Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje Değerlendirme Süreci

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje Değerlendirme Süreci"— Sunum transkripti:

1 Proje Değerlendirme Süreci
Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Proje Değerlendirme Süreci

2 1- Avrupa komisyonu: Amaçları & ihtiyaçları  Lizbon Stratejisi
AVRUPA BİRLİĞİ LİZBON STRATEJİSİ PROJE TEKLİFİNİN HAZIRLANMASI ORTAK OLMA / BULMA PROJE TEKLİFİNİN SUNULMASI İŞBİRLİĞİ FİKİRLER KİŞİLER KAPASİTE AB 7.ÇERÇEVE PROGRAMI JRC EURATOM PROJE YÖNETİMİ PROJE FİKRİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ 1- Avrupa komisyonu: Amaçları & ihtiyaçları  Lizbon Stratejisi 2- Araç: FP6 & FP7 3-FP7’nin özel programları  katılım kuralları işbirliği: Collaboration between industry and academia in key technology areas fikirler: Support frontier research kişiler: Support for mobility and career development of researchers kapasiteler: Enhance research and innovation capacities 4- Proje teklif çağrısı yayınlanır (web sayfasından) 5- Çalışma programı  Ne?  Proje konusu + Nerede?  Brüksel + Ne zaman?  zaman + Nasıl?  proje tipi (Konsorsiyum/ tek ortak) + Ne kadar ?  butce 6- Proje Fikri 7- Ortak olma/bulma  (Konsorsiyum/ tek ortak) + (Koordinatör veya ortak) 8- Proje Teklifi 9- Projenin Teklifinin sunulması  EPSS 10- Değerlendirme süreci  Hakemlik 11- Kontrat müzakereleri 12- Kontratın imzalanması ve proje yönetimi KONTRAT MÜZAKERELERİ ÇALIŞMA PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

3 Değerlendirme Süreci Proje Teklifi Uygunluk Değerlendirme Süreci
Etik değerlendirme Değerlendirme raporu Komisyon Sıralaması Müzakere Komisyon red kararı Program komiteye danışma (gerektiğinde) Komisyon Kararı Komisyon fonlama veya red kararı

4 Proje Değerlendirme Kriterleri
Bilim ve Teknoloji Kalitesi Çağrıya uygunluğu, amacı, iş planı Uygulama Konsorsiyum ortaklarının bireysel ve toplu değerlendirilmesi Kaynakların tahsisi Etki Çalışma programında listelenen hedeflerle, proje sonuçlarının etkilerinin uyumu Proje sonucunda elde edilen bilgilerin yayılması için yapılan planlar

5 Unutmayalım... Proje Teklifi: Proje Teklifini sunma için: (EPSS)
Konu Başlığına uygun mu? Proje Türüne uygun mu? Çağrının uygunluk kriterlerine uyuyor mu? A formları ve B Bölümleri tam mı? Etik konular içeriyor mu? Değerlendirme kriterlerinde aranan şartları sağlıyor mu? Proje Teklifini sunma için: (EPSS) Her ortağın kullanıcı adı ve şifresi var mı? B Bölümünü pdf dosyasına çevirdiniz mi? B Bölümü en fazla 10 Mb mı? Virüs, çıktı alma kontrolleri yaptınız mı?

6 Proje Teklifinizin Metninde:
Anlaşılır bir dil, Gerekli çizimler ve özet tabloları, İyi organize edilmiş içerik olmalıdır. Yazım hataları, Tutarsızlık, Hesaplama sonuçlarında yanlışlık, Eksik sayfalar, Renkli grafikler, çizimler, sayfalar olmamalıdır

7 Tüm kriterlerden yüksek puanlar almalısınız !
Proje üzerine harcayacağınız emeğinizi tüm kriterlere paylaştırınız. Proje Teklifinizin herhangi bir bölümünü ihmal etmeyiniz. Değerlendiricilerin size yüksek puan vermelerini kolaylaştırınız. Bunun için çaba harcamalarına gerek kalmasın ! Çok az yazmayınız; istenilen herşeyi kapsayınız. Değerlendiriciler sizin adınıza yorum yapamazlar. Net ifade ediniz. Değerlendiricilerin teklifin iyi yönlerini bulmak için çaba harcamalarını beklemeyiniz, neden iyi olduğunu siz altını çizerek belirtiniz. Son dakikada proje teklifinizi göndermeyin!

8 EPSS Nedir? EPSS (Electronic Proposal Submission System)
Çerçeve Programı çağrılarına proje teklifi sunmak isteyenlerin, tekliflerini internet üzerinden Avrupa Komisyonu’na ulaştırmalarını sağlayan bir yazılımdır. 7ÇP’da tüm proje teklifleri EPSS kullanılarak sunulacaktır.

9 EPSS Nedir? EPSS (Electronic Proposal Submission System)
Çerçeve Programı çağrılarına proje teklifi sunmak isteyenlerin, tekliflerini internet üzerinden Avrupa Komisyonu’na ulaştırmalarını sağlayan bir yazılımdır. 7ÇP’da tüm proje teklifleri EPSS kullanılarak sunulacaktır.

10 Nasıl Kullanılır? İlgili proje teklif çağrısının web sayfasında “EPSS” Bölümü vardır. EPSS Bölümü çağrı kapanmadan en azından 4 hafta önce açılır.

11 Nasıl Kullanılır? İlk kez giriyorsanız; proje teklifinizi, kendinizi ve ortaklarınızı sisteme kaydedersiniz. Kayıt olduktan hemen sonra, e-posta ile tüm ortakların ve sizin kullanıcı isimleri ve şifreleri size ulaştırılır.

12 Nasıl Kullanılır? E-posta ile gelen kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak ilk kez sisteme giriş yaptığınızda, kendinizin ve ortaklarınızın şifrelerinin değiştirilmesi istenecektir.

13 Nasıl Kullanılır? Sisteme giriş yaptığınızda karşınıza çıkacak olan ana menü aşağıdaki gibidir:

14 Nasıl Kullanılır? “Proposal Setup” (Teklif Oluşturma) Bölümünden, proje ortaklarınızı kaydedebilirsiniz.

15 Nasıl Kullanılır? Eğer ortaksanız, “Part A” Bölümünden kuruluşunuzun isminin üzerine tıklayarak A2 formunu doldurabilirsiniz.

16 Programla İlgili Bilgilere Ulaşmak İçin
CORDIS EUROPA TÜBİTAK 7.ÇP TÜBİTAK AB ÇP Ulusal Koordinasyon Ofisi Atatürk Bulvarı No 221, Kavaklıdere Ankara Tel: Faks: e-posta:

17 AB 7.ÇP Ulusal Koordinasyon Ofisi
Proje Teklifi Hazırlama ile ilgili tüm sorularınız ve yardım taleplerinizde bizimle iletişime geçebilirsiniz. TÜBİTAK AB 7.ÇP Ulusal Koordinasyon Ofisi Tel: Faks:


"Proje Değerlendirme Süreci" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları