Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLK ERKEK HEMŞİRE MURAT BEKTAŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLK ERKEK HEMŞİRE MURAT BEKTAŞ"— Sunum transkripti:

1 İLK ERKEK HEMŞİRE MURAT BEKTAŞ

2  Türkiye'nin ilk erkek hemşiresi Murat Bektaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu'nu bitirerek sağlık ordusuna katıldı. Ancak, yasalar sadece kadınlara hemşirelik hakkı tanıdığı için, Bektaş uzun süre sağlık memuru olarak görev yaptı.

3

4   Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi dersliğinde, aralarında okula kayıt yaptıran ilk erkek olan Murat Bektaş'ın da bulunduğu 45 hemşireye diplomaları törenle verildi. Okul Müdiresi Prof. Dr. Gülseren Kocaman ve Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Açıkgöz tarafından kutlanan Bektaş, alkışlar arasında hemşire ünvanını aldı.

5

6 Hemşirelik Yüksekokulu Müdiresi Gülseren Kocaman, okullarına erkek öğrenci alarak kültürel değişimde öncülük yaptıklarını belirterek, "Mezun olacak altı erkek öğrencimiz daha var. Yasaya göre hemşireliği sadece bayanlar yapabiliyor. Gerekli değişiklik için taslak hazırlanıp Meclis'e sunuldu. Bu yasanın değişeceğini umuyorum" dedi.

7

8 Daha sonra ise yasa kabul edildi ve Bektaş ve diğer erkek hemşirler gerçek mesleği olan hemşireliğe başladı. Bununla yetinmeyip yüksek lisans yapan Bektaş şu an Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Yard. Doç. Dr. Murat Bektaş oldu.

9 SERDARHAN GÜLER TEŞEKKÜRLER…


"İLK ERKEK HEMŞİRE MURAT BEKTAŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları