Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET."— Sunum transkripti:

1 İNTERNET

2 İNTERNET nedir? Milyonlarca bilgisayarları birbirine bağlayan ağa INTERNET denir.

3 İNTERNET’LE NELER yapabiliriz?

4 Merak ettiğimiz her bilgiyi araştırabiliriz,
Dersler, müzik, sinema, hayvanlar, ..., 2. Müzik dinleyebilir ve indirebiliriz, Mp3 veya Track 3. Program indirebiliriz. Winamp, … 4. Dünyadaki gelişmeleri takip edebiliriz, Gazete, TV ve dergilerin web siteleri

5 İnternet’te başka neler yapılabilir?
5. Arkadaşlarımızla haberleşebiliriz, Mail, chat, icq, haber grupları, messenger 6. Diğer insanlarla görüntülü ve sesli konuşabiliriz, Görüntülü chat 7. Alışveriş yapabiliriz, kitap, giysi, yiyecek vb 8. Tek kullanıcılı veya çok kullanıcılı oyunlar oynayabiliriz, Single-player, Multi-player oyunlar 9. Bankacılık işlemlerimizi yapabiliriz. Havale, fatura ödeme vb. İnternet’te başka neler yapılabilir?

6 İnternet’e Girmek İçin Gerekli Olan Donanımlar Nelerdir?

7 Ev ortamında İnternet için;
Modem Telefon bağlantısı İnternet aboneliği (ttnet,superonline… gibi) “INTERNET EXPLORER” programının bilgisayarımızda olması gerekir.

8 Ağ ortamında İnternet için;
1 tane; Modem Hub (çoklayıcı) Telefon bağlantısı İnternet aboneliği Ve her bilgisayar için ayrı ayrı; Ethernet kartı Kablolar ve “INTERNET EXPLORER” programının olması gerekir

9 İNTERNETTE ADRES YAZMA KURALLARI

10 İnternet adreslerini yazarken şu yazım kurallarına uymamız gerekir:
Büyük harf kullanılmaz. Küçük harflerle yazılır. Türkçe karakter kullanılmaz. (ç,ğ,ı,ö,ş,ü,) dikkat: “ı” yok ama “i” var. Aralarda boşluk bırakılmaz. Bazı işaret simgeleri kullanılmaz. (!’^+%&/()=?)

11 İNTERNET ADRESLERİNDE
GÖRÜLEN KISALTMALAR NE ANLAMA GELİR?

12 . www . … . com . gov . edu . mil . org . net . … . tr . de . au . fr
1 2 3 4 5 / ftp:// . www . … . com . gov . edu . mil . org . net . … . tr . de . au . fr . … . ankara . meb . …

13 www veya farklı bir şey olabilir.
veya ftp:// not: yazılmasa da olur. www veya farklı bir şey olabilir. örnek: Girilecek web sitesini tanımlayan isim; örnek: örnek: örnek:

14 Sitenin ne tür bir kuruluşa ait olduğunu gösterir.
gov (goverment): Hükümet kuruluşları  örnek: edu (education): Üniversite ve enstitüler örnek: org (organizasyon): Hayır kurumları,   örnek: com(comunication): Ticari kuruluşlar örnek: mil (military): Askeri kuruluşlar  örnek: , net : Servis Sunucuları ( internet servis sağlayıcı) örnek: ,

15 DOĞRU YANLIŞ 1- wwww.google.com.tr 2- 3- 4- 5- 6-

16 İnternet Explorer Programını;
Masaüstünden Görev çubuğundan ve Başlat -> Programlardan açılabiliriz. Başlık çubuğu Standart düğmeler Adres çubuğu ADRES ÇUBUĞU’na görüntülemek istediğimiz sitenin adresini yazıp, ENTER tuşuna basarız.

17 ( World Wide Web ) ( Dünya Çapında Ağ )
“ www ” NEDİR ? ( World Wide Web ) ( Dünya Çapında Ağ )

18 Yazı, resim, film, klip, ses gibi farklı formatta olan bilgilerin gözatıcı (browser) kullanılarak ulaşıldığı internet ortamıdır. www ( World Wide Web ) ( Dünya Çapında Ağ )

19 ( Hyper Text Transfer Protocol ) ( Yüksek Yazı Aktarım Protokolü )
“ NEDİR ? ( Hyper Text Transfer Protocol ) ( Yüksek Yazı Aktarım Protokolü )

20 Web sitelerine bağlantıyı sağlanmak ve bu bağlantıyı koparmak gibi bir çok web işlemi belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilebilir. Kurallar (protokol); işlemlerin düzgün bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlar.

21 iletişim kurallarını belirten
Web'in iletişim kurallarını belirten bir protokole (kurallara) ihtiyacı vardır. Bu protokole “http” denir. http Hyper Text Transfer Protocol Yüksek Yazı Aktarım Protokolü

22 File Transfer Protokol (Dosya Aktarım Protokolü)
“ftp://” nedir? File Transfer Protokol (Dosya Aktarım Protokolü)

23 FTP Ağ üzerinde resim, müzik, metin ve yazılım gibi bilgisayarınıza kopyalayabileceğiniz veya ağa yüklemek isteyeceğiniz bir çok kaynak vardır. Ağ üzerinden bu dosyaları aktarmanın asıl yöntemine FTP denir. FTP sunucularının genel amacı dosya transfer etmektir.


"İNTERNET." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları