Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar."— Sunum transkripti:

1

2

3 Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.

4 C# içerisinde küçük bir program birkaç sınıftan ve bu sınıflar ise değişik metotlardan oluşmaktadır. Dolayısı ile metotlar sınıf içerisinde değişik işler yaptırmak için kullandığımız küçük kod parçacıklarıdır. Belli bir ad altında bir araya getirilmiş C# deyimlerine metod denir.

5 Metot kodu { } içinde yazılır. Bir satır deyim bile olsa metot kodu { } içinde yazılır. Metotların kullanımında diğer bir konu da parametrelerdir. Parametreleri metod adından sonra parantez içinde belirtilirler. OrnekMetot();

6 Bir metodun adı tıpkı bir değişken adı gibi adlandırılır. Bu arada metod adları küçük/büyük harf duyarlıdır (case sensitive). Bu anlamda aynı sınıf içinde ornek ve ORNEK adlı iki metod kullanılabilir.

7 Parametreler metoda bilgi geçirilmesini ve metoddan bilgi alınmasın sağlar. Bir metot tanımlandığında parantez içinde parametre listesine yer verilir.

8 Yapısı: static void OrnekMetot (int deger1, string deger2) { // kod } Örnek: static void Topla(int deger1, int deger2) { return a + b; } static void Main( ) { Console.WriteLine(Topla(5,10)) }

9


"Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları