Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI)."— Sunum transkripti:

1 MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI)

2 ALEM: Plantea(Bitkiler)
BÖLÜM: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) SINIF: Magnoliopsida(İki çenekliler) TAKIM: Magnoliales FAMİLYA:Magnoliaceae (Manolyagiller) CİNS:Magnolia TÜR: Magnolia saulangeana

3 Bir hibrit olan bu tür Paris'te Soulange Bodin tarafından Magnolia denudata ve Magnolia liliiflora adlı iki türün çaprazlanmasiyla 1826, yılında elde edilmiştir. Genellikle bahçelerde çok yaygın olarak kullanılan en güzel manolya türlerinden biridir 4-6 metre veya daha fazla boy yapabilir. Geniş ve lale şeklindeki çiçekler beyaz ve gül moru beneklerle süslüdür. Fakat genellikle tohumdan üretilen bir çok formu içinde Lennei olarak adlandırılanı böyle renkli değildir .

4 ilkbahar mevsiminde çiçek açar
ilkbahar mevsiminde çiçek açar. Bahçe veya park dekorasyonlarında kullanılmaktadır. Kirli kent havasına ve değişik toprak türlerine dayanabilirse de kireçli topraklarda iyi gelişemez Üretim şekli daldırma metodu ile olur. Bol ışıklı veya yarı gölgeli ortamlar yetişmesi için uygundur. Asıllı, hafif ve rutubetini koruyabilen toprakları sever. İlk dikim periyodunda düzenli sulama gerekir. Toprak asla kuru bırakılmamalıdır Çalı formundaki ağaç yavaş büyüyen enli bir taç a sahiptir m kadar boylanır. Ağaç kabuğu düz ve kahverengi yeşilimsidir. Taze sürgünleri erguvan rengindedir. .

5 Yapraklanmadan lale biçiminde pembe çiçek açar
Yapraklanmadan lale biçiminde pembe çiçek açar. İlkbaharda ilk çiçek açan bitkilerdendir. Bahçede muhteşem bir çiçek gösterisi sunar. Soğuğa dayanıklıdır. Bol güneş alan yerlere dikilmelidir. Yapraklanma çiçek geçtikten sonra başlar.

6 Morfolojik özellikleri
Çalı formundaki ağaç yavaş büyüyen enli bir taç a sahiptir m kadar boylanır. Ağaç kabuğu düz ve kahverengi yeşilimsidir. Saçak kök yapısına sahiptirler. Çok kalın değildir. Genç sürgünler, tomurcuk ve agregat meyve pas rengi tüylerle sık bir biçimde örtülmüştür. Çok çatlaklı değildir. Yaşlandıkça çatlaklar oluşur. Kahverengindedir. Ucu küt ya da hafif sivri, dip tarafı kama şeklinde sonuçlanır.

7 Dağılımı Manolya türlerinin tabii alanı oldukça dardır. Kuzey Amerika'nın doğusu, Orta Amerika, Batı Hindistan ve de Doğu ve Güney doğu Asya'yı içerir. Bugün manolyanın çok türü ve herhangi bir zamanda artırılan miktarı, Kuzey Amerika'nın büyük bir kısmında, Avrupa, Avustralya ve Yeni zellanda'da süs ağacı olarak bulunabilir. .

8 mevcut alt varyeteleri
Magnolia soulangeana 'Alba Superba' - Büyük çalı formunda veya kısa gövdeli küçük ağaççık şeklinde olup, yazları yeşildir. - Eni 6 m’ ye kadar yayılır. - Dik büyür ve taç enine iyi gelişir. -Çiçek rengi kırmızı beyazdır. -Çiçeklenme dönemi Mart-Nisan ayları arasındadır

9 Magnolia soulangeana 'Lennei'
- Büyük çalı formunda olup 6 m. boy ve 6 m. ene kadar ulaşır. Kışın yapraklarını döker. - Yaprakları oval ve 15 cm uzunluğa kadar ulaşır. - Çiçekleri çan şeklinde pembemsi-lila rengindedir. - Çiçeklenme Nisan-Mayıs arasındadır

10 Magnolia soulangeana 'Susan'
- Büyükçalı şeklinde 3 m. boy, 4 m’ e ene ulaşır. - Yaprakları oval açık yeşil ve cm kadardır. - Çiçekleri pembe olup hafif kokuludurlar. Çiçeklerde 6 adet taç yaprağı vardır. - 2-3 yaşından sonra çok güzel bir çiçeklenme yapar.

11 Magnolia soulangeana 'Nigra'
- Büyük çalı formunda olup 3 m boy, 3 m’ e ene kadar ulaşır. - Yapraklar 15 cm ve ters yumurta şeklindedir. - Çiçekler çan şeklinde olup 12 cm büyüklüğe ulaşır ve çiçeklerin rengi erguvandır. - Çiçeklenme Mayıs-Hazirandır.

12

13

14

15

16

17

18

19

20


"MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları