Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLERİM VE HAYATIM Kazanım: Değerlerinin hayatı üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Sınıf 25 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLERİM VE HAYATIM Kazanım: Değerlerinin hayatı üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Sınıf 25 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 DEĞERLERİM VE HAYATIM Kazanım: Değerlerinin hayatı üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Sınıf 25 nolu kazanım etkinliği

2 Değer nedir Değer, bir sosyal grup veya toplumun kendi varlık, birlik, işleyiş ve devamını sağlamak ve sürdürmek için üyelerinin çoğunluğu tarafından doğru ve gerekli oldukları kabul edilen ortak düşünce, amaç, temel ahlaki ilke ya da inançlardır. Değerin özellikleri şöyle sıralanabilir: 1.   Toplum ya da bireyler tarafından benimsenen birleştirici olgulardır. 2.   Toplumun sosyal ihtiyaçlarını karşıladığına ve bireylerin iyiliği için olduğuna inanılan ölçütlerdir. 3.   Sadece bilinci değil, duygu ve heyecanları da ilgilendiren yargılardır. 4.   Bireyin bilincinde yer alan ve davranışı yönlendiren güdülerdir. 5.   Değer, normu içerir. Değerlerin normlardan farkı, normlardan daha genel ve soyut bir nitelik taşımasıdır. Kaynak :

3 Sizden bu değerler listesinden 4 tanesini seçmeniz istense seçiminiz hangileri olurdu? Niçin?
Seçiminizi meslek seçiminiz açısından düşündüğünüzde hangileri olurdu? Neden?

4 Hayatımızla ilgili önemli kararları alırken (okul, meslek, iş, eş, yaşanılan kent, yaşam biçimi vb), değerler çok etkilidir. Değerlerin hayatımızı ve kararlarımızı nasıl etkilediğini fark etmek sonuçları açısından hayati öneme sahiptir.

5 Alan veya ders seçimi yaparken değerlerinizin ve önceliklerinizin farkında olmanız dileğiyle… Başarılar…


"DEĞERLERİM VE HAYATIM Kazanım: Değerlerinin hayatı üzerindeki etkilerini açıklar. 10. Sınıf 25 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları