Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik."— Sunum transkripti:

1 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG

2 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik. Atölyenin katılımcıları olarak sıkıntımız,12. gençlik konseyinden bu yana var olan tema adına somut adımlar atamamaktı.

3 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG - Gençler için politikalar üretiliyor mu ? - Politika süreçlerinde ne kadar söz sahibiyiz ve politikaların ne kadar takipçisiyiz ? Bu sorulara yanıt bulmak için; GENÇLERİN KARAR MEKANİZMALARINA KATILIMI’nı açık alanda tartıştık.

4 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG GEG Neyi Amaçlar ? Gençlerin karar vericilerle ortaklık kurmalarını sağlamayı, Yerel gençlik sorun ve ihtiyaçlarından yola çıkarak ulusal gençlik politikasının oluşması için zemin hazırlamayı, Gençlerin gençlik politikalarıyla ilgili ortak hareketini başlatmayı,

5 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Gençlerin kendi hak ve sorumluklarının farkına varmalarını ve dolayısıyla katılımı ve aktif vatandaşlığı güçlendirmeyi, Kamu kurumları ve karar vericilerle gençler arasında diyalog başlatmayı ve bunu sürdürülebilir kılmayı, Gençlerin farklı bölge ve illerdeki gençlik sorunlarını tartışmalarını, farklı ve benzer taraflarını görmelerini sağlamayı amaçlar.

6 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG … Sonra dedik ki HAREKETE GEÇMEK LAZIM ! GEG Sorunların Çözümüne Nasıl Katılır ? Gençlik sorunlarını takip eder. Ulaşabildiği kanallarda yayınlar. Eylem planı için ekibine geri döner. Gaza getirir (Motive eder). Harekete geçer. Yeniden takibe geçer

7 1-Gençlik sorunlarını takip et 2-Ulaşabildiğin kanallarda yayınla 3-Eylem planı için ekibine dön 4-Gaza getir 5-Harekete geç(aracı netleştir) Blog Gündem ekibi GEG Facebook, gencgonulluler, blog vs. Togses … Stratejik planlama ekibi - Stratejik insanlara ulaşır ve hareket planını oluşturur.

8 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Süreci hızlandırmak, koordinasyonu sağlamak için önce ekipleri belirledik, BU EKİPLER; Gündem ekibi; halihazırda var olan ve ne yazık ki tükenmeyen gençlik sorunları içinde süzgeç olma işlevi görecek. Stratejik gönüllü ve planlama ekibi; soruna yönelik çözüm amaçlı eylemi belirleyecek.

9 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG İletişim ekibi; belirlenen eylemi var olan imkanlarla gençlere ne şekilde duyurulacağına karar verecek ve uygulayacak Eğitim ekibi; gençlik çalışmaları ile ilgili yapılan eğitimleri araştıracak, duyuracak, eksik kaldığımız noktalarda eğitim fırsatları oluşturacak Bütçe ekibi; eylem için gerekli bütçeyi kaynaklardan temin edecek..

10 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG HEDEFİMİZ Gençlerin gündemi içerisinde yetersiz ve yanlış gördüğümüz konulara dikkat çekmek, Gençleri ilgilendiren her konuda aktivist yaklaşımları kullanarak lobicilik ve savunuculuk faaliyetleri yürütmek,

11 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Diğer STÖ ve gruplarla işbirliği içerisinde kampanyalar, eylemler gerçekleştirmek; gençlerin yönetim ve karar mekanizmalarına aktif katılımını sağlamak. Hem de tüm Türkiye’de, üniversitelerde, meydanlarda, hatta sokaklarda..

12 GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Gençlik Eylem Grubu aslında aynı sorunları yaşayan tüm gençlerin aktif katılımıyla şekillenecek ve canlanacak bir oluşum… Bu oluşumun uygulamaya geçmesi için gelin hep birlikte HAREKETE GEÇELİM!!!


"GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları