Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Denetim Masası Ms. Windows 8.1

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Denetim Masası Ms. Windows 8.1"— Sunum transkripti:

1 Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız sunular hakkında size iyi bir fikir vermek için tasarlanmışlardır! Daha fazla örnek şablon için Dosya sekmesini, sonra Yeni sekmesinde Örnek Şablonlar'ı tıklatın.

2

3 Görünüm Kişiseleştirme
Denetim Masası Sistem ve Güvenlik Görünüm Kişiseleştirme Programlar

4 Sistem ve Güvenlik Sistem Penceresi Windows Update Güç Seçenekleri
Yönetimsel Araçlar

5 Sistem ve Güvenlik

6 Sistem ve Güvenlik - Sistem
Bilgisayardaki Ram bellek miktarı ve CPU özelliklerini gösterir. Bilgisayar adını gösterir. Bilgisayar çalışma grubunu gösterir. Bilgisayar bağlı donanımları gösterir. Sistem geri yükleme noktası oluşturur. Bilgisayar performans ayarlamasını yapar.

7 Sistem ve Güvenlik - Sistem
Bilgisayardaki sanal bellek değerini ayarlar. Uzaktan bağlantı sağlar. Sistem türü hakkında bilgi verir. İşletim sistemi adı ve sürümünü gösterir. Ürün anahtarı değişikliği yapar.

8 Sistem ve Güvenlik – Windows Update
Güncelleştirmeler, sorunları engelleyebilecek veya düzeltebilecek, bilgisayarın güvenliğini artırabilecek veya performansını geliştirebilecek yazılım ekleridir. Windows'un, bilgisayarınıza yönelik güvenlik ve diğer önemli veya önerilen güncelleştirmeleri, kullanılabilir olduklarında otomatik olarak yükleyebilmesi için açık olması gerekir.

9 Sistem ve Güvenlik – Güç Seçenekleri
Güç planı, bilgisayarınızın gücü nasıl kullandığını yöneten donanım ve sistem ayarları (ekran, uyku vb.) topluluğudur. Kullanabileceğiniz güç planları sahip olduğunuz bilgisayar türüne bağlıdır. Ekranın ve bilgisayarın uyku modu süreleri ayarlanır.

10 Sistem ve Güvenlik – Yönetimsel Araçlar
Bilgisayar Yönetimi. Bilgisayar Yönetimi'ni kullanarak pek çok görev yapabilirsiniz (örneğin, sistem olaylarını izleme, sabit diskleri yapılandırma ve sistem performansını yönetme).

11 Sistem ve Güvenlik – Yönetimsel Araçlar
Sistem Araçları Görev Zamanlayıcı Olay Görüntüleyici Paylaşılan Klasörler Yerel Kullanıcılar ve Gruplar Performans Aygıt Yöneticisi Depolama Disk Yönetimi

12 Sistem ve Güvenlik – Yönetimsel Araçlar
Olay Görüntüleyicisi. Program başlatma veya durdurma ya da güvenlik hatası gibi önemli olaylarla ilgili olarak olay günlüklerine kaydedilen bilgileri görüntüleyin. Performans İzleyicisi. Merkezi işlem birimi (CPU), bellek, sabit disk ve ağ performansı ile ilgili ileri düzey sistem bilgilerini görüntüleyin.

13 Sistem ve Güvenlik – Yönetimsel Araçlar
Sistem Yapılandırması. Windows'un düzgün şekilde çalışmasını engelleyen sorunların neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Görev Zamanlayıcısı. Programları veya diğer görevleri otomatik olarak başlayacak şekilde zamanlayabilirsiniz.

14 Görünüm Kişiselleştirme
Görüntü Görev Çubuğu ve Gezinti Erişim Kolaylığı Merkezi Klasör Seçenekleri Yazı Tipleri

15 Görünüm Kişiselleştirme - Kişiselleştirme

16 Görünüm Kişiselleştirme - Kişiselleştirme
Bilgisayar teması ve masaüstü resmi değiştirilir. Masaüstü simgeleri eklenip, kaldırılabilir. Sistem sesleri ve ekran koruyucu ayarlanabilir. Fare işaretçileri değiştirilebilir.

17 Görünüm Kişiselleştirme - Görüntü
Ekran çözünürlüğü değiştirilebilir. Ekran yenileme sıklığı değiştirilebilir. Ekran rengi ayarlanabilir. Görüntü ayarlar değiştirilebilir.

18 Görünüm Kişiselleştirme - Görev Çubuğu ve Gezinti
Görev çubuğundan açık uygulamalarınız arasında geçiş yapabilirsiniz ve sık kullandığınız uygulamaları doğrudan masaüstünden açabilmek için kullanabilirsiniz.

19 Görünüm Kişiselleştirme - Erişim Kolaylığı Merkezi
Gereksinimleriniz temelinde bilgisayarınızı daha erişilebilir hale getirecek şekilde ayarlayabilir. Ekran klavyesi, büyüteç gibi araçlar kullanılabilir. Yapışkan tuşlar aktif edilebilir.

20 Görünüm Kişiselleştirme - Klasör Seçenekleri
Denetim Masası'ndaki Klasör Seçeneklerini kullanarak dosyaların ve klasörlerin çalışma şeklini, bilgisayarınızda öğelerin nasıl görüntüleneceğini değiştirebilirsiniz. Her bir klasörü kendi penceresinde veya aynı pencerede açabilirsiniz. Öğeleri çalıştırmak için çift tıklatma veya tek tıklatmayı seçebilirsiniz. Gizli dosyaları gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.

21 Görünüm Kişiselleştirme - Yazı Tipleri
Windows, önceden yüklenmiş çeşitli yazı tipleri ile birlikte gelir. Daha fazla yazı tipi yüklemek isterseniz öncelikle bu yazı tiplerini karşıdan yüklemeniz gerekir. Yazı tiplerini bir yazılım programından, Internet'ten veya kuruluşunuzun ağından yükleyebilirsiniz.

22 Programlar Programlar ve Özellikleri

23 Görünüm Kişiselleştirme - Programlar ve Özellikleri
Programları kaldırmak veya belirli seçenekleri ekleyerek ya da kaldırarak bir programın yapılandırmasını değiştirmek için Programlar ve Özellikler penceresini kullanabilirsiniz. Windows bileşenlerini kaldırabilir veya ekleyebilirsiniz.

24 Aygıtlar ve Yazıcılar Ses Güç Seçenekleri Görüntü

25 Donanım ve Ses – Aygıtlar ve Yazıcılar
Aygıtlar ve Yazıcılar 'da gösterilen aygıtlar normal olarak bağlantı noktası veya ağ bağlantısı üzerinden bilgisayarınıza bağlayıp ayırabileceğiniz dış aygıtlardır. Listelenen aygıtlar şunlardır:

26 Donanım ve Ses – Aygıtlar ve Yazıcılar
USB bağlantı noktasına taktığınız tüm aygıtlar. Cep telefonları ve dijital fotoğraf makineleri gibi taşınabilir aygıtlar. Bilgisayarınıza bağlı tüm yazıcılar. Bluetooth aygıtlar ve Kablosuz USB aygıtlar dahil olmak üzere bilgisayarınıza bağlı kablosuz aygıtlar. Bilgisayarınız. Ağ özelliğine sahip tarayıcılar, Ağa Bağlı Depolama aygıtları gibi ağ aygıtları.

27 Donanım ve Ses – Ses Windows'un kullandığı ses efektlerini düzenlemek için gerekli her türlü seçeneğe yer verilmiştir.

28 Donanım ve Ses – Güç Seçenekleri
Bilgisayarın güç düğmesine basıldığında bilgisayarın ne yapması gerektiğini ayarlar. Güç planı oluşturulmasını sağlar. Ekranın ne zaman kapatılacağını ayarlar. Bilgisayarın uyku modu ayarlarını yapar.

29 Donanım ve Ses – Görüntü
Bilgisayar metin ve pencere boyutlarını ayarlar. Bilgisayar çözünürlüğünü ve rengini ayarlar. ClearType yazı tipi teknolojisi, sayesinde ekranınızdaki metni neredeyse kağıt üzerine yazdırılan metin kadar net ve okunabilir yapar. 


"Denetim Masası Ms. Windows 8.1" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları