Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEBBİS Veri Girişi BATMAN VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (İstatİstİk Bölümü) Halk eğİtİm MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM 2014

2 HALK EĞİTİM HALK EĞİTİM KURUMLARININ E-YAYGIN MODÜLÜNDE GİRİŞ YAPACAĞI BÖLÜMLER: 1.Kurum İşlemleri 2.Personel İşlemleri 3.Faaliyet İşlemleri 4.Kurs ve Kursiyer İşlemleri

3 MEBBİS Veri Girişi Genel Kurum Bilgileri Kurum Bilgilerinin güncellendiği ekrandır. Bu Bilgiler Devlet Kurumları Modülünden Alınmaktadır.

4 MEBBİS Veri Girişi Bina Bilgileri E-okul’daki bina bilgilerinin aynısıdır. Her yıl bu bilgiler meis modülüne alınır.

5 MEBBİS Veri Girişi Bina Tahsis Bilgileri Başka kuruma ait kullanılan derslik sayıları girilir.

6 Kuruma Ait Lojman Bilgileri
MEBBİS Veri Girişi Kuruma Ait Lojman Bilgileri

7 Bina Kullanım Şekilleri
MEBBİS Veri Girişi Bina Kullanım Şekilleri Binaya ait taşınmazların girildiği ekrandır. Not: Bu kısma bilgi girilmesi önemlidir. Bu ekrandan talebe göre derslik sayısı talep edilir.

8 Personel İşlemleri (Personel Listesi)
MEBBİS Veri Girişi Personel İşlemleri (Personel Listesi) İl/ İlçe Düzeyindeki Tüm personelin listelendiği ekrandır.

9 Personel İşlemleri (Diğer Personel İşlemleri)
MEBBİS Veri Girişi Personel İşlemleri (Diğer Personel İşlemleri) Kuruma Ait (MEB) olmayan yada ücretli personelin eklendiği ekrandır.

10 MEBBİS Veri Girişi Faaliyet-Seminer Yapılan Faaliyet ve Seminerlerin Listelendiği Ekrandır. Toolbar’dan yeni faaliyet ve Seminer Eklenebilir.

11 Faaliyet-Seminer Katılımcıları
MEBBİS Veri Girişi Faaliyet-Seminer Katılımcıları Eklendikten sonra listelenen faaliyet-seminerden katılımcıların eklendiği ekrandır. NOT: Yabancı uyruklu vatandaşlardan emniyetten alınacak TC Kimlik numarası girilmelidir.

12 Seminer Katılım Belgesi
MEBBİS Veri Girişi Seminer Katılım Belgesi Yapılan Seminerler sonucu katılımcılara Katılım Belgesi niteliğinde evrakın yazdırıldığı ekrandır.

13 MEBBİS Veri Girişi Genel Kurs Tanımları Sanayi Ticaret Bakanlığı Mesleki Yeterlik Kurumu tarafından oluşturulan meslek tanımlarının listelendiği ekrandır. Bugün itibariyle 1857 adet kurs listelenmektedir.

14 Kurs Tanımlama İşlemleri
MEBBİS Veri Girişi Kurs Tanımlama İşlemleri Ön Kayıt için kurs tanımları bu ekrandan yapılır. Prosedür olarak bu ekrandan tanımlanan kurs talebi il/ilçe onayı yazılı olarak alındıktan sonra kurs açma işlemi gerçekleştirilir. NOT:Bu işlem daha sonraki aşamada il/ ilçe merkezinde yazılımdan gelen onay ekranından yapılacaktır.

15 MEBBİS Veri Girişi Kurs Arama Belirli arama kriterlerine göre yapılan yapılacak olan tüm kursların listelendiği ekrandır.

16 MEBBİS Veri Girişi Kurs Onay Ekranı İl-İlçe’den onayı alınan kursun onaylandığı ve detay bilgilerinin girildiği ekrandır.

17 Kurs Haftalık Ders Saatleri
MEBBİS Veri Girişi Kurs Haftalık Ders Saatleri Eğitim Kurumunun kendi içinde koordinasyonunu sağlamak amacıyla haftalık ders saatini girildiği ekrandır. NOT:Buraya girilen bilgiler herhangi bir bilgi amacıyla kullanılmaz.

18 MEBBİS Veri Girişi Kurs Ünite Modülü Önceden tanımlı Mesleki Gelişim modüllerinden ünitelerin ders saatleri artırılıp azaltılabildiği aynı zamanda Mesleki Uygulama Modülü üzerinden istenilen ünitelerin eklendiği modüldür

19 MEBBİS Veri Girişi Kursa Öğretmen Ekleme Kursa Birden Fazla Öğretmen Tanımlamak için kullanılan modüldür.

20 Kursiyer Kayıt/ Bilgi Ekranı
MEBBİS Veri Girişi Kursiyer Kayıt/ Bilgi Ekranı Açılan Kursa kursiyerlerin eklendiği ekrandır Not:Bu ekranda öğrencinin daha önce almış olduğu ders var ise bundan muaf tutularak kayıt yapılabilir.

21 Kursiyer Arama Tüm Kursiyerlerin arama yapıldığı ekrandır.
MEBBİS Veri Girişi Kursiyer Arama Tüm Kursiyerlerin arama yapıldığı ekrandır.

22 MEBBİS Veri Girişi Kursiyer Kayıt İptali Kursiyerin kayıt durumunun Aktif,Kayıt İptali,Devamsız,Vefat Etti Durumlarına göre kaydının silinmesi işlemidir.

23 MEBBİS Veri Girişi Kurs Sonu İşlemleri Kursun Sonunda Kursiyerin değerlendirildiği ekrandır. Bu modül kullanım kolaylığına göre Klavye, Fare ve Detaylı olmak üzere 3 grupta toplanmıştır.

24 Kurs İstatistik Raporları
MEBBİS Veri Girişi Kurs İstatistik Raporları Modül içinde yazdır butonuna basılıp raporların alındığı ekrandır.

25 Kurs İstatistik Raporları
Türkiye Geneli Faaliyetler ve Sayısal Bilgileri  Faaliyet-Seminer Raporların Alındığı Ekrandır. İl -İlçe - Kurum-Alan - Alt Dal Kurslar (Özet) : Kurs Verilerinin ; Açılan Kurs Sayısı,Toplam Kursiyer,Erkek Kursiyer,Kadın Kursiyer,Sertifika alan Bay-Bayan Kursiyerlerin Listelendiği İstatistik Sayfasıdır. Alan - Alt Dal Kurslar (Özet) :Kurs Verilerinin ;Açılan Kurs Sayısı,Toplam Kursiyer,Erkek Kursiyer,Kadın Kursiyer

26 Kurs İstatistik Raporları
İcmal :Açılan Kursların Toplam Özeti niteliğinde olan bu akranda Eğitim Kademesi(Genel,Mesleki,Okuma Yazma..) , Açılan Kurslar ve Toplam kursiyerlerin bay bayan dağılımı yer almaktadır. Kurs Genel Istatistiki Bilgiler (Detaylı Özet) :Aynı Grupta olan kursların işbirliği gibi kriterlere göre detaylı bir biçimde listelendiği ekrandır. Kurs Genel İstatistiki Bilgiler (Detaylı Özet-Öğretmenli)  Kurs Genel İstatistiki Bilgiler (Detaylı Özet - Sertifika Sayılı) 

27 Kurs İstatistik Raporları
Okuma Yazma Istatistiki Bilgiler (Detaylı Özet)  Kurs Türleri Istatistiki Bilgiler (Detaylı Özet)  Okuma Yazma Tuik Istatistiki Bilgiler  Personel Listeleri 


"İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları