Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLTAKOTAD (BİLİMİ ve TARİHİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ) Kuruluş Tarihi: 17 Nisan 2014 Sloganımız: Tarihi bilin, bilimi ilerletin!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLTAKOTAD (BİLİMİ ve TARİHİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ) Kuruluş Tarihi: 17 Nisan 2014 Sloganımız: Tarihi bilin, bilimi ilerletin!"— Sunum transkripti:

1 BİLTAKOTAD (BİLİMİ ve TARİHİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ) Kuruluş Tarihi: 17 Nisan 2014 Sloganımız: Tarihi bilin, bilimi ilerletin!

2 Kurulu ş Amacı: 1. Bilim ve tarih konusunda insanları bilgilendirmek. 2. Atatürk, bilim ve tarihe çok önem vermiştir. Atatürk: “ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” sözü ile bilime önem verdiğini göstermiştir. “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.” sözü ile de tarihe önem verdiğini göstermiştir.Biz de Atamızın izinden giderek bunlarla ilgili çalışma yapmak istedik. 3. Müzelere gidenlerin sayılarını arttırmak.Böylece, insanlar geçmişleri konusunda daha bilgili olabilecektir. 4. Tarihi yerlerin otel, baraj vb. için yok edilmesini engellemek. Tarihi yerleri koruma altına almak. 5.Yeni teknolojik aletleri her ülkeye çabucak getirmek ve çabuk ucuzlatmak. Sağlıkla ilgili gereken teknolojik aletlerin fiyatının çoğunu devlet veya dernek ve vakıflar ödeyecek.

3 KURUCU İLE RÖPORTAJ

4 Bu derneği kurmak nereden aklınıza geldi? Ben en çok bilim, tarih ve canlılara meraklıyım…Canlılarla ilgili olarak 2011 yılında bir dernek kurmuştum. Adı: Canlıları ve Çevreyi Koruma ve Tanıtma Derneği… Bu dernek ile canlılar ve çevre ile ilgili birçok proje yaptım, birçok şey öğrendim ve öğrettim… Bu konunun yanında bilim ve tarih ile ilgili öğrendiklerim ve öğrettiklerim zayıf kaldı. Okulumuza bir gün Orman Bakanlığı’ndan geldiler. Konuya çok hakimdim… Ama fosillerle ilgili geldiklerinde ise daha az hakimdim… Bu da düşüncelerimi tetikledi… Onun için ikinci bir dernek olarak 17 Nisan 2014 tarihinde bu derneği kurdum.

5 Bilim ve tarih kapsamında hangi konularda bilgilendirme yapacaksınız? Coğrafya Genel Kültür Teknoloji İnsan sağlığına zararlı ve yararlı şeyler Fosiller Tarih Matematik Fen Bilimleri Müzeler Gezegenler,uydular ve Dünya

6 Yaptığımız Projeler 1. BİLTAKOTAD’ ı Tanıtma. 2. En Önemli Türk Devletleri

7 Dernek Görevlileri: Kurucu: Yiğit Selamoğlu Müdür: Ö. Kağan Danacı M. Yardımcısı: Doğukan Demirtop Sekreter: M. Öykü Karakoç

8 Dernek Tüzüğü: Tarihi eserlere zarar veren dernekten atılır. Verilen görevleri yapmayanlar cezalandırılır. Yaptığımız çalışmaları bilmeyenler bilmedikleri çalışma sayılarına göre cezalandırılır. Tarihi eserlerin restorasyonuna yardım için toplanan paraları çalan dernekten atılır. Dernekle ilgili görevlerini eksiksiz yerine getirenler en iyi dernek çalışanı ödülünü alacaktır. Gönüllü olarak çalışma yapanların rütbeleri(müdürlük, sekreterlik…) yükseltilecektir.


"BİLTAKOTAD (BİLİMİ ve TARİHİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ) Kuruluş Tarihi: 17 Nisan 2014 Sloganımız: Tarihi bilin, bilimi ilerletin!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları