Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aechmea fasciata.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aechmea fasciata."— Sunum transkripti:

1 Aechmea fasciata

2 AECHMEA (EKMEA) Aechmea tropik görünüşüyle salonlara çok yakışır. Kalın etli yaprakları cm uzar. Kenarları hafifçe tırtıklı,renkleri kırmızı,yeşil veya enine çizgili olabilir. Yaprakların tam ortasından çıkan çiçeği uzun ömürlüdür. Tomurcuğu yaz başlarında görünmekle beraber seralardan kış aylarında bile açmış olarak alabilirsiniz. Pembe veya kırmızı tonlarındaki çiçek aylarca dayanır. Aechmea'nın önemli bir özelliği  mobilya boyalarından buharlaşan Formaldehit isimli zehirli maddeyi emerek evin havasını temizlemesidir. Bakımı kolaydır.

3 Yaprakları rozet dizilişli, ortası huni şeklinde, kenarları testere dişli, uzun grimsi-yeşil renkli, gümüşi çizgili; çiçekleri uzun bir sap üzerinde, katmerli, mavi tonlarda lekeli, sukulent karakterli bitkilerdir. Kırmızı,pembe,mavi renkte çiçek açan türleri vardır.Mayıstan Ekime kadar sürer. Fakat her yaprak rozeti bir kez açar.

4

5 Yetişme İstekleri:

6 Sıcaklık: Gelişme döneminde derece, kışın dereceye gereksinim gösterir, ancak sıcaklık 12 derecenin altına düşmemelidir. Soğuklarda yaprak kahverengileşmesi görülür.

7 Yüksek orantılı nem (% 70-75) ister.

8 Orantılı Nem: Gelişme dönemi boyunca toprağın nemi korunmalı, Asla soğuk su verilmemelidir.İlkbahardan ağustos ayına kadar iki hafta arayla gübreyle beslenmeli, kışınsa çok az su verilmelidir. Ortam fazla kuruysa yapraklara su püskürtülmelidir.

9 SULAMA: Düzenli sulanır. İki sulama arasında toprak yüzeyi hafifçe kurumalıdır. Bitkinin ortasındaki çukur kısma su dolmamasına dikkat edilmelidir. Ilık ve dinlenmiş su verilir.

10 Işık: Bol ışıklı yerleri severler. Ancak doğrudan günel ışığı alan yerlerde bırakıldıklarında hemen zarar görürler. Tüm sene aydınlık fakat direk güneş almayan bir yerde konumlandırılmalı Saksı Harcı: Hafif bünyeli kireçsiz karışımlarda iyi gelişir. Saksı harcı hacim olarak eşit miktarlarda yaprak çürüntüsü, funda toprağı, sphagnum yosunu ve kumun karışımıyla elde edilir. İki yıl arayla saksı değiştirilebilir.

11 Üretim Tekniği: Üretimi yavru bitkilerin ayrılması ve tohum ile yapılır. Ayırma, yavruların huni oluşturarak, ana bitkinin boyunun yarısına ulaştıkları zaman ve Mart ayı içerisinde yapılmalıdır. Keskin bir bıçakla ana bitkiden ayrılan yavruların çürümemesi için, yara yerine odun kömürü tozu serpilmesi gerekir. Genç bitkiler ana bitkinin büyüme kompostuna dikilirler. Yavru Aechmea'lar 2-3 yıl içerisinde çiçeklenirler. Aechmea'ları tohum ile de çoğaltmak olanaklıdır.

12

13

14 Tasarım özellikleri Çiçekleri ve renkli yaprakları ile ilgi çekerler.
Yaprakları ve çiçekleri ile gösterişli bir bitki olduğu için salonlarda , otel lobilerinde tek veya kompozisyon halinde kullanılabilir.

15

16

17


"Aechmea fasciata." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları