Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞİDDET NEDİR ? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞİDDET NEDİR ? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür."— Sunum transkripti:

1 ŞİDDET NEDİR ? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür.

2

3 İtmek, tokat atmak, tekmelemek,
ŞİDDET ÇEŞİTLERİ . Fiziksel Şiddet İtmek, tokat atmak, tekmelemek, tükürmek, yumruklamak, kol kıvırmak, kol-bacak kırmak, saçından sürüklemek, temel ihtiyaçları kısıtlamak, tıbbi tedaviyi engellemek, silahla yaralamak vb

4 Sürekli eleştirmek, aşağılamak, küfür, tehdit,
Sözlü Şiddet Sürekli eleştirmek, aşağılamak, küfür, tehdit, katılımı engellemek, sorgulamak, bağırmak, lakap takmak, alay etmek, hakaret, küçümsemek vb.

5 Toplumsal İlişkileri Sorgulayıcı
Arkadaşlarıyla görüşmesini, dışarı çıkmasını yasaklamak, takip, aşağılamak, alay etmek, sözünü kesmek, zorla evlendirmek, töre vb.

6 Ekonomik Şiddet Parasını almak ve geri vermemek, istemediği işte çalıştırmak, çalıştırmamak, işe yollamamak veya zorla çalıştırmak, eline hiç para vermemek vb. ???

7 Taciz Sınır: Başkalarıyla iletişimimizde koyduğumuz özel çevrelerimiz, çizgilerimizdir. Fiziksel taciz: Tokat atmak,ısırmak,yaralamak,kişisel eşyalara zarar vermek, kişinin giysilerini parçalamak. Sözel taciz: İstenmeyen aşırı ilgi,cinsel içerikli sözler,tekrarlanan buluşma ve yemek talepleri sözel taciz olarak görülebilir. Duygusal taciz:İlk iki kategori kadar belirgin olmamasına karşın çok travmatiktir ve olumsuz etkileri uzun süre devam edebilir.

8 Cinsel Şiddet İlişkiye zorlamak, tecavüz, başka kişilerle cinsel ilişkiye zorlamak, korkutan ve kıran davranışlar, kadınlığını / erkekliğini aşağılamak, taciz, cinsel organlara zarar vermek, namus ve töre baskısı ve öldürmek vb.

9 ŞİDDETİN NEDENLERİ Biyolojik Nedenler - Erkekliğin doğası - Patoloji
- Uyuşturucu ve alkol kullanımı - Kendini kaybetme

10 Öğrenme İle İlgili Nedenler
- Ailede şiddet görme Şiddet kullanmayı öğrenme - Şiddetin bir eğitim aracı olarak kullanımı

11 - Cinsiyet rolleri - Yaşam sıkıntıları Toplumsal Nedenler
- Toplumda şiddetin hoş görülmesi ve paylaşılan bir değer olması - Cinsiyet rolleri - Yaşam sıkıntıları

12 Kişiler Arası Etkileşim İle İlgili Nedenler
- Şiddetin getirdiği kazanç - Güç ve Kontrol Sağlama - Bağımlı/ Muhtaç olma - İletişim ve çatışma çözme becerileri

13 Taciz ve şiddetle karşılandığında nerelerden yardım alınır:
Öğretmenler Aile RAM Toplum araştırma merkezi Emniyet müdürlülüklerinin çocuk büroları Hastanelerin kriz merkezleri Sağlık bakanlığı bünyesinde çocuk izleme merkezi Üniversite hastanelerinde bulunan çocuk koruma merkezleri Alo 183 aile, kadın, çocuk, özürlü, sosyal hizmet danışma hattı Barolar, çocuk hakları merkezi


"ŞİDDET NEDİR ? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları