Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABD’deki yüksek riskli mortgage kredilerinden kaynaklanan endişeler artmış ve bankacılık sisteminde bu kredilere ilişkin zararlar derinleşmiştir. Finansal.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABD’deki yüksek riskli mortgage kredilerinden kaynaklanan endişeler artmış ve bankacılık sisteminde bu kredilere ilişkin zararlar derinleşmiştir. Finansal."— Sunum transkripti:

1 ABD’deki yüksek riskli mortgage kredilerinden kaynaklanan endişeler artmış ve bankacılık sisteminde bu kredilere ilişkin zararlar derinleşmiştir. Finansal piyasalardaki dalgalanmalara ve ABD ekonomisindeki yavaşlamaya dikkat çeken IMF, 2007’de %4,9 düzeyinde gerçekleştiği tahmin edilen global büyümenin 2008 yılında %4,1’e gerileyeceğini öngörmektedir. Dünya Ekonomisindeki Gelişmeler

2 ABD ekonomisine ilişkin resesyon kaygıları arttı. ABD ekonomisine ilişkin resesyon kaygıları arttı. FED, Ocak ayında kısa vadeli faizleri 125 baz puan düşürdü. FED, Ocak ayında kısa vadeli faizleri 125 baz puan düşürdü. Euro Alanı’nda faiz indirim beklentileri güçlendi. Euro Alanı’nda faiz indirim beklentileri güçlendi. Dolar, uluslararası para birimleri karşısındaki zayıf Dolar, uluslararası para birimleri karşısındaki zayıf seyrini sürdürüyor. Petrol fiyatları $/varil 93 civarında… Petrol fiyatları $/varil 93 civarında… Risk primleri yükseldi. Küresel risk algılamasını gösteren VIX endeksi artışını sürdürmekte. Risk primleri yükseldi. Küresel risk algılamasını gösteren VIX endeksi artışını sürdürmekte.

3 Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler

4

5

6

7

8

9 Kısır Döngüler ve Sanayi

10 CUMHURİYET DÖNEMİNDE EKONOMİK DÖNÜŞÜMLER

11 TÜRKİYE’NİN SANAYİLEŞME DENEYİMİ ve AB ÜZERİNDEN BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ ARAYIŞLARI 1923-1949 1950-1960 1963-1979 İthal İkameci Sanayileşme Özel Girişim Öncelikli Sanayileşme Kalkınma Planları Eşliğinde Sanayileşme Türkiye’nin liberal politikalara yönelme çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığı bir dönemdir. Başlangıçta iyimser havayla genişleyen ekonomi, dönemin ortalarına doğru daralmaya başladı. Dönemin en belirgin özelliği, iç piyasaya dönük, ithal ikamesi ile sanayileşme stratejisinin kalkınma planları eşliğinde sürdürülmesidir. Bu dönemde milli sanayiinin geliştirilmesi amacıyla desteklenen sanayi, bir sıçrama yaratmak için yetersiz kalmıştır. Üstelik bu dönemde bütün çabalara ve teşviklere rağmen, özel sermaye birikimi sağlanamadı. Bu dönemde milli sanayiinin geliştirilmesi amacıyla desteklenen sanayi, bir sıçrama yaratmak için yetersiz kalmıştır. Üstelik bu dönemde bütün çabalara ve teşviklere rağmen, özel sermaye birikimi sağlanamadı. İhracata Dayalı Büyüme 1980 Sonrası Sürekli ve adeta “sürdürülebilir yüksek enflasyona” mahkûm olan ülke, yatırım iklimi ve ortamını kaybetti.

12


"ABD’deki yüksek riskli mortgage kredilerinden kaynaklanan endişeler artmış ve bankacılık sisteminde bu kredilere ilişkin zararlar derinleşmiştir. Finansal." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları