Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür."— Sunum transkripti:

1 HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür

2 Faaliyetler; Bilimsel yayınlar Proje faaliyetleri Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler 2

3 Bilimsel yayınlar Uluslararası bilimsel makale (12 adet) Ulusal ve uluslararası bildiri (4 adet) Uluslararası haber (1 adet) 3

4 MAKALELER 4

5 Differentiation of fresh and frozen-thawed fish samples using Raman spectroscopy coupled with chemometric analysis HM Velioğlu, HT Temiz, IH Boyaci Food Chemistry 172, 283-290 2015 Rapid analysis of glucose, fructose and sucrose contents of commercial soft drinks using Raman spectroscopy K Ilaslan, IH Boyaci, A Topcu Food Control 48, 56-61 2015 Analysis of Bakery Products by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy G Bilge, IH Boyaci, KE Eseller, U Tamer, S Cakir Food Chemistry 2015 Development of rolling circle amplification based surface-enhanced Raman spectroscopy method for 35S promoter gene detection B Guven, IH Boyaci, U Tamer, EA Soykut, U Dogan Talanta 2015 5

6 Designing multilayered nanoplatforms for SERS-based detection of genetically modified organisms S Uluok, B Guven, H Eksi, Z Ustundag, U Tamer, IH Boyaci Journal of Nanoparticle Research 17 (1), 1-12 2015 Fabrication of an Electrochemical E. coli Biosensor in Biowells Using Bimetallic Nanoparticle ‐ Labelled Antibodies H Eksi, R Güzel, B Güven, IH Boyaci, AO Solak Electroanalysis 2014 High-yield aqueous synthesis of multi-branched iron oxide core–gold shell nanoparticles: SERS substrate for immobilization and magnetic separation of bacteria U Tamer, A Onay, H Ciftci, AG Bozkurt, D Cetin, Z Suludere, İH Boyacı,... Journal of Nanoparticle Research 16 (10), 1-11 2014 A rapid method for determination of the origin of meat and meat products based on the extracted fat spectra by using of Raman spectroscopy and chemometric method İH Boyaci, RS Uysal, T Temiz, EG Shendi, RJ Yadegari, MM Rishkan,... European Food Research and Technology 238 (5), 845-852 2014 6

7 A novel method for discrimination of beef and horsemeat using Raman spectroscopy IH Boyacı, HT Temiz, RS Uysal, HM Velioğlu, RJ Yadegari, MM Rishkan Food chemistry 148, 37-41 2014 Spectroscopic detection of aspartame in soft drinks by surface-enhanced Raman spectroscopy GG Buyukgoz, AG Bozkurt, NB Akgul, U Tamer, IH Boyaci European Food Research and Technology, 1-9 2014 Glucose determination based on a two component self-assembled monolayer functionalized surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS) probe H Torul, H Çiftçi, FC Dudak, Y Adıgüzel, H Kulah, İH Boyacı, U Tamer Analytical Methods 6 (14), 5097-5104 2014 SERS-based direct and sandwich assay methods for mir-21 detection B Guven, FC Dudak, IH Boyaci, U Tamer, M Ozsoz Analyst 139 (5), 1141-1147 2014 7

8 Uluslar arası bildiriler 8

9 9

10 PROJELER 10

11 Proje faaliyetleri Devam eden projeler projeler ▫ Vibrasyonel spektroskopik yöntemler kullanılarak süt ve süt ürünlerinde menşei (tür) tespiti Destekleyen Kurum: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçe: 270.375,40 TL ▫ Hızlı gıdaanalizlerine yönelik NIR sisteminin geliştirilmesi Destekleyen Kurum: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe: 241.000 TL ▫ Investigation of the Synergism between Phage-mediated Biocontrol of Bacteria (PHAGOTHERAPY) and Plant Bioactive Antimicrobials (PHYTOTHERAPY): in vitro and in vivo Trials Destekleyen Kurum: TÜBİTAK Bütçe: 260.360 TL 11

12 Proje faaliyetleri Önerilen projeler: ▫ Gıda Analizlerinde Kullanılabilecek Referans Malzeme Geliştirme Alt Yapısının Oluşturulması Önerilen Kurum: Kalkınma Bakanlığı 5. GIDA 5.2 Gıda analizlerine yönelik kit, referans malzeme geliştirme 12

13 Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler 13

14 Eğitim faaliyetleri Analiz hizmeti faaliyetleri 14

15 15 http://www.hugam.hacettepe.edu.tr

16 Teşekkürler 16


"HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları