Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENETİM MASASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENETİM MASASI."— Sunum transkripti:

1 DENETİM MASASI

2 DENETİM MASASI Denetim Masası, Windows'un görünüşünü ve işleyişini değiştirmek için kullanılan özel araçlar içerir. Bu araçlardan bazıları, bilgisayarınızın kullanımını daha eğlenceli hale getirir. Bazıları ise işletim sisteminin kullanıcıların kişisel tercihlerine göre değiştirip daha kullanışlı hale getirilmesini sağlar.

3 1. AĞ BAĞLANTILARI Bilgisayarda bir internet bağlantısının olup olmadığını gördüğümüz yerdir. Bilgisayardaki ağ veya internet bağlantısını kontrol etmek, onarmak veya bağlantıyı kesmek için buradan işlem yapılır.

4 2. BÖLGE VE DİL SEÇENEKLERİ
Kullandığınız Dili Klavye çeşidini Para Birimini Sayı Birimini Tarih ve saat görünümü değiştirmek gibi işlemleri yapmamızı sağlar.

5 3. DONANIM EKLE Yeni donanım eklemeyi veya donanımla ilgili sorunları gidermeyi sağlar.

6 4. ERİŞİLEBİLİRLİK SEÇENEKLERİ
Görme, işitme ve hareket engelli kullanıcıların bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için Erişilebilirlik Seçenekleri kullanılabilir.

7 5.Fare Solak insanlar için sağ ve sol tuşların görevlerini değiştirme
Çift tıklatma hızı Fare işaretçisinin hızını Fare işaretçisinin görünümünü Fare tekerleğinin hızını Fare işaretçisinin gölgesini gibi ayarları belirlemek için kullanabilirsiniz.

8 6. GÖREV ÇUBUĞU VE BAŞLAT MENÜSÜ
Görev çubuğunu oluşturan 4 bölüm vardır; 1. Başlat 2. Hızlı başlat, 3. Açık programların listelendiği bölüm, 4. Bildirim alanı Bu 4 bölümün görünüm ve işleyiş ayarlarını değiştirmeyi sağlar.

9 7.GÖRÜNTÜ Masaüstü arka planı, ekran koruyucusu, renkler, yazı tipi boyutları ve ekran çözünürlüğü, tema gibi görünüm özelliklerini değiştirmeye yarar.

10 8. GÜÇ SEÇENEKLERİ Bilgisayarın güç tüketimini ayarlamak ve elektrik tasarrufu yapmak için kullanılır. Bilgisayarın kullanılmadığı zaman kaç dakika sonra uyku durumuna geçeceği, ekranın kapatılacağı, bilgisayarın tamamen kapatılacağına dair elektrik tasarruf ayarları yapılabilir.

11 9. İNTERNET SEÇENEKLERİ Internet Seçeneklerini kullanarak Internet Explorer ayarları değiştirilebilir. Tarayıcı programı başlatıldığında görüntülenecek ilk web sayfası ayarlanabilir. Bilgisayarınızdaki geçici internet dosyalarını silinebilir.

12 10. KABLOSUZ BAĞLANTI Bluetooth ayarları, wifi ayarlarını yapılandırmayı sağlar.

13 11. KLASÖR SEÇENEKLERİ Klasör Seçenekleri'ni kullanarak, klasörlerinizin nasıl işlev göreceğini ve içeriğinin nasıl görüntüleneceğini belirlenebilir. Klasörlerin tek veya çift tıklama ile açılacağını Gizli dosyaların görünüp görünmemesini Hangi dosya türünün hangi programla açılacağını ayarlamak gibi onlarca klasör ayarı buradan yapılmaktadır.

14 12. KLAVYE Klavye ayarlarınızı yapılandırmak ve bu ayarlarla ilgili sorunları gidermek için Klavye'yi kullanabilirsiniz. İmlecin yanıp sönme hızı ile karakter yineleme hızı belirlenebilir.

15 13. KULLANICI HESAPLARI Kullanıcı hesabı, kullanıcının Windows'ta gerçekleştirebileceği eylemleri tanımlar. Aynı bilgisayarı kullanan farklı kişilerin her biri için hesap oluşturularak kişisel dosyalar ve ayarlar korunmuş olur. Ayrıca kullanıcılar kendi hesaplarını şifre ile koruyabilir.

16 14. PROGRAM EKLE VEYA KALDIR
Program Ekle veya Kaldır bilgisayarınızdaki programları ve bileşenleri yönetmenizi sağlar. Bilgisayarda bulunan fakat kullanılmayan programların bilgisayardan kaldırılmasını sağlar.

17 15. SES EFEKTİ VEYA SES AYGITLARI
Bilgisayarın ses düzenini değiştirmek, bilgisayar sesini tamamen kapatmak yada bilgisayardan kayıt ayarlarını yapmayı sağlayan bölümdür. Ayrıca bilgisayardaki uyarı sesleri tamamen kapatılabilir veya uyarı sesleri değiştirilebilir.

18 16. SİSTEM “Genel” sekmesi: İşletim sistemi ve bilgisayar donanımı ile ilgili genel bilgiler yazar. “Bilgisayar adı” sekmesi: Bilgisayarın adı ve ağ üzerindeki çalışma grubu belirlenir. “Donanım” Sekmesi: Bilgisayarın tüm donanımlarının ayrıntılı bilgileri görülebilir. “Gelişmiş” Sekmesi: Bilgisayarın performans ve görünüm seçeneklerinden seçim yapmayı sağlayan bölümdür. “Sistem Geri Yükleme” sekmesi: Bilgisayarda problem oluşup açılmadığında önceki bir tarihteki ayarlara dönmeyi sağlar. “Otomatik Güncelleştirmeler” sekmesi: Otomatik güncelleştirmeyi açıp kapatmayı sağlar.

19 17. TARAYICI VE KAMERALAR Tarayıcı veya Kamera Ekler – Kaldırır Ve Yapılandırır.

20 18. TARİH VE SAAT Tarihi, saat ve saat dilimini değiştirir.

21 19. WİNDOWS GÜVENLİK DUVARI
Bilgisayara virüs girmesini engellemek için antivirüs programına ek olarak güvenlik duvarının açık tutulması gerekir. Buradan güvenlik duvarı açılabilir veya kapatılabilir.

22 20. YAZI TİPLERİ Bilgisayarda yüklü olan yazı tipleri görüntülenebilir. Bilgisayara yazı tipleri ekleyip çıkarılabilir.

23 21. YAZICI VE FAKSLAR Yüklü Faks Ve Yazıcıları gösterip Yenilerini Eklemeye yardımcı Olur.

24 22. ZAMANLANMIŞ GÖREVLER Zamanlanmış Görevler'i kullanarak, komut dosyalarını, programları veya belgeleri sizin için en uygun zamanda çalışacak şekilde zamanlayabilirsiniz. Zamanlanmış Görevler ile aşağıdakileri de yapabilirsiniz: • Bir görevi günlük, haftalık, aylık veya belirli bir zaman için (sistem başlangıcı gibi) zamanlayabilirsiniz. 

25 GÖREV YÖNETİCİSİ Bilgisayar performansı, yürütülmekte olan işlemler, programlar, işlemci kullanımı, bellek kullanımı, ağ kullanımı ve istatistikleri, kayıtlı kullanıcılar ve Windows servisleri hakkında ayrıntılı bilgi temin eder. Ayrıca bilgisayarı kapatmak, yeniden başlatmak, uyku durumuna geçirmek, Windows oturumunu kapatmak için kullanılabilir. Görev yöneticisini açmak için kullanılabilecek kısayollar: Ctrl+Alt+Del veya Ctrl+Shift+Esc

26 SORU 1 Klavye dili (F-Q) Denetim Masası altındaki hangi öğe kullanılarak ayarlanabilir? Klavye Programlar ve Özellikler Fare Bölge ve Dil Seçenekleri

27 SORU 2 Denetim Masası altında yer alan “Fare” seçeneği ile aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılamaz? Birincil-ikincil düğme (sağ-sol el) seçimi Çift tıklama hızı Başlat Menüsüne öğe ekleme İşaretçinin şekli

28 SORU 3 Flash belleklere bulaşan bir virüs, flash bellekte yer alan tüm dosyaları gizlemiş ise aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılarak flash bellekte yer alan dosyalara erişebiliriz? Masaüstü’ne sağ tıkla – Kişiselleştir Denetim Masası – Klasör seçenekleri Denetim Masası – Güç seçenekleri Denetim Masası – Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü

29 SORU 4 Bilgisayarın kullanılmadığı durumlarda; monitörün otomatik olarak kapanmasını sağlayan ayarlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır? Denetim Masası – Güç seçenekleri Denetim Masası – Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü Denetim Masası – Klasör seçenekleri Denetim Masası – Aygıt Yöneticisi

30 SORU 5 Denetim Masası altında bulunan “Kullanıcı Hesapları” seçeneği ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz? Yüklü programları kaldırma Yeni hesap oluşturma Hesaba parola ekleme Hesap silme

31 SORU 6 Masaüstü’nde yer alan “Bilgisayarım, Geri Dönüşüm Kutusu” gibi öğeler hangi yol kullanılarak Masaüstü’nde gösterilir yada gizlenir? Masaüstü’ne sağ tıkla – Kişiselleştir Denetim Masası – Güç seçenekleri Denetim Masası – Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü Denetim Masası – Ağ ve Paylaşım Merkezi


"DENETİM MASASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları