Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz."— Sunum transkripti:

1 SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. Kar kışın yağar. Yağmur ise daha çok ilkbahar mevsiminde yağar. Yeryüzündeki sular buharlaşarak bulutları oluşturur. Bulutlar zamanla bu ağırlıklarını taşıyamaz hale gelirler ve yeryüzüne; yağmur, kar, dolu olarak düşerler.

2 KAR OLUŞUMU Güneş suları buharlaştırdığı için hava olaylarında doğrudan bir etkisi vardır. Hava olayları sıcak ve soğuk havanın karşılaşması neticesinde meydana gelir. Buz dolabından çıkarılan su şişesinin buharlı halinin sıvı hale gelmesi örnek olarak söyleyebiliriz.

3 DOLU OLUŞUMU Bulutların bazen çok soğuk hava katmanına rastlamasıyla su damlacıklarının bir kısmı donar. Rüzgarın etkisiyle yukarı aşağı savrularak büyür. Gittikçe ağırlaşarak yeryüzüne düşer.

4 SİS OLUŞUMU Bol su buharı taşıyan nemli hava yeryüzüne yakın yerlerde küçük su damlacık şeklinde asılı kalmasıyla oluşur.

5 Çİy OLUŞUMU Bol su buharı taşıyan nemli hava yeryüzüne yakın yerlerde küçük su damlacık şeklinde asılı kalmasıyla oluşur.

6 KIRAĞI OLUŞUMU Bol su buharı taşıyan nemli hava yeryüzüne yakın yerlerde küçük su damlacık şeklinde asılı kalmasıyla oluşur.

7 RÜZGAR Sıcak hava ile sıcak havanın yer değişmesi sonucu oluşur.
Güneş ısı ve ışık kaynağıdır.


"SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları