Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 4. 1- Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 4. 1- Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden."— Sunum transkripti:

1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 4

2 1- Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden E11 hücresine kadar olan tüm hücrelerin toplamını alır.

3 2-Average (Ortalama) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların ortalamasını verir. Kullanma şekli aynı diğer fonksiyonlar gibidir. Örneğin; =AVERAGE(B2:D2) örneğe göre belirtilen hücrelerin arasında bulunan sayılarından ortalamasını alır.

4 3- Max ve Min Fonksiyonu Max fonksiyonu belirtilen hücre aralığındaki en büyük sayıyı verir. Örneğin : Aşağıdaki tabloya =MAX (E2:E10) fonksiyonu en büyük sınıf ortalama notunu verir.

5 MIN fonksiyonu belirtilen hücre aralığındaki en küçük sayıyı verir. Örneğin; : Aşağıdaki tabloya =MIN (E2:E10) fonksiyonu en küçük sınıf ortalama notunu verir.

6 4- Large (Büyük) Fonksiyonu =LARGE (hücre aralığı;x) Hücre aralığındaki x. Büyük sayıyı bulur. Örneğin; yukarıdaki aşağıdaki göre =LARGE(B1:B10;3) Fonksiyonu 1. sınavdan en yüksek 3. notu verir. Yani sonuç olarak 85 değerini verir.

7 5- Small (küçük) fonksiyonu =SMALL (hücre aralığı;x) Hücre aralığındaki x. Küçük sayıyı bulur. Örneğin; yukarıdaki aşağıdaki göre =SMALL(B1:B10;3) Fonksiyonu 1. sınavdan en küçük 3. notu verir. Yani sonuç olarak 75 değerini verir.

8 3.Uygulama

9 6- Counta Fonksiyonu Belirtilen hücre aralığındaki dolu hücrelerin sayısını verir. Örneğin ; Aşağıdaki tabloda sınıf mevcudunu hesaplamıştır. Sonuç: 9 verir.

10 7- Count Fonksiyonu Belirtilen hücre aralığındaki sayı, tarih ve saat gibi veri hücrelerin sayısını verir. Aşağıdaki tabloda sınıva giren hesaplamıştır. Sonuç: 7

11 8-CountBlank (Boşluk Say) Fonksiyonu Belirtilen Hücre aralığındaki boş hücrelerin sayısını bulmak için kullanılır. Örneğin; CONTBLANK(A1:A10) A1’den A10’ a kadar olan boş hücreleri sayar.

12 4.Uygulama


"SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 4. 1- Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları