Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
ÇANAKKALE SAVAŞI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ

2 İÇİNDEKİLER ÇANAKKALE SAVAŞI ATATÜRK ŞİİRLER RESİMLER KAYNAKÇA

3 ÇANAKKALE SAVAŞI 18 MartTarihteki ve Ulusal Yaşantımızdaki Yeri 3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan /9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.

4 ATATÜRK Atatürk'ün, akşamüzeri ismet İnönü'yle beraber Gazi Orman Çiftliği'ne gidişi, akşam Çankaya'ya dönüşü. İçişleri Bakanı Şükrü Kaya'nın, Çanakkale şehitleri için yapılan törende, (Kaynaklarda bu olayın yılı belirtilmesine rağmen ayı ve günü gösterilmemiştir yılına ait gazetelerde de -Şükrü Kaya'nın başka bir görevle Gelibolu'ya gidişi dışında- açıklayıcı bir bilgi bulunmamaktadır. Biz gerçek tarih tespit edilinceye kadar bu konuşma tarihini ihtiyatla- 18 Mart 1934 olarak kabul ediyoruz).

5 ŞİİRLER 18 MART ÇANAKKALE Bulutlar sarmıştı her yanı, Kapkara bir geceydi, Yağmur,bardaktan boşalırcasına, Sağnak gibi yağıyordu, Yedi düvelin gemilerinden yükselen, Top,tüfek sesleri, Her yanı inletiyordu, Mustafa Kemalin askerleri, Aslanlar gibi dövüşüyordu, Ve Çanakkale kahramanca, Düşmana selam veriyordu.

6 RESİMLER

7 KAYNAKÇA Bilgisayar Ansiklopedi Kitaplar Gazete ve Dergiler


"HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları