Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)"— Sunum transkripti:

1 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Cupressaceae familyasından küçük ya da orta boylarda, metre, dar ve piramidal tepeli, ender olarak ileri yaşlarda geniş tepeli bir ardıç türüdür.

2 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Bu ardıç türü Kuzey Amerika’nın doğu kesimlerinde en geniş yayılış gösteren koniferlerden birisidir. Değişik yetişme yeri koşullarına kolaylıkla uyum sağlamakta, ıslak ve nemli yetişme yerlerinde, kuru ve sığ topraklarda bile kolayca yetişebilmektedir.

3 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Sürgünler kısa ve belirgin olarak incedir. Pul yapraklar da sivri uçlu, mavi yeşil renktedir. Gençlikte hatta çoğu kez yaşlı bireylerde de iğne yapraklara rastlanmaktadır. Pul yaprakların sırtlarında bazen yağ bezeleri bulunur.

4 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Çiçekler bir cinsli iki evcikli, ender olarak tek evcikli olup küçük kozalak mavi dumanlı, 5-8 mm. çapındadır. Bir yılda olgunlaşır.

5 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Her kozalakta 1-4 adet tohum bulunur. Tohum ise 2-4 mm. uzunluğunda, açık kahverengidir.

6 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Dişi birey Erkek birey

7 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Kabuk ince, açık kırmızımsı kahverengidir. Kolayca dar pulsu çatlaklı hale gelip, soyulmaktadır. Gövdenin dip kısmı genellikle geniş ve payandalıdır.

8 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Çok dayanıklı , keskin kokulu, kolayca işlenen, özodunu kırmızı renkli değerli odunları vardır. Özellikle kurşun kalem sanayiinde en önde gelen bir Ayrıca odununda % 2,5-4,3 oranında eterik yağı bulunup, bu yağ parfümeride kullanılmaktadır.

9 Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Odunlarından kurşun kalemden başka inşaat odunu olarak, telefon direği, travers, kazık ve benzeri endüstriyel alanlarda yararlanılmaktadır.


"Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları