Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2. Soru 1 : Tekerleğin günümüze en büyük katkısı nelerdir? Cevap: Tekerleğin günümüze en büyük katkısı araçlardır..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2. Soru 1 : Tekerleğin günümüze en büyük katkısı nelerdir? Cevap: Tekerleğin günümüze en büyük katkısı araçlardır.."— Sunum transkripti:

1 ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2

2 Soru 1 : Tekerleğin günümüze en büyük katkısı nelerdir? Cevap: Tekerleğin günümüze en büyük katkısı araçlardır.. Soru 2 : İlk çağ uygarlıklarının günümüz bilim b-ve teklonojisine katkıda bulunan icatlarından biri aşağıdakilerden hangisi değildir ? A)- Yazı B)-Mürekkep C)-Tekerlek D)-Buhar gücü Cevap: D-Buhar gücü

3 Soru 3:Yazının kullanım alanları nelerdir ? Cevap :Yazı neredeyse her alanda kullanılmakta mesela mektup, internet … Soru 4: Sıfırı ilk defa kimler kullanmıştır ? Cevap : Sıfırı ilk defa müslüman bilginler kullanmıştır.

4 Soru 5: Tekerleği ilk bulan ve kullanan kişi kimdir ? Cevap : Amerikalı arkeolog Speiser tarafından icat edilmiştir. Soru 6 : Reform hareketler sonucunda Avrupa'da ortaya çıkan yeni mezheplerden bazıları’dır ? Cevap: Anglikanizm Protestanlık Kalvenizm

5 Soru 7:Reformun sonuçları nelerdir ? Cevap :Katolik kilisesi kendini düzeltme zorunda kaldı. Katolik kilisesi saygınlığı kaybetti. Avrupa'da ilk kez lâik devlet fikri ortaya çıktı. Soru 8 : Reform hareketine neden olan sebeplerden biri nedir ? Cevap : Kilise ve papalığın baskılı yönetimi

6 Soru 9 :Teknoloji nasıl doğdu? Cevap : İnsanoğlunun yaşam gereksinimlerini rahat karşılayabilme çabası sonunda Soru 10 : Katolik Kilisesi ve papalığın sahip olduğu özellikler nelerdir ? Cevap : Para karşılığı günah affetmek,Dini kullanmak,Geniş bir örgütlenme sahası, Tanrısal haklara sahip olduğuna inanılması

7 Soru 11 : Rönesans dönemi sanatçılarından bazıları kimlerdir ? Cevap :Thales, Victor Huqo, Platon … Soru 12 : Bilimsel gelişmelerin ortaya çıkmasında rol oynayan nedenler nelerdir ? Cevap : Merak, ihtiyaç, tesadüf

8 Soru 13 :Meşhur Mona Lisa tablosu rönesans’ın önemli isimlerinden kim tarafından yapılmıştır ? Cevap :Leonardo da Vinci Soru 14 :Matbaanın kullanım sonuçları nelerdir ? Cevap : Mesela bilgiye çıktı alıp daha kolay ulaşabiliyoruz …

9 Soru : 15 Mürekkebi kim bulmuştur ? Cevap : Mürekkebi ilk çinliler bulmuştur. Soru 16 : Hiyeroglif yazısını ilk kim kullanmıştır ? Cevap : Hiyeroglif yazısını ilk olarak Mısırlılar kullanmıştır.

10 Soru 17:Taküyiddin hangi alanda çalışmalar yapmıştır ? Cevap :Trigonometri,matematik ve astronomi. Soru : İbni Sina hangi alanda çalışmalar yapmıştır ? Cavap 18 : Matematik, felsefe, astronomi, eczacılık, kimya ve tıp alanında çalışmalar yapmıştır.

11 Soru 19 Nevton yerçekimini nasıl keşfetmiştir ? Cevap : Kafasına elma düşmesi ile. Soru : 20 Reform hareketlerinin ve Protestanlık mezhebinin kurucusu kim’dir ? Cevap :Martin Luther ‘dir.


"ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2. Soru 1 : Tekerleğin günümüze en büyük katkısı nelerdir? Cevap: Tekerleğin günümüze en büyük katkısı araçlardır.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları