Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bankaların Uluslararası Piyasalara Girme Biçimleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bankaların Uluslararası Piyasalara Girme Biçimleri"— Sunum transkripti:

1 Bankaların Uluslararası Piyasalara Girme Biçimleri

2 Uluslar arası Piyasalara Girerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Bankanın sahip olduğu kaynaklar, Girilmesi düşünülen pazarlara ilişkin bilgiler, Girilmesi düşünülen pazarlardaki rekabet ve ürün çeşitliliği, Bankanın uzun dönem hedef ve amaçları, Uluslararası piyasalardaki iş hacmi.

3 Uluslararası Bankacılık Faaliyetlerine Başlama
Büro veya temsilcilik açma Muhabir banka aracılığı Şubeleşme Yan ve bağlı kuruluş Konsorsiyumlar Kıyı bankacılığı Satın almalar

4

5

6

7

8

9

10

11 Kıyı Bankacılığı Kıyı bankaları özel bir banka olmayıp, temel olarak diğer bankalar gibi mevduat toplamakta, kredi vermektedir. Kıyı bankalarını diğer bankalardan ayıran özellikler; Kıyı bankaları bulundukları ülkede geçerli olan para birimi dışındaki bir para birimi ile işlem yaparlar. Kıyı bankaları esasen yerleşik olmayan kişiler ve kurumlarla işlem yaparlar. Kıyı bankaları yurtiçi finans piyasasının tabi olduğu yasaların, sınırlamaların ve denetimlerin çoğundan muaflardır. Birçok kıyı bankacılığı merkezinde çok sıkı biçimde sır saklama ilkesi uygulanmaktadır.

12 Kıyı Bankacılığının Ayırt Edici Özellikleri
Kıyı bankaları çalıştıkları ülkelerdeki genel bankacılık mevzuatının dışında son derece esnek, denetimden uzak, liberal çalışma esaslarına tabi bulunmaktadırlar. Faaliyetlerini büyük ölçüde ülke dışından aldıkları fonları yine ülke dışında kullandırmak suretiyle uluslararası düzeyde sürdürmekte, çok küçük bazı istisnalar dışında yerel piyasalara girmemektedirler. Kıyı bankalarının faaliyetine konu olan para türü genellikle yerli para olmayıp uluslararası piyasalarda genel kabul görmüş; Euro, Dolar, Yen, ve İsviçre Frankı gibi çevrilebilir (konvertibl) paralar olmaktadır. Kıyı bankaları, ikametgâhı belli olmayan paraları, yine ikametgâhı belli olmayanlara kredi olarak vermektedir.

13 Kıyı Bankacılığının Ayırt Edici Özellikleri
Offshore hesaplar, kanuni karşılık ve vergiye tabi olmadığından yüksek faiz getirisi sağlarlar. Ancak, tasarruf mevduatının bütün niteliklerini taşımalarına rağmen, yurt dışında kurulu bir bankadaki mevduat özelliğinden dolayı mevduat güvencesi dışında kalırlar.

14


"Bankaların Uluslararası Piyasalara Girme Biçimleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları