Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜRDÜMÜK (Lathyrus L.) CİNSİ:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜRDÜMÜK (Lathyrus L.) CİNSİ:"— Sunum transkripti:

1 MÜRDÜMÜK (Lathyrus L.) CİNSİ:
Tek veya çokyıllık, çoğunlukla dik olarak gelişen, bazen sarılıcı bitkilerdir. Sapların enine kesiti kanatlı veya kanatsız olabilir. Yapraklar, karşılıklı bileşiktir ve yaprak ekseni kısa veya uzun bir sülükle sonuçlanır. Bir yaprakta çoğunlukla bir çift yaprakçık bulunur. Kulakçıklar, oval şekilde kenarları hafif veya derin dişlidir. Çiçekler, yaprak koltuklarından çıkan sapçıklar üzerine salım şeklinde veya tek tek oturmuşlardır. Meyveler, yassı fasulye şeklindedir. İçerisinde iki veya daha fazla tohum bulunur.

2 MÜRDÜMÜK (Lathyrus sativus L.)
Tekyıllık serin mevsim yembitkisidir. Otu için tarımı yapıldığı gibi taneleri insan yiyeceği olarak kullanılabilir. Kurağa ve soğuğa oldukça iyi dayanır.

3 Bitkisel Özellikleri Kökler zayıftır. Genellikle, toprağın üst katmanına yayılmıştır. Gövde, tırmanıcı değildir. Yarı dik olarak gelişir. Genel olarak, kısa boylu bir bitkidir cm ‘ye kadar boylanabilir. Sapın enine kesiti belirgin bir şekilde kanatlıdır.

4 Yapraklar, karşılıklı bileşiktir
Yapraklar, karşılıklı bileşiktir. Her yaprakta bir çift yaprakçık bulunur. Yaprak ekseni, sülükle biter. Kulakçıklar, mızrak şeklinde kenarları dişlidir.

5 Yaprak koltuklarında bir çiçek bulunur
Yaprak koltuklarında bir çiçek bulunur. Çiçekler, oldukça iri, taç yapraklar, açık mavi renklidir.

6 Meyve, düz fasulye şeklindedir. İçerisinde 2-5 tohum bulunur
Meyve, düz fasulye şeklindedir. İçerisinde 2-5 tohum bulunur. Tohumlar, hafif köşeli, kirli yeşil renklidir.


"MÜRDÜMÜK (Lathyrus L.) CİNSİ:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları