Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI. BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI. BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde."— Sunum transkripti:

1 PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI

2 BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde iletişim kurmak için icat ettiler. Bu sistem bizim hayatımızda oldukça önemlidir.

3 KANSER TERAPİSİ (X-RAY, PROTON NÖTRON) Her sağlık merkezi hızlandırıcıları(X-RAY, PROTON,NÖTRON) Kullanılır. Dünya ‘da 7000’den fazla sağlık merkezi bu terapiyi uygulanır 30 Milyondan fazla hasta tedaviden sonuç almıştır.

4 ULUSAL GÜVENLİK (NÜKLEER RİSK) Nükleer reaktörlerde büyük miktarda Plüton ve Uranyum bulunur.Çünkü Plüton ve Uranyum diğer elementlerden farklı olarak parçacıkları emer. Eskiden bir parçacık dedektörü bu olayların içeriğini izlerken şimdi ise, atom altı parçacıklar sayesinde analiz etmek için kullanılır.

5 TEŞEKKÜR EDERİM. PARÇACIKLARIN FAYDALARI ; Bu gün teknolojik olarak kullandığımız ürünler ve bu ürünlerin gelişmesi,atom altı parçacıklar sayesindedir.


"PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI. BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları