Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

hangi eğitimci tarafından, hangi saatlerde,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "hangi eğitimci tarafından, hangi saatlerde,"— Sunum transkripti:

1 REHABİLİTASYON MERKEZLERİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERİMİZDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

2 hangi eğitimci tarafından, hangi saatlerde,
Her ay düzenli olarak rehabilitasyon merkezleri tarafından hazırlanan; hangi eğitimci tarafından, hangi saatlerde, kaç saat eğitim verildiğini gösteren çizelgeleri mutlaka incelemeden İMZALAMAYINIZ. Bu imza takibinin amacı; çocuğunuza gerçekten eğitim verilip verilmediğini, kimin tarafından verildiği, kaç seans verildiğinin ve belirtilen saatlerde eğitimin yapılıp yapılmadığını kontrol etmektir.

3 Her ayın sonunda Performans kayıt tablosunu isteyiniz
Her ayın sonunda Performans kayıt tablosunu isteyiniz. Bu formun sonunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmeyi okuyarak önerilere dikkat ediniz. Ayrıca her ders sonrasında yapılan çalışmalar ve evde yapabileceğiniz etkinliklerle ilgili yazılı yada sözlü bilgilendirme isteyebilirsiniz.

4 SSK - Emekli Sandığı - Yeşil Kart
gibi sosyal güvence şartı aranmaksızın, eğitim alması uygun görülen herkesin 6 seans bireysel ve 4 seans gurup Eğitim ücretleri Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanmaktadır. Ayrıca ücret istenmemektedir. Yani eğitim merkezleri ücretlerini devletten almaktadırlar.

5 Herkes dilediği rehabilitasyon merkezini seçmekte özgürdür.
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nden İl genelinde çalışan bütün kurumları gösteren listeyi isteyebilirsiniz. Araştırmanızı yaptıktan sonra uygun gördüğünüz rehabilitasyon merkezini kendiniz seçiniz.

6 İstediğiniz zaman hizmetinden memnun olmadığınız rehabilitasyon merkezinden kaydınızı sildirip yine dilediğiniz merkeze kaydını yaptırmanız hakkınızdır. Kayıt sildirmek istediğiniz durumlarda; “ayrılamazsınız”- “raporunuz yenilenmez”- “buradan ayrıldığınızda devlet bugüne kadar verdiği paraları geri alır” gibi yalanlarla kararınızdan vazgeçirmek isteyen kişi ve merkezlere itibar etmeyiniz.

7 Verilmemesi durumda, Milli Eğitim Müdürlüğüne durumu bildiriniz.
Kayıt sildirmek istediğiniz durumlarda; eğitim hizmeti alınan rehabilitasyon merkezine kayıt silme dilekçenizi vermeniz gerekmektedir. Merkez dilekçeye tarih ve sıra numarasını üzerine yazarak bir nüshasını size vermelidir. Verilmemesi durumda, Milli Eğitim Müdürlüğüne durumu bildiriniz. Başka bir merkezde eğitim aldırmak isterseniz, Rehberlik Araştırma Müdürlüğü size raporunuzun “aslı gibidir” onaylı bir nüshasını verecektir. Bu Raporla kaydınızı diğer rehabilitasyon merkezine yaptırabilirsiniz.

8 Aman DİKKAT! Çocuğunuza eğitim veren öğretmenin veya fizyoterapistin eğitim verebilme yetkisinin olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Bu sizin hakkınızdır. Çocuğunuzun gelişimi ile bilgileri doğrudan öğretmeni yada fizyoterapisti ile devamlı olarak tartışınız. Çocuğunuzun durumunu en iyi kendi öğretmeni bilebilir. Bu da hakkınızdır.

9 HER AY İÇİN ÖZEL OLARAK PLANLANAN, EĞİTİM PROGRAMINI AYIN BAŞINDA İSTEYİNİZ.
Bu programda yazıldığı gün ve saatlerde , yazılı öğretmeni veya fizyoterapisti tarafından eğitim verilip verilmediğini takip ediniz.

10 Sorunlarınızı ya da şikayetlerinizi sırasıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık , İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Valiliği, Milli Eğitim Genel Müdürlüğüne iletebilirsiniz. Bu şikayetinizden dolayı, kimse çocuğunuzun Anayasal hakkı olan eğitim hakkını elinden alamayacağı gibi her bir şikayet başka kişilerin de haklarını koruyacağı konusunda yardımcı olacağını bilmeniz gerekmektedir.

11 TEŞEKKÜR EDERİZ


"hangi eğitimci tarafından, hangi saatlerde," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları