Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Almanya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Almanya."— Sunum transkripti:

1 Almanya

2 Almanya Yüz ölçümü :357.000 km2 Nüfusu :83.029.536
İdare şekli :Cumhuriyet Başkenti :Berlin Önemli şehirleri :Hamburg, Münih, Köln, Essen, Frankfurt Dili :Almanca Dini :Hıristiyanlık Para birimi :Euro

3 Almanya’nın Tarihçesi
Bismarck,1871'de Alman birliğini sağlayarak Alman imparatorluğu'nu kurdu. Ekonomi, bilim ve kültür alanında büyük başarılar elde edildi. I. Dünya Savaşı, Almanya'nın yenilmesiyle sonuçlandı. Halkın ayaklanması ile Cumhuriyet ilân edildi. 1939 yılında Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesi üzerine İngiltere ve Fransa, Almanya'ya savaş açtı ve II. Dünya Savaşı çıktı. ABD'nin müttefikler yanında savaşa girmesi sonucu, Almanya teslim oldu ve işgal edildi. ABD, Fransa ve İngiltere'nin işgal bölgesinde Batı Almanya, SSCB'nin işgal bölgesinde de Doğu Almanya kuruldu. 1989 yılında Sovyetler Birliği’nde yapılan reformlardan cesaretlenen Doğu Alman halkı demokratik reformların yapılması için gösterilere girişti Kasım'ında "Berlin Duvarı" yıkıldı. 3 Ekim 1990'da iki Alman Devleti, Federal Almanya anayasası altında birleşti.

4 Almanya’nın Sınırları
Kuzeyde Danimarka, güneyde İsviçre ve Avusturya, doğuda Çek Cumhuriyeti ve Polonya, batıda ise Hollanda, Lüksemburg, Belçika ve Fransa ile çevrilidir.

5 Almanya’nın Sınırları

6 Almanya’nın Yer Şekilleri
Kuzey kesiminde ovalar, orta kesiminde dağlar, güney kesiminde de platolar ve dağlar bulunur. Elbe, Tuna, Weser ve Ren önemli akarsularıdır.

7 Almanya’nın Yer Şekilleri

8 Almanya’nın İklimi Almanya'da ılıman okyanus ve karasal iklim özellikleri görülür. Her mevsim yağış alan bir ülkedir.

9 Berlin 53°K – 13°D / 50m 8,9°C / 581mm

10 Hamburg 54°K-10°D / 16m 8,6°C / 754mm

11 Almanya’nın Nüfusu Nüfusu, 2001 yılına göre 'dır. Ülkede civarında yabancı yaşar.

12 Almanya’nın Ekonomik Etkinlikleri
Yer altı kaynakları çok zengin olmamasına rağmen sa­nayisi çok gelişmiştir. En önemli yer altı zenginliği taş kömürü ve linyittir. Doğalgaz da bulunur. Tarım ve hay­vancılık gelişmiştir. Ormancılık ülke ekonomisine bü­yük katkı sağlar. Dünya'nın en büyük otomobil üretici-lerindendir. Dış ticaret açısından ABD'den sonra Dün­ya'nın ikinci büyük ülkesidir.

13 Tarım Aktif nüfusun % 5'inden azı tarım sektöründe çalışmaktadır.
Tarımda modern yöntemlerin kullanılması nedeniyle verim çok yüksektir. En önemli tarım ürünleri; patates, tahıl, şeker pancarı ve üzümdür. Patates üretiminde dünyanın başta gelen ülkelerinden biridir. Tarımsal üretimi kendine yeterli olmadığı için dışarıdan gıda maddeleri alır.

14 Hayvancılık Almanya'da domuz, sığır, koyun ve kümes hayvanları yetiştirilir. Hayvancılık daha çok mandıracılık ve besicilik şeklindedir. Et ve süt verimi yüksek hayvan ırkları beslenir. Hayvansal ürünlerin üretimi ihtiyaçtan fazladır.

15 Maden ve Enerji Almanya yer altı kaynaklarından sadece taş kömürü ve linyit bakımından kendine yeterlidir. Petrol, doğal gaz ve diğer madensel ham maddeleri ithal eder.

16 Sanayi ABD’den sonra en gelişmiş sanayi ülkesidir.
Alman ağır sanayi; Ruhr Havzası, Dortmund ve Bremen çevresinde toplanmıştır. Almanya, dünyanın en büyük demir-çelik üreticilerinden biridir. Sanayinin en önemli kollarından biri de otomotiv sanayidir. Bunu, kimya, petrokimya, elektronik, seramik, kâğıt, gemi yapımı, dokuma, optik aletler sanayi vb. izler.

17 Ulaşım Dünyanın en modern ulaşım sistemlerine sahip ülkelerinden biridir. Demir yolları ağı çok gelişmiştir. Ülkenin büyük kentleri arasında bilgisayar kontrollü ve hızlı trenler çalışır. Toplu taşımacı­lıkta raylı sistemin payı çok büyüktür. Avrupa'nın en iyi otoyol sistemi Almanya'da kurulmuştur. Hava ulaşımı da çok gelişmiştir. Frankfurt şehri, Avrupa'nın en büyük hava limanına sahiptir. Akarsular ve kanallar da ulaşımda önemli bir yer tutar.

18 Ticaret Almanya'nın ticareti çok gelişmiştir.
ABD'den sonra ekonomik güç yönünden dünyanın ikinci büyük devletidir, İhracatı ithalâtından fazladır. İhracatı: Tıbbî malzeme, çeşitli makineler, elektronik eşyalar, başta otomobil olmak üzere motorlu araçlar, kimyasal maddeler, demir-çelik, gemi ve silâhtır. İthalatı: Petrol, gıda maddeleri ve çeşitli ham maddeler gelir. Daha çok Avrupa Birliği ülkeleri ile ticaret yapar. Ticarî ilişkilerinin yoğun olduğu diğer ülkeler ABD, Japonya ve Tayvan'dır.

19 Almanya – Türkiye İlişkileri
Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin tarihî bir geçmişi vardır. Osmanlı Devleti'nden günümüze kadar iki ülke ilişkileri daima canlı kalmıştır. 1960'tan sonra çalışmak üzere bu ülkeye birçok vatan­daşımız gitmiştir. Hâlen eş ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 2, Türk Almanya'da yaşamaktadır. Zamanla Türk vatandaşlarının bir bölümü bugün işveren durumuna gelmiştir. Türklere ait iş yerinin sayısı 'i bulmuştur. Bu işyerleri arasında dev iş merkezleri ve fabrikalar da vardır. Türkler kazançlarının bir bölümünü döviz olarak ülkemize yollar ve ekonomimize katkı sağlarlar.

20 Almanya – Türkiye İlişkileri
Almanya'daki Türk vatandaşları birçok sorunla karşı karşıyadır. Bunlar; yabancı düşmanlığı, çocuklarının eğitimi, kültür çatışması, uyum problemi ve ailelerin parçalanmasıdır. Türkiye, Almanya'daki vatandaşlarımızın dinî, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, öğretmen ve din görevlisi göndermektedir. Bu alanlarda Almanya ile ikili anlaşmalar yapılmıştır.

21 Almanya – Türkiye İlişkileri
Türkiye - Almanya arasındaki ticarî ve siyasî ilişkiler çok gelişmiştir. Almanya, Türkiye'nin dış ticaretinde birinci sırayı alır. Türkiye'ye çeşitli makineler, elektrikli aletler, optik aletler, kimyasal ürünler, boya maddeleri, demir - çelik, motorlu araçlar satar. Türkiye'den meyve, sebze, deri ürünleri ve tekstil ürünleri renkli televizyon alıcıları, otomobil yedek parçaları ve çeşitli ham maddeler alır.

22 Türkiye’nin Dış Ticaretinde Almanya

23 Berlin

24 Berlin Katedrali

25 Berlin

26 Berlin

27 Hamburg

28 Hamburg

29 Hamburg

30 Hamburg

31 Bremen

32 Bayern Münih

33 Bayern Furt

34 Bayern Passau

35 Bayern Fussen

36 Bayern Schwangau

37 Bayern

38 Neusschwanstein Kalesi Bayern

39 Bayern Nuremberg

40 Bayern

41 Bayern Triberg

42 Bayern

43 Münih

44 Münih Olimpiyat Stadyumu


"Almanya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları