Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Stratejik Hedefler;  Yeterince açık ve anlaşılabilir ayrıntıda  Ölçülebilir  Zaman çerçevesi belirlenmiş  İddialı Ancak imkansız olmamalıdır! Olmalıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Stratejik Hedefler;  Yeterince açık ve anlaşılabilir ayrıntıda  Ölçülebilir  Zaman çerçevesi belirlenmiş  İddialı Ancak imkansız olmamalıdır! Olmalıdır."— Sunum transkripti:

1 Stratejik Hedefler;  Yeterince açık ve anlaşılabilir ayrıntıda  Ölçülebilir  Zaman çerçevesi belirlenmiş  İddialı Ancak imkansız olmamalıdır! Olmalıdır

2 STRATEJİK HEDEF Stratejik Hedeflerin Özellikleri  Hedefler sayısal olarak ifade edilmeli,  Daha kısa vadeyi kapsamalı,  Zaman dilimi tanımlanmış olmalı,  Ölçülebilmeli,  Miktar, maliyet, kalite ve zaman cinsinden ifade edilebilmelidir. Stratejik amaçların gerçekleştirilebilmesi için ortaya konulan spesifik ve ölçülebilir alt amaçlardır.

3 Stratejik Hedeflerin oluşumu için cevaplanması gereken sorular  Hedefler; okulun misyon, vizyon, ilke ve stratejik amaçları ile tutarlı mı?  Hangi spesifik sonuçlara ulaşılmaya çalışılıyor. Sonucu etkileyen faktörler nelerdir?  Hedefi belirli bir süre içinde gerçekleştirme zorunluluğu var mı?  İstenilen sonuçlara ne kadar zamanda ulaşılabilir?  Bu hedeflere ulaşmak için sağlanan gelişme nasıl ölçülür?  Kıyas noktaları nelerdir? Ne kadar gelişme sağlanabilir?

4 Stratejik Hedef Örnekleri Ölümlü trafik kazaları ortadan kaldırılacaktır. Neden yanlış? Neden yanlış? Gerçekçi değil. Gerçekçi değil. Zaman sınırlaması bulunmamaktadır Zaman sınırlaması bulunmamaktadır

5 Stratejik Hedef Örnekleri Mevcut hizmet düzeyi 2006 yılına kadar korunacaktır. Neden yanlış? Mevcut hizmet düzeyinin niteliği hakkında bilgi verilmemektedir. Dolayısıyla değişim hedefi yeterince açık ve anlaşılabilir ayrıntıda ortaya konulmamaktadır.

6 Stratejik Hedef Örnekleri Öğrencilerin derse geç kalma oranı 2006 yılına kadar binde 5 oranında azaltılacaktır. Neden doğru? Belirli bir hedef, belirli bir zaman çerçevesinde ele alınmaktadır. Hedefe ulaşılması mümkün görünmektedir. Karşılaştırma için gerekli istatistiki bilgiler bulunmaktadır.

7 Stratejik Hedef Örnekleri 2006 yılına kadar öğrencilerin %90’ının, 2010 yılına kadar %93’ünün sosyal Performans Hedeflerine katılımı sağlanacaktır. Neden doğru? Hedefler ölçülebilir, anlamlı ve ulaşılabilir niteliktedir. Zaman boyutu içermektedir.


"Stratejik Hedefler;  Yeterince açık ve anlaşılabilir ayrıntıda  Ölçülebilir  Zaman çerçevesi belirlenmiş  İddialı Ancak imkansız olmamalıdır! Olmalıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları