Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Resim Görüntüleme Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Resim Görüntüleme Programları"— Sunum transkripti:

1 Resim Görüntüleme Programları
Bu şablon proje güncelleştirmeleri vermek için bir başlangıç dosyası olarak kullanılabilir kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında bu notları Sunu Görünümü'nde görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizelgeler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin.

2 Resİm Nedİr ? Resim, Herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, hemen her tür malzemenin de kullanılabileceği bir anlatım tekniğidir. Etkinlikteki daha çok bilgi veya ek slayt gerektiren ek bölümü için slaytlar hazırlayın. Ek ayrıca sununun daha sonra dağıtılacağı durumlarda da kullanışlı olur.

3 Resim ve Fotograf Arasındaki Fark
 Resim bir isimdir, ancak sanatçılar resim kelimesini kavramsal olarak kullandığı için fotoğrafla resim aynı değil diye benimsenir, işin doğrusu farklı aletler kullanılmasının dışında ortaya çıkan aynı gerçektir. Fırça ve kalemle yapılan resimse, bir makinenin işlemiş olduğu görüntü de resimdir.

4 Resim Düzenleme Dijital fotoğrafçılığa geçişle beraber, fotoğraflarımızın bilgisayar üzerinden düzenlenmesi işlemi de popülerleşti ve hız kazanarak ilerlemeye devam ediyor. Bugün fotoğraf işleme ve düzenleme programlarını göreceğiz.

5 Başlıca Resim Görüntüleme ve İşleme Programları
Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Microsoft Office Picture Manager Picasa ACDSee Photo Manager Adobe Photoshop Adobe Lightroom Aperture Proje neyle ilgilidir? Bu projenin amacını tanımlayın Daha önceki projelere benziyor mu, yoksa yeni bir çalışma mı? Bu projenin kapsamını tanımlayın Bağımsız bir proje mi, yoksa başka projelerle ilişkili mi? * Bu slayt haftalık durum toplantıları için gerekli değildir

6 Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi
Windows işletim sisteminin ana resim görüntüleme eklentisidir. Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'ni dijital fotoğraflarınızı görüntülemek için kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki ya da başka bir yerde depolanan dijital resimleri görüntüleyebilirsiniz. Özellikleri Resimleri görüntüleme Resim yazdırma Resimleri CD veya DVD'ye yazma Resmi başka bir programda açma Resmi e-posta ile paylaşma * Bu zamanlama gecikmesine neden olan veya daha ayrıntılı ele alınması gereken bu sorunlar, sonraki slaytta ayrıntılar içerir.

7 Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi

8 Microsoft Office Picture Manager
Microsoft Picture Manager ile resimlerinizi bilgisayarınızda sakladığınız yerden yönetebilir, düzenleyebilir, paylaşabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Resimleri Bul özelliği, güçlü arama işlevi ile resimlerinizi bulmanıza yardımcı olur ve resimlerinizi bulduğunuzda Picture Manager gerekirse bu resimleri düzeltebilir.

9 Microsoft Office Picture Manager Özellikleri
Parlaklık ve Karşıtlık Düzenleme Renk Düzenleme Kırpma Döndürme ve Çevirme Kırmızı Göz Kaldırma Yeniden Boyutlandırma Resmi Sıkıştırma Otomatik Resim Düzeltme E-posta’ya Gönderme

10 Microsoft Office Picture Manager

11 En önemli özelliklerini sıralayalım;
Picasa Google’ın sunduğu bu ücretsiz program fotoğraf görüntüleme ve arşivleme bakımından en yetenekli olanlarından biri. En önemli özelliklerini sıralayalım; Ücretsiz Picasa web alanıyla kullanılabiliyor (5GB ücretsiz) Sosyal ağlarla entegre, özellikle Google Plus paylaşımları konusunda becerikli Bütün formatları görüntüleyebiliyor Video oynatabiliyor Basit fotoğraf düzenleme araçlarına sahip Hızlı ve pratik şekilde fotoğrafları görüntüleyebiliyor Tarihe, isme ve çeşitli kategorilere göre hızlı arşivleme Bilgisayarınızdaki görselleri otomatik tanımlama

12 Picasa

13 ACDSee Photo Manager ACDSee hızlı ve 100'den fazla multimedya, ses, arşiv ve video biçimini destekleyen gelişmiş bir resim göstericisidir.  Bu program ile resimlerinize kırmızı göz düzeltmesi, imaj keskinlendirmesi, parlaklık, doygunluk, renklilik, karşıtlık, tebeşir etkisi, ve çevirme gibi efektler ve düzenlemeler yapmanıza da imkan verir. Eğer elinizde bol bol resimler varsa ACDSee programını bilgisayarınızda mutlaka bulundurmalısınız.. Bu mükemmel grafik aracı, resim görüntülemede ve birden fazla resme göz atmada hızlı, etkili ve kullanımı kolay bir arayüze sahip.

14 ACDSee Photo Manager

15 Microsoft Office Picture Manager

16 Picasa

17 Dinlediğiniz İçin Teşekkür ederim.
İnan KOÇAK


"Resim Görüntüleme Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları