Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır."— Sunum transkripti:

1 Bu slayt, www.odevdunyasi.com tarafından hazırlanmıştır.
-M.O. PP ile hazırlanmıştır. -Otomatik geçiş mevcut değildir. Ses bulunmamaktadır. -Alıntı ve kaynak sunum sonunda belirtilmiştir. Bu sunumun, -Microsoft Office PowerPoint 2003 ve -Microsoft Office PowerPoint 2010 sürümleri de mevcuttur. Sunuma en iyi kalite de ulaşmak için lütfen sisteminize uygun sürümü indirin. Destek birimimize ulaşmak için tıklayın Sunumunuz çalışmadığından tıklayın

2 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.
Frekans Dağılımı ve Grafikleme Frekans dağılımı neden oluşturulur? - Veriyi gruplara ayırarak anlaşılabilir hale getirmek için, Gözlenme sıklıklarını ve olasılıklarını belirlemek için oluşturulur. Sembolsel anlamda: 2k > n k: sınıf sayısı n: örneklem büyüklüğü i: sınıf genişliği Ranj: En yüksek - En düşük değer Y D Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.

3 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.
Frekans Dağılımı ve Grafikleme Sürekli değişkenler için frekans dağılımı oluşturma Soru 1: Frekans dağılım tablosunu oluşturun. (n = 38) Histogram, Poligon, Rel grafiği, Kümülatif frekans grafiği (ogive) KümRelf grafiklerini çizin. Cevap 1: 2k > n  2k > 38  k = 6 (64 > 38) R = 95 – 15 = 80 i = 80 / 6 = 13.3  i  13 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.

4 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.
Frekans Tablosu Tablo Çözüm Frekans Dağılımı ve Grafikleme Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.

5 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.
Histogram Ogive/kümrelf Frekans Dağılımı ve Grafikleme Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.

6 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.
Gruplandırılmış Veri İçin Merkezi Eğilim Ölçüleri Ortalama: k: sınıf sayısı fi: belli bir sınıfta gözlenen frekans Xm: belli bir sınıfın orta noktası Medyan (Ortanca) xL: x’i içeren sınıfın alt limiti i: sınıf genişliği CfL: x’i içeren sınıfın alt limitine kadarki kümülatif frekans fi: x’i içeren sınıfın frekansı Frekans Dağılımı ve Grafikleme Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.

7 Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.
Dağılımın ortalama ve ortanca değerini hesaplayın. Frekans Dağılımı ve Grafikleme Slaytı ilerletmek için bir tuşa basın.


"Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları