Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 18 Aralık 2009 CUMA 20 liram var. Tanesi 2 TL’den.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 18 Aralık 2009 CUMA 20 liram var. Tanesi 2 TL’den."— Sunum transkripti:

1

2 Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 18 Aralık 2009 CUMA 20 liram var. Tanesi 2 TL’den kaç yumurta alabilirim? 40 öğrenci 5’erli olarak sıra oldular. Sıra sayısı kaçtır? Elindeki 18 bardağı 3’erli olarak rafa dizen Alper, kaç sıra bardak dizmiştir? 15 kemiği, 3 köpek arasında eşit olarak paylaşan Berken, her köpeğe kaçar tane kemik vermiştir? 40’tan geriye doğru 4’er ritmik sayarak 4’e kadar yazmalısın. Zihinden gerekli tekrarları yapmayı unutmamalısın. 30’dan geriye doğru 3’er ritmik sayarak 3’e kadar yazmalısın. Zihinden gerekli tekrarları yapmayı unutmamalısın. 20’dan geriye doğru 2’şer ritmik sayarak 2’ye kadar yazmalısın. Zihinden gerekli tekrarları yapmayı unutmamalısın. 40:5=…. 25:5=….24:4=….14:2=….

3 Mitat Zorlu 2 Grup Çalışması: Sınıftaki 6 arkadaşınla birlikte Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası için bir yemek masası hazırlayacaksınız. Grup arkadaşlarınızı ben belirledim. Siz gerekli hassasiyeti göstererek yerli mallarından oluşan bu yiyecek sofrasını birlikte oluşturacaksınız. Yöresel yemek getirilmesi hoş olacaktır. Yabancı menşeli ürünler kesinlikle getirilmeyecek. Ahmet Aleyna Ali Ozan Alp Güner Alp Yılmaz Arda Ata Doğa Bengisu Berken Buse Damla Defne Deniz Dilara Eren Esra Eylül Türkü Fırat Mert Geyik İdil Mehmet Mert Deniz Mırah Muhsin Ozan Ömer İlker Seda Sude Tuğba Umut Umut Can Varol Yasin Yusuf Emre Fatma Görkem Eroğlu Görkem Taşdemir Alara Hafta ile ilgili şiir bulup ezberleyebilirsiniz. Grup liderinizi oybirliğiyle seçmelisiniz. Telefon bilgilerinizi web sayfasından öğrenebilirsin. 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Yaşamımızı sürdürmek için pek çok eşyaya, besine, giysiye, ilaca ve enerjiye ihtiyaç duyarız. Bunları karşılarken de para öderiz. Para ödeyerek sahip olduklarımız için doğa ve insanlar çok çalışır. İşte bu ürünleri temiz, özenli ve tutumlu kullanırsak aile bütçemize katkıda bulunmuş oluruz. İthal edilen mallar yerine ülkemizde üretilen malları kullanmaya özen göstermeliyiz. Tutumlu olarak,aile ve ülke bütçesine katkı sunabiliriz. Hafta ile ilgili bir şiir yazmaya çalışalım.


"Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 18 Aralık 2009 CUMA 20 liram var. Tanesi 2 TL’den." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları