Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sözcükte Anlam Sorular. 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir müzik terimi kullanılmıştır? a)Nota bilgisi olmadığını duyunca şaşırdık. b)Teybi açıp sevdiği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sözcükte Anlam Sorular. 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir müzik terimi kullanılmıştır? a)Nota bilgisi olmadığını duyunca şaşırdık. b)Teybi açıp sevdiği."— Sunum transkripti:

1 Sözcükte Anlam Sorular

2 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir müzik terimi kullanılmıştır? a)Nota bilgisi olmadığını duyunca şaşırdık. b)Teybi açıp sevdiği şarkıları çaldı. c)Telefon çalınca radyonun sesini kıstım. d)Kardeşim şarkı söylemeyi sever.

3 Cevap= A seçeneğidir.Çünkü nota bir müz,ik terimidir.

4 2. “Aydınlatmak” kelimesi hangisi mecaz anlamda kullanılmıştır? a)Şu mumu da yakarsak iyice aydınlanır. b)Bu avize odayı aydınlatmıyor. c)Bizi bu konuda aydınlatırsan seviniriz. d)Banyoyu aydınlatmak için başka bir yöntem bulmalıyız.

5 Cevap= C seçeneği.Çünkü aydınlatmak kelimesi orda “bize bilgi verir misin?” anlamın da kullanılmıştır.

6 3. “Kaybetmek” kelimesi hangisinde “yenik düşmek” anlamında kullanılmıştır? a)Kaybettiği tokasını bulunca sevindi. b)Çocuk ormanda kaybolunca hepside korktu. c)oyunda kaybedince ağlamaya başladı. d)Dedemi geçen yaz kaybettik.

7 Cevap=C seçeneği.Çünkü kaybetmek kelimesi orda yenik düşmek anlamında kullnımıştır.

8 4. “Toplamak” kelimesi hangisinde farklı kullanılmıştır? a)Öğrencileri tören alanına topladılar. b)Okula başlayınca kendini toplar. c)Gençler konser için toplandılar. d)Toplanan pilleri atık kutusuna attılar.

9 Cevap= B seçeneği.Çünkü diğerleri bir araya gelmek anlamında.Diğeri ise kendine gelmek anlamında.

10 5. “Acı” kelimesi hangisinde gerçek anlamında kullanılmıştır? a)Bu yürek bu acıya dayanmaz. b)Araba acı bir frenle durdu. c)Acı çektiği her halinden belliydi. d)Acı yediği için gözleri yaşardı.

11 Cevap= D seçeneği.Çünkü acı tat anlamında kullanılmış.

12 6. “Zayıf” kelimesi hangisinde farklı bir anlamda kullanılmıştır? a)Çocuk öyle zayıf ki kemikleri sayılıyor. b)Daha zayıf olsaydın bu elbise sana olurdu. c)Matematikten zayıf alınca üzüldü. d)Annem eskiden çok zayıfmış.

13 Cevap= C seçeneği.Çünkü orda zayıf kelimesi düşük anlamında söylenmiş.

14 7. “Bakmak” kelimesi hangisinde “aramak” anlamında kullanılmıştır? a)Resimlere bakıp eğlendiler. b)Çocuğa sert sert bakıp söylendi. c)Bahçeye de baktım ama bulamadım. d)Televizyona bu kadar yakından bakma!

15 Cevap= C seçeneği.Çünkü orda bakmak kelimesi aramak anlamında.

16 8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde dil bilgisi ile ilgili bir terim yoktur? a)Sesteş kelimelerin yazılışları aynıdır. b)Bu cümlenin sonuna ünlem işareti konulmalıdır. c)Şiirde geçen adları ve sıfatları bulacağım. d)Bu kitabı okuduktan sonra bana verir misin?

17 Cevap=D şıkkıdır.Çünkü o cümlede dil bilgisi ile ilgili bir terim yoktur.

18 9. “Tam o sırada keskin ……….” cümlesinin devamına hangisi getirilirse cümle mecaz anlam taşımaz? a) bir bıçağa dokundu. b) zekasıyla soruyu çözüverdi. c) bir nane kokusu yayıldı. d) bir nişancı tüfeğini doğrultu.

19 Cevap= A şıkkı. Çünkü keskin kelimesinden sonra gelecek olan kelimeler bu şıktadır.

20 10. “Çekmek” kelimesi hangisinde “daralıp kısalmak” anlamındadır? a)Bu kazağı kaynar suyla yıkarsan çeker. b)Evin tüm yükünü annem çekiyor. c)Kardeşim aynı dayıma çekmiş. d)Bu hastalıktan çok çekti.

21 Cevap= A şıkkı.Çünkü a şıkkında çekmek kelimesi daralmak kısalmak anlamında söylenmiş.

22 11. Aşağıdakilerin hangisinde terim yoktur? a)Bir küpün kenarları birbirine eşittir. b)Babası okulda müzik öğretmeniymiş. c)Dairenin yarıçapını bir türlü hesaplayamadım. d)Bu işlemde artı işaretini kullanmalısın.

23 Cevap= B şıkkı.Çünkü b şıkında hiç terim yok.

24 12. “Tatlı dili yılanı deliğinden çıkarır” atasözünde “dil” kelimesinin yerine hangisi yazılabilir? a)söz b)davranış c)yiyecek d)ağız

25 Cevap= A şıkkı.Çünkü atasözünün açıklaması güzel sözler bir kişiyi yola getirir.Bunun içinde en iyi oraya söz kelimesi gelir.

26 13.Aşağıdakilerden hangisi zıt anlamlısı yanlış yazılmıştır? a)İnmek – Çıkmak b)Almak – Vermek c)Az – Çok d)Ağlamak -Ağlamamak

27 Cevap D şıkkı.Çünkü bir kelimenin olumsuzu o kelimenin zıt anlamlısı olmaz.

28 14. Aşağıdakilerden hangisi nicel’dir? a)mutluluk b)elma c)armut d)kağıt

29 Cevap= A şıkkı.Çünkü mutluluk sayılamaz ölçülemez olduğu için.

30 15. Hangisi nitel değildir? a)acı b)sevinç c)kitap d)heyecan

31 Cevap= C şıkkı.Çünkü kitap sayılabildiği için nicel’dir.

32


"Sözcükte Anlam Sorular. 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir müzik terimi kullanılmıştır? a)Nota bilgisi olmadığını duyunca şaşırdık. b)Teybi açıp sevdiği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları