Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOKİ ŞEHİT SÜLEYMAN YILMAZ ANADOLU LİSESİ (KUNST HAT KEINE GRENZEN – SANATIN SINIRI YOK)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOKİ ŞEHİT SÜLEYMAN YILMAZ ANADOLU LİSESİ (KUNST HAT KEINE GRENZEN – SANATIN SINIRI YOK)"— Sunum transkripti:

1 TOKİ ŞEHİT SÜLEYMAN YILMAZ ANADOLU LİSESİ (KUNST HAT KEINE GRENZEN – SANATIN SINIRI YOK)

2

3 Ülkan KARABACAK daha önce Avrupa Birliği’nin hazırlamış olduğu projede yer almış Türkiye’de ve yurtdışında Hatay’a özgü çalışmaları tanıtmış bir sanatçımızdır. İşletme sahibi olan ÜLKAN KARABACAK iktisat Bölümü mezunu ve iki kız çocuğu annesidir.

4 Değişik renkteki farklı parçaların yan yana getirilmesi ile oluşturulan düzenlemeye mozaik deniyor. Mozaik süslemeli eserler, Küçük renkli taş, cam ve ahşap parçalarının birleşmesiyle yapılmaktadır.

5 ÜLKAN KARABACAK,”Küçük parçalar kendi başlarına bir anlam ifade etmezken, belirli kuralla dizildiklerinde ortaya bir sanat eseri çıkıyor.Taş, cam,seramik, hatta ahşap parçaları mozaik yapılırken kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. Bu nedenle mozaik bir, zenginliği ifade ediyor.”dedi..

6 Bir mozaik eserin ömrü teorik olarak sonsuzdur. Mozaik çalışmaları, boya kullanmaksızın doğadan elde edilen farklı renklerdeki taşlar ile yapılmaktadır.

7 Taşlar, Eskişehir, Adıyaman ve Halep gibi yirmiye yakın vilayetten gelmektedir. Antakya Mozik yönünden Dünya’nın 2’inci büyük antik kentidir.

8

9

10

11

12 Mozaik çalışmalarından bazı örnekler

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Beğendiğinizi ümit ederek selam ve saygılarımızı sunuyoruz… Emre YILMAZ


"TOKİ ŞEHİT SÜLEYMAN YILMAZ ANADOLU LİSESİ (KUNST HAT KEINE GRENZEN – SANATIN SINIRI YOK)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları