Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.Aşağıdakilerden bir paragraf oluşturulduğunda hangisi bu paragrafın ilk cümlesi olur? A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir B:Bize düşen görev bunları araştırmak,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.Aşağıdakilerden bir paragraf oluşturulduğunda hangisi bu paragrafın ilk cümlesi olur? A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir B:Bize düşen görev bunları araştırmak,"— Sunum transkripti:

1 1.Aşağıdakilerden bir paragraf oluşturulduğunda hangisi bu paragrafın ilk cümlesi olur? A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir B:Bize düşen görev bunları araştırmak, incelemek, gerçek değerini ortaya çıkarmaktır C:Anadolu insanı, ezgileri söz dokusuna yüklediği hayat hikayesini nesilden nesile taşır. D:Bu nedenle halk türkülerinin ezgileri, bir buz dağının su yüzündeki görüntüsü gibidir.

2 Cevap: C Çünkü:”Anadolu insanı, ezgileri söz dokusuna yüklediği hayat hikayesini nesilden nesile taşır.” cümlesinde anadoluyla ilgili bir paragraf anlatılacağı için bu paragrafın ilk cümlesi olur.

3 2.Anneler okşamayın çocuğunuzu... Benim annem çok uzaklarda. İçimde bir damar koptu sanırım. Kapayın pencerelerinizi kardeş insanlar Neşenizi kıskanırım... Şiirin teması nedir? A:Anne özlemi B:Yalnızlık acısı C:Çocuk sevgisi D:Sıla özlemi

4 Cevap: A Çünkü: ”Anneler okşamayın çocuğunuzu... Benim annem çok uzaklarda. İçimde bir damar koptu sanırım. Kapayın pencerelerinizi kardeş insanlar Neşenizi kıskanırım.”cümlesinde adam bir özlem çektiği için cevap A

5 3.Okumayı alışkanlık haline getirmek bugünkü okulun ve eğitimin başlıca amacıdır.Bütün eğitim ve öğretim kurumları,çeşitli araçlarla bu amacın geçekleştirilmesine çalışmaktadırlar.Çünkü sadece bireylerin gelişmesi için değil,milletlerin kalkınma ve yükselme davasında da bu nokta ihmal edilemeyecek bir gerçektir. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir? A:Okul ve eğitim B:Çalışmanın faydaları C:Okuma alışkanlığı D:Kalkınmanın gerekliliği

6 Cevap: A Çünkü:okul ve eğitim cevabı bu paragrafla tam uyuşuyor zaten paragrafta okulun ve eğitimin bir alışkanlık olduğunu anlattığı için cevap A olur

7 4.Kimleri anımsatmaz ki? Gönül bahçemin orta yerinde Geçmişten geleceğe verircesine öğüt, Saçını süpürge etmiş ana gibi, O yana,bu yana sallanır, Bir salkım söğüt. Şiire göre,aşağıdakilerden hangisi "ana"'nın özelliği değildir? A:Çok sevilmesi B:Yol gösterici olması C:Kararlı olması D:Fedakar olması

8 Cevap: C Çünkü:” Kararlı olması “ ile ilgili paragrafta öyle bir anlam geçmiyor.

9 5.Yalnız senin tatlı esen havanda Kendi milli gururumu sezerim. Yalnız senin dağında ve ovanda Başım gökte alnım açık gezerim. Şiirin teması nedir? A:Tabiat sevgisi B:Vatan sevgisi C:Yurt özlemi D:Ayrılık acısı

10 Cevap: A Çünkü: paragrafta “Yalnız senin dağında ve ovanda” cümlesinde tabiat sevisi olduğu için cevap a olur.

11 6.Gerçek bir dost sahibi olmak kadar gerçek bir dost olmak da zordur.Dostluk büyük tahammül ve fedakarlık ister.Dostunuzun da sayısız kusurları vardır. Paragrafa göre,aşağıdakilerden hangisi dostluk için gerekli değildir? A:Tedbir B:Sabır C:Özveri D:Hoşgörü

12 Cevap: A Çünkü: paragrafta dostumuza karışı tedbirli olmamızdan bahsetmiyor.

13 7.Akdeniz kendisine neden ak denildiğini bana şöyle anlattı:"Aklık,maviye sevgisi yüzünden kendini mavinin içine attı ve mavinin içinde şeker gibi eriyip mavi oldu.İşte o gün bu gündür bana mavi deniz yerine Akdeniz derler." Paragrafa göre Akdeniz ile ilgili olarak hangisi söylenemez? A:İnsana benzetildiği B:Maviye çaldığı C:Sularının şekere benzediği D:İki renkten oluştuğu

14 Cevap: A Çünkü:paragrafta insana benzetildiğiyle ilgili bir cümle yok.

15 8.İş yapan her insan değerlidir.Çünkü hayata,medeniyete bir şeyler katıyor demektir.Elinden iş gelen her insana karşı saygı duyarım.Tembelleri,parazitleri sevmem.Herkes ekmeğini alnının teri ile kazansın isterim. Paragrafta vurgulanan nedir? A:Çalışkanlık B:Sevecenlik C:Tutumluluk D:Dürüstlük

16 Cevap: A Çünkü:pargrafa çalışmakla ilgili birçok şey anlatıyor.

17 9.Ağam,sen gideli yedi yıl oldu, Diktiğin ağaçlar meyveyle doldu, Seninle gidenler sılaya döndü; Tez gel ağam,tez gel,eğlenmeyesin... Dörtlükte,şairin hangi duygusu ağır basmaktadır? A:Endişe B:Kırgınlık C:Özlem D:Öfke

18 Cevap: C Çünkü:adam ağasına bir özlem duyuyor

19 10.Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir,acı bir,gaye aynı,vicdan bir; Değil mi ortada bir sine çarpıyor,yılmaz. Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz! Dörtlüğüm teması nedir? A:Birlik ve beraberlik B:Barış ve özgürlük C:Ortak değerlerimiz D:Yiğitlik

20 Cevap: A Çünkü:paragrafta birlik ve beraberlikten bashediyor.


"1.Aşağıdakilerden bir paragraf oluşturulduğunda hangisi bu paragrafın ilk cümlesi olur? A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir B:Bize düşen görev bunları araştırmak," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları