bardağının i ç ine konulduğunda aşağıdakilerden hangisi ger ç ekleşmez? A) Ç ay kaşığı ile ç ay arasında ısı alışverişi olur. B) Ç aydan ç ay kaşığına ısı enerjisi aktarılır. C) Ç ayın tanecikleri hızlanır. D) Ç ay kaşığı ile ç ayın son sıcaklıkları eşit olur.

27 CEVAP C

28 SORU 14

29 CEVAP D

30 SORU 15 Lütfi: " Bu genetik hastalığı oluşturan alyuvarlar şekillerinden dolayı yeteri kadar oksijen taşıyamaz.Ayrıca küçük kan damarlarını tıkayarak bazı dokuların yeterince oksijen almamasına neden olurlar.“ Genetik hastalıklarla ilgili araştırmasının bir bölümü verilen Lütfi hangi hastalıktan söz etmektedir? A) Hemofili B) Down sendromu C) Orak hücreli anemi D) Renk körlüğü

31 CEVAP C

32 SORU 16 Neslihan: How did the nation accept the new reforms easily? Selma: ……………………………………………………………….. a)They trusted Atatürk very much b)b) They went to Dardanelles Campaign. c) Atatürk founded Republic of Turkey d) Atatürk opened Grand National Assembly in 1920

33 CEVAP A

34 SORU 17 Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır A)If you exercise, your stress decreases B)Physical exercise effects mental health C)You must do housework at least ten minutes D)According to a study, doing housework is good

35 CEVAP C

36 SORU 18 A:How can I improve on my areas in my life? B: You don’t have to make big changes,just small improvements A: For example B: ……………………………. A)Smile at people and throw crumbs out for birds B)Change everything in your life C)concentrate on earning a lot of Money D)ignore some of your priorities

37 CEVAP A

38 SORU 19 Aşağıdaki acil telefon numaraları ve eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır. A)İtfaiye – 110 B)Polis – 155 C)Orman yangınları – 177 D)Ambulans - 118

39 CEVAP D

40 SORU 20 “Gönül Sayfam”, “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” gibi unutulmaz şarkılarının bestecisi olan ve yeni kaybettiğimiz ses sanatçısı aşağıdakilerden hangisidir. A)Müslüm Gürses B)Adnan Şenses C)Kayahan D)Neşet Ertaş

41 CEVAP C


"YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8D – 8B 06.04.2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları