Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

2 1-) Teyzem bu yı küçük yeğenimi okula yazdıracakmış. Bir hafta sulamayınca çiçeğimiz sararmış. Öğretmenimiz bu ders Mehmet Akif’ten bahsetti. Tüm gözler ıslığın geldiği yöne çevrildi. Yukarıdaki cümlelerde altı çizili fiillerin yapı özellikleri aşağıda verilmiştir. Hangi şıkta verilen özellik yanlıştır? a)Yazdıracakmış – türemiş b)Sararmış – türemiş c)Bahsetti – birleşik d)Çevrildi – basit

3 CEVAP : D

4 2-) Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır? a)Akşama sana uğrarım yalnız yemeğe kalamam. b)Bugün tam 5 km. koştum. c)Önümüzdeki pazartesi günü bizi çaya davet ettiler. d)Yazarın son kitabı Türkçenin tüm zenginliklerini içinde barındırıyor.

5 CEVAP : B

6 3-)

7 CEVAP : C

8 4-) % 50 karla satılan bir ürüne % 50 indirim yapılırsa kar-zarar durumu ne olur?

9 CEVAP : % 25 zarar

10 5-) Dora: I ‘m turning six today. That’s why there are six …………………on the cake. a)beverages b)candles c)invitation cards d)clown

11 CEVAP : B

12 6) A: Would you like to come to my fancy dress party on Friday ? B: Oh! I’d love to, but ……………………I have an important exam on that day. a)It ‘s a good idea. b)I will come to the party. c)I can’t join. d)I ‘d like to come.

13 CEVAP : C

14 7-) Osmanlı Devleti’nde ilk demiryolu hattı hangi iki şehir arasına yapılmıştır? A)İstanbul – Edirne B) İzmir – Aydın C) Manastır – Selanik D) Mekke – Medine

15 CEVAP : B

16 8-) II. Mahmut dönemine çıkarılmaya başlanan resmi gazetenin adı nedir?

17 CEVAP : Takvim-i Vekayi

18 9-) Başlangıçta nötr olan bir elektroskobun şekildeki gibi topuzunun pozitif, yapraklarının negatif yüklenebilmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? A) Pozitif yüklü çubuk topuza yaklaştırılmalı B) Negatif yüklü çubuk topuza yaklaştırılmalı C) Pozitif yüklü çubuk topuza dokundurulmalı D) Negatif yüklü çubuk topuza dokundurulmalı

19 CEVAP : B

20 10-)

21 CEVAP : C

22 11-) Bir kişinin Kur’an-ı Kerimi okuyup diğerlerinin takip etmesine ne denir ? Yazınız.

23 CEVAP : Mukabele

24 12- ) Sevgili peygamberimiz İslam’a davet etmek için gittiği taif’te taşlanıp,kanlar içinde kaldığı halde beddua etmemiş “ Ya Rabbi…. Onlara hidayeti nasip et,onları doğru yola eriştir” diye dua etmesi onun hangi yönünü gösterir? Doğru seçeneği cevap kağıdına yazınız. A) CesaretiniB) Cömertliğini C) MerhametiniD) Güvenirliğini

25 CEVAP : C

26 13-) Geçtiğimiz günlerde 97 yaşında kaybettiğimiz Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi, “Cumhuriyet’in Divası” olarak adlandırılan ünlü şarkıcımızın adını yazınız.

27 CEVAP : MÜZEYYEN SENAR

28 14-) Atatürk ilkelerini 1937 yılında hangi anayasaya eklenmiştir?

29 CEVAP : 1924 Anayasası

30 15-) Yüksek binaların, kulelerin ve camilerin üstünde bulunan yıldırımsavar adı verilen ucu sivri olan metal çubuğun adı nedir?

31 CEVAP : Paratoner

32 Aşağıdakilerin hangisinde yeterlilik birleşik eylemi kullanılmamıştır? a)Yazıyı dergiye gününde yetiştiremedi. b)Soruyu bir çırpıda çözebilirim. c)Beni dün neden beklemedin? d)Bu yarışmada dereceye girebiliriz.

33 CEVAP : C

34

35 CEVAP : x=35 derece

36 There are ………………………hats in the party room. a)much b) a little c) little d) a lot of

37 CEVAP : D

38 Osmanlı tarihinde halk ilk kez seçme ve seçilme hakkını kullanarak padişahın yanında yönetime katılma hakkını hangi olayla elde etmiştir?

39 CEVAP : Meşrutiyetin ilanı ile.

40 Devredeki özdeş lambaların parlaklıklarını karşılaştırınız. A) 2 > 1 > 3 > 4 B) 3 = 4 > 1 > 2 C) 1 > 2 > 3 = 4 D) 4 > 3 > 2 > 1

41 CEVAP : C

42 Kadir gecesi hicri aylardan hangisinin içinde yer almaktadır? Doğru seçeneği cevap kağıdına yazınız. A) Muharrem B) Ramazan C) Recep D) Zilhicce

43 CEVAP : Ramazan


"2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları