Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİKAYE İLE ÖĞRENİYORUM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİKAYE İLE ÖĞRENİYORUM"— Sunum transkripti:

1 HİKAYE İLE ÖĞRENİYORUM
DERS: Sosyal Bilgiler SINIF: 4. Sınıf YAKLAŞIK SÜRE: 40 dk ÖĞRENMEALANI:İnsanlar,Yerler ve Çevreler : ÜNİTE:Yaşadığımız Yer TEMEL BECERİLER: Mekanı algılama, karar verme, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, eleştirel düşünme. KAZANIMLAR : Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. MATERYALLER KAYNAK : Çalışma kağıtları, dondurma çubuğu, raptiye, boya kalemleri.

2 süreç Bu etkinlik, öğrencilerin, güneşin durumuna bakarak yönlerini ifade edebilmeleri için tasarlanmıştır. 1. Öğrencilerin konuya dikkatlerini çekecek bir hikaye yine bir öğrenci tarafından okutulur. 2. Hikaye esnasında (konunun geçtiği yerde) yönlerini bulmaya yardım edecek bir pusula gülü yaptırılır. Öğrencilerden daha önceden istenmiş olan iki dondurma çubuğu, biri yatay diğeri dikey tutulmak suretiyle ortadan raptiye ile tutturulur. Çubukların uç noktalarına 4 ana yönü temsil eden K, G, D, B harfleri boya kalemleri ile yazdırılır. 3. Hikaye sonunda çoklu zeka alanlarına hitap edecek değerlendirme soruları sorulur.

3 KAYBOLAN ÇOCUKLAR Emre ve Zeynep yaz tatilini geçirmek için dedelerinin yaşadığı köye gitmişlerdi. Dedeleri dağda odun keserek yaşamını sürdüren yaşlı bir adamdı. Her sabah dedeleri ile kalkan Emre ve Zeynep kahvaltılarını yapıyor, dedeleri ile ormana gidiyor, dere ve tepeleri aşıyorlardı, uzun yürüyüşlerin arkasından dedelerinin itina ile seçtiği yaşlı ağaçlar kesiliyor ve sevimli eşekleri Karagöz’e yükledikleri odunlar ile birlikte şarkı söyleyerek evlerine geri dönüyorlardı.

4 Evet, çocuklar, Emre ve Zeynep’in söylediği şarkıyı bizde söyleyelim mi?
Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, Ağaçlar ormana, dönmeli yurdumda Yuvadır kuşlara, örtüdür toprağa, Can verir doğaya, ormanlar yurdumda Bir tek dal kırmadan, ormansız kalmadan, Her insan bir fidan dikmeli yurdumda. Yuvadır kuşlara, örtüdür toprağa, Can verir doğaya, ormanlar yurdumda.

5

6

7 ve

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27


"HİKAYE İLE ÖĞRENİYORUM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları